mand med makeup bærer høretelefoner

Tid til at skabe

Mathias Kniepeiss

"Det jeg elsker ved sådanne billeder", smiler Mathias Kniepeiss, "er, at jeg ikke kigger på uret. Det er en fridag til samarbejde, læring, hvor der nydes nye idéer, og hvor jeg finder på de bedst tænkelige billeder!"

Vi følger op på hans seneste projekt "Sound of Silence", der er optaget med hans Sony Alpha 7R IV, hvor Mathias gik sammen med medieproduktionsfirmaet boxquadrat om at lave en imponerende serie af reklameagtige billeder.

kvinde med mørk makeup og guld bærer høretelefoner og smiler

© Mathias Kniepeiss | Sony α7R IV + FE 85mm f/1.8 | 1/160s @ f/7.1, ISO 100

"Teamarbejde skal altid være stimulerende", fortsætter han, "og det er særligt sjovt på et fridagsprojekt med talentfulde venner som boxquadrats Philipp Schulz og en dygtig makeup artist som Jasmin Simak, modeller og videografer som Lauren Klocker. Målet var at skabe højkvalitets kommercielle portrætter med en slående visuel forbindelse mellem det menneskelige ansigt og et produkt – i dette tilfælde Sonys høretelefoner".

Ud over den detaljerede makeup til optagelsen var ét af hovedelementerne for at bringe projektet til live en smart studiebelysning, særligt til billederne i sort og guld. "Det var en stor udfordring at skabe lige netop den low-key-lyssætning, som vi ønskede", forklarer Mathias, "så høretelefonerne og motivets ansigt fremstod lige flot".

Modellen var Lis O, og Mathias og hans team brugte to Profoto-blitzer, der blev monteret på bokse og placeret på begge hendes sider, og en tredje blitz med en større softboks over. "Vi ændrede vinklen af stripboksene flere gange, indtil vi var parat til at skyde", forklarer Mathias, "bare lige at dreje og flytte dem måske 5 cm ad gangen, så lyset valgte hende og høretelefonerne og ikke andet".

kvinde med mørk makeup og guld bærer høretelefoner

© Mathias Kniepeiss | Sony α7R IV + FE 85mm f/1.8 | 1/160s @ f/8.0, ISO 100

"For billederne af den anden model Alexander Cohen var det en anden udfordring", fortsætter han, "fordi med high-key-effekt og lys, der oplyser den hvide baggrund og motivet, så har du brug for at bevare definitionen af deres ansigt, så det ikke ser for fladt ud. Det er også nemt at overeksponere og ende med ingen detaljer i nogle af højlysområderne. Her ønskede vi at holde ved teksturen i hans hud og også få nogle spændende catchlys i hans øjne. Hvis du ser nærmere, så kan du se de reflekterede stripbokse, så det ser ud som et dyreøje, og det var en anden fordel ved at have god tid til at lege og finjustere lyssætningen."

mand med makeup bærer høretelefoner

© Mathias Kniepeiss | Sony α7R IV + FE 85mm f/1.8 | 1/160s @ f/7.1, ISO 100

Projektet Sound of Silence gav også Mathias en chance for at eksperimentere med sit Alpha 7R IV og FE 85mm f/1.8-objektiv i studiet: "Jeg ønskede nogle portrætoptagelser i virkelig høj kvalitet", fortæller han, "og Alpha 7R IV er perfekt til netop dette. Opløsningen på 60 megapixel er fantastisk, og funktioner som Eye AF og sensorskift gør det muligt at nyde hver eneste pixel. Hvis du zoomer helt ind, kan du se de fine teksturer i huden, makeupartistens fantastiske arbejde og selv den fine struktur i irissen".

Og til trods for den fyldige makeup havde Alpha 7R IV ingen problemer med at fastholde øjet. "Det præsterede fantastisk godt", siger Mathias, "og med AF i realtid holdt den positionen på øjenlåget, selv når øjet var lukket. Alt dette i et mørkt fotostudie! Jeg kunne også godt lide, at det var nemt at skifte til andre fokustilstande, f.eks. når der hurtigt skulle fokus på høretelefonernes logo i stedet for øjet. Håndteringen gør det meget nemt at finde den rigtige tilstand og bevæge sig hurtigt rundt".

kvinde med mørk makeup og guld bærer høretelefoner og ser til siden

© Mathias Kniepeiss | Sony α7R IV + FE 85mm f/1.8 | 1/160s @ f/8.0, ISO 100

Marthias bemærkede også noget andet i det mørke studie; kameraets alsidige elektronisk søger.

En kæmpe fordel i forhold til DSLR ved at arbejde med et spejlløst kamera og optage med studieblitz", fortæller han, "er det faktum, at du kan skifte EVF mellem live view og ikke-live view-tilstande. Det var super cool at arbejde med, særligt i et lavbelyst sæt. I den ene tilstand fik jeg effekten af blitzene, hvor de arbejdede sammen om at opbygge lyset, og bagefter skiftede jeg til den anden tilstand for at få en mere regulær visning, hvor jeg rigtigt kunne se ansigtsudtrykkene og kompositionen".
mand med makeup bærer høretelefoner og ser til siden

© Mathias Kniepeiss | Sony α7R IV + FE 85mm f/1.8 | 1/160s @ f/7.1, ISO 100

Når han skal opsummere sit seneste "fridagsprojekt", er konklusionen, at "jeg var virkelig tilfreds", smiler Mathias, "billederne kom meget tæt på dét, som jeg havde forestillet mig til at begynde med. Når jeg fik en idé i starten af en optagelse, prøvede jeg at komme så tæt på som muligt. Der kan opstå mange udfordringer i løbet af dagen, og du tilpasser dig og lærer med hjælp fra teamet og den teknologi, du har, f.eks. mit Alpha 7R IV. Da dagen var slut, havde jeg lært en masse og fået taget nogle fede billeder – og det gør mig altid glad"!

 

 

Udvalgte produkter

Mathias Kniepeiss

Mathias Kniepeiss | Austria

"Når man fotograferer, er intet umuligt, uanset om det drejer sig om at dokumentere historier til evigheden eller skabe nye verdener"

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt