isfugl sidder på en gren med en fisk i næbbet

Dyreliv med det nye FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II

Petar Sabol

Alle der følger Petar Sabols arbejde ved, at han har en svaghed over for isfugle, og han er langt fra blevet træt af at fotografere dem, siden han opdagede deres skønhed tilbage i 2013. Så da han blev bedt om at prøve det nye FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II, behøvede han ikke tænke to gange over sit testmotiv.

isfugl dykker ned i vandet

© Petar Sabol | Sony α1 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II + 2x teleconverter | 1/4000s @ f/5.6, ISO 2500

 

Hvad var dit første indtryk af objektivet?

"Det er et zoomobjektiv med prime-ydeevne! Det første, der overraskede mig, var objektivets vægt og dets kompakthed. Forskellen i vægt sammenlignet med dets forgænger er enorm – det føltes nærmest som om, at der ikke var glas i! Jeg kunne med stor fornøjelse bruge det hele dagen uden at blive træt – og endda også uden stativ."

isfugl flyver med en fisk i næbbet

© Petar Sabol | Sony α1 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/10000s @ f/4.0, ISO 2000

 

Hvordan synes du, at produktet balancerer med dit kamera?

Jeg skiftede for nylig til Alpha 1, og kombinationen af huset med det nye 70-200 mm er helt fænomenalt – super godt balanceret og ligger perfekt i hånden. Zoomringen er jævn og responsiv på samme måde som fokusringen, der fungerer super, når der skal indstilles fokus direkte. Knapperne til fokus og stabilisering og den nye, manuelle blændering er godt placeret; efter nogle få minutter brugte jeg dem uden at tjekke, om jeg ramte rigtigt, og dette fortæller mig, at der er lagt mange tanker i objektivets design.

isfugl med spredte vinger

© Petar Sabol | Sony α1 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II + 1.4x teleconverter | 1/6400s @ f/4.0, ISO 800

 

Hvordan synes du, at AF-hastigheden er sammenlignet med det originale 70-200mm GM?

Fokushastigheden er helt fantastisk! I kombination med Alpha 1 rammer det fokus med det samme, selv fra mindste brændvidde til uendelig og omvendt. At følge en isfugl, der dykker ned i vandet, er en rigtig god test for ethvert autofokussystem, og hver gang fuglen kom op ad vandet, låse AF'en omgående fast på motivet.

to billeder af en isfugl, der kommer op ad vandet med sin fangst

© Petar Sabol | Sony α1 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II + 1.4x teleconverter | 1/10000s @ f/4.0, ISO 2000

 

Vi har introduceret en ny stabiliseringsfunktion, der er designet specielt til panorering. Hvad synes du om den funktion?

Jeg fulgte isfuglen, da den ramte vandet og steg op med sin fangst. Stabiliseringen gør et fantastisk arbejde, fordi vi skal huske på, at isfuglen er en ekstrem hurtig og lille fugl, der dykker og kommer op på et splitsekund, når den fisker, og den kan pludselig skifte retning. Jeg brugte den nye indstilling 3, og billedet blev perfekt hver gang.

Brugte du det nye objektiv som telekonverter, og hvis ja, hvordan klarede det sig?

Jeg var særlig imponeret af ydeevnen som telekonverter! Jeg brugte både 1,4x og 2x konverter og bemærkede slet ingen tab af skarphed eller kontrast, og fokushastigheden var næsten den samme som uden dem. Med dette objektiv får jeg 3 objektiver i ét, hvis jeg bruger telekonvertere. Et fantastisk stykke udstyr, der virkelig har skubbet grænserne i forhold til, hvad jeg ellers kan få.

isfugl stiger op fra vandet

© Petar Sabol | Sony α1 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/1250s @ f/2.8, ISO 2500

 

Har du nogle slutbemærkninger om objektivet?

Det, jeg elsker ved det her objektiv, er, at når du køber det med 1,4x og 2x telekonvertere, så får du faktisk 3 fantastiske zoomobjektiver med G Master-ydeevne, der er lige så god som prime.

Det er det bedste 70-200mm f/2.8-objektiv, jeg endnu har brugt, og jeg skal ærligt sige, at jeg slet ikke havde forventet så mange forbedringer".

Udvalgte produkter

Petar Sabol

Petar Sabol | Croatia

"Jeg forsøger altid at få mine billeder til at se bedre ud uanset, hvor lang tid det tager, og hvor stor indsats det kræver"

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt