en løvinde slikker sin unge

Fang vilde dyr i øjeblikket

Merche Llobera

Merche Lloberas portefølje er lige så alsidig og smuk som den natur, hun elsker at fotografere. I porteføljen finder du alt fra nærstudier af omgivelserne til fine kunstportrætter, og du kan se billeder, der indfanger finurlige eller sjove øjeblikke, side om side med billeder, der viser overlevelsens brutale virkelighed. Det er en blanding, der afspejler hendes livslange passion.

en gruppe løveunger leger på savannen

© Merche Llobera | Sony α7R III + FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS | 1/2000s @ f/5.6, ISO 1250

Smilende siger hun: "Jeg har elsket dyr, siden jeg var en lille pige, der så dokumentarer og læste National Geographic." Hun fortsætter: "Min rejse med at tage billede af vilde dyr startede i 2019 med et Sony Alpha 7 III, som jeg brugte til undervandsfotografering. Derefter arbejdede jeg med Sony Alpha 7R III og nu med Sony Alpha 7R V, hvor jeg fotograferer safariture i Kenya, Tanzania, Uganda og Botswana … efter at have set disse særlige steder i så lang tid i bøger og TV var det at se dem i virkeligheden som en drøm, der kom til live!"

sværdfisk blandt en flok sølvfarvede fisk i havet

© Merche Llobera | Sony α7 III + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 1/320s @ f/7.1, ISO 800

"Hvert dyr er unikt, og det er dets adfærd også, så jeg prøver at afspejle det", bekræfter Merche. "Og ved et typisk fotografi er der god tid, til at gøre det. F.eks. når vi tager billeder af giraffer, prøver jeg at fotografere dem både i deres miljø og tæt på, fordi der også er megen skønhed ude på savannen."

2 giraffer går over en steppe

© Merche Llobera | Sony α7R III + FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS | 1/640s @ f/5.6, ISO 200

Som det tydeligt ses i hendes enkle og elegante billede af giraffer, der bevæger sig på tværs af steppen, skaber disse billeder en følelsesmæssig respons hos dem, der ser dem. Og den følelse kan også være morskab, som med hendes "hovedet i skyerne"-portræt af en giraf.

en giraf indrammet af en skyet himmel

© Merche Llobera | Sony α7R III + FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS | 1/500s @ f/16, ISO 500

Et meget anderledes billede er hendes foto af en mellem en ung løve og en bøffel, hvor vinderen tager det hele. "Mange mennesker føler sig dårligt tilpas, når de ser det billede," indrømmer hun, "men det er en del af naturens virkelighed. Disse er virkelige dyr, hvis adfærd holder dem i live. De er ikke tegneseriefigurer i en film."

en løve kæmper mod en bøffel i vandet

© Merche Llobera | Sony α7 III + FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS | 1/1600s @ f/6.3, ISO 640

"Den gode ting er, at ingen af dem bliver slået ihjel," fortsætter hun. "Du kan se, at bøflen har sit horn i siden på løven, så det er en lige kamp. Vi så næste dag, at løven havde taget skade, men var i live."

Igen var tålmodighed nøglen til at finde dette betagende øjeblik, forklarer hun. "På dagen med bøflen og løven skete der ikke meget. Men du skal stadig være klar. Du må blot acceptere, at det handler om at vente – ligesom det ofte gælder for en løve eller en gepard!"

en gepard slikker sin lille unge

© Merche Llobera | Sony α7R III + FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS | 1/500s @ f/11, ISO 2000

"I løbet af den tid kan du tage mange billeder," fortsætter Merche, "og jeg tror, at jeg kom hjem med 20.000 fra min første safari! Selvom mit Alpha 7R V har høje billedhastigheder på 7 og 10 fps, ønsker jeg ikke 2.000 billeder af den samme ting. Så jeg prøver at være striks og gennemgå billederne ved dagens afslutning, hvor jeg sletter de billeder, jeg ikke har brug for."

"Problemet er", indrømmer hun, "med disse Sony-kameraer virker AF, der er drevet af kunstig intelligens, så godt, at du ikke automatisk har hundredvis af billeder, du kan slette, fordi de sjældent er ude af fokus eller er uskarpe. Alt ser godt ud! De nye sporingsfunktioner er særligt fantastiske, fordi dyr, der bevæger sig, blot bliver i fokus, så længe du ønsker det."

en stor flok pelikaner i vandet

© Merche Llobera | Sony α7R V + FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS | 1/2000s @ f/6.3, ISO 1000

Merche elsker også den kraftfulde opløsning på 61 megapixel i Alpha 7R V, som betyder både en enorm detaljegrad og evnen til at tage stillbilleder på 26 megapixel i 1,5x APS-C-beskæringstilstand. "Jeg bruger ofte FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS-objektivet, men hvis jeg har brug for at komme endnu tættere på, gør beskæringstilstanden det til et effektivt 300-900mm-objektiv", forklarer hun.

En anden detalje ved Alpha 7R V, som Merche nyder, er sensorværnet ved objektivskift. "I disse miljøer ønsker jeg at beholde et objektiv på kameraet og ikke skifte for meget, fordi det er støvet og beskidt – og rengøring af sensoren er en af mine fobier," griner hun, "men med Alpha 7R V er der et smart gardin, der lukker over sensoren, når den er slået fra, så jeg føler mig mere sikker med det."

nærbillede af en flok pelikaner

© Merche Llobera | Sony α7R V + FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS | 1/2000s @ f/6.3, ISO 1000

Om noget, siger Merche, har den enkle anvendelse og kvaliteten ved at bruge hendes Alpha-kamera fået hende til at føle sig tættere på naturen. "Hvis jeg skulle give et tip om at fotografere vilde dyr, ville det være at nyde disse oplevelser så meget som muligt," konkluderer hun, "og takket være mine Alpha-kameraer, kan jeg gøre dette, fordi jeg ikke kæmper med udstyret for at få de billeder, jeg ønsker."

"Uanset om du er på safari eller om du dykker, kan der til tider gå en hel dag, uden at du ser noget, men det er altid en god oplevelse at møde personer, der elsker naturen og at være udenfor lige så meget, som du gør. Og når du får en mulighed, gør Alpha-kameraerne det nemt at fange øjeblikket – så du både kan nyde naturen fuldt ud og fotografere den. Der er en smuk og varieret verden, og med det rigtige udstyr kan fotografi gå hånd i hånd med den."

Udvalgte produkter

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt