london i tåge ved solopgang

Sådan fotograferer jeg | Byer

Ron Timehin

Jeg er en bydreng. Jeg er født og opvokset i London, og jeg har boet der hele mit liv, men der er stadig noget ved en storby, der gør mig begejstret. Det er ligesom min egen legeplads, som jeg må rende rundt i og udforske. Der er altid så meget at se, og byer udvikler sig konstant. Det giver så mange muligheder for at være kreativ.

At være mobil

Hvis jeg udforsker en ny by, vil jeg gerne fotografere med noget lille og let, i stedet for at fotografere noget bestemt. Derfor er jeg begyndt at fotografere med Sony Alpha 7C. Jeg er helt vild med det kamera. Det er småt og vejer næsten ikke noget, men alligevel giver det mig en fuld frame-sensor med stort dynamikområde og alle de farveprofiler til video, som jeg er vant til at bruge. Jeg plejer at bruge den med en række kompakte prime-objektiver, FE 24 mm f/2.8 G, FE 40 mm f/2.5 G og FE 50 mm f/2.5 G. Alpha 7C kombineret med de små prime-objektiver giver mig et fantastisk sæt udstyr, uden at jeg skal bære rundt på en kæmpe kamerataske. Jeg kan bare hænge kameraet om halsen og gå rundt i byen.

mand, der går langs en flerfarvet metro

© Ron Timehin | Sony α7C + FE 24mm f/2.8 G | 1/250s @ f/8.0, ISO 200

Men jeg elsker også at bruge Sony Alpha 7R IV til kommercielt arbejde og planlagte projekter, fordi den høje opløsning er helt utrolig og giver mig flere muligheder for at lege med billedet.

ron timehin finder rammen i en fotografering med sit sony alpha 7c

Research

Gennem årene er jeg blevet meget mere metodisk i min tilgang. Meget af min research er lavet online, før jeg tager afsted. Jeg synes, at fotografifora eller Instagram kan give dig nogle interessante steder og interessepunkter. Selv det at bruge Google Maps til at se på Satelite eller Street View kan være et fantastisk redskab til at finde interessant arkitektur – du kan næsten få en 360 graders rundvisning uden at forlade dit hjem!

mand går gennem en buegang i london

© Ron Timehin | Sony α7C + FE 40mm f/2.5 G | 1/160s @ f/8.0, ISO 320

Men der er mere i det end blot at finde et sted. Jeg skal finde ud af, hvor jeg skal være for at tage et billede, hvilket kræver mere research i tilgængelige offentlige rum, eller om jeg har brug for tilladelse til at fotografere på et bestemt sted. Så er der selvfølgelig at finde ud af, hvornår det bedste tidspunkt at fotografere er for at få det lys, jeg ønsker, som normalt er ved solopgang eller solnedgang eller under den 'blå time' – timen lige før solopgang eller efter solnedgang.

piccadilly circus i london om aftenen

© Ron Timehin | Sony α7C + FE 24mm f/2.8 G | 1/250s @ f/7.1, ISO 1600

Gør billederne til dine egne

Med så mange billeder i omløb er det vigtigt at gøre billederne til dine egne i stedet for at kopiere en andens billede. Jeg fotograferer ofte på tidspunkter, hvor andre mennesker ikke gider at tage billeder – det kan være, fordi det regner, eller der kan være meget tåge. Den vigtigste forskel er dog næsten altid dit udsigtspunkt. Hvis du kan finde en unik vinkel, vil dine billeder skille sig ud blandt tusindvis af andre.

london buschauffører rækker deres arme i vejret

© Ron Timehin | Sony α7R IV + FE 85mm f/1.8 | 1/800s @ f/4.0, ISO 640

Et tip er at se efter tagbarer, restauranter eller haver. Disse steder har ofte en fantastisk udsigt over en by og kræver ofte en lille smule lokalkendskab. Det er perfekt for mig at kunne tage en drink eller noget at spise med venner, samtidig med at jeg tager nogle fantastiske solnedgangsbilleder, men du skal altid være opmærksom på og respektere stedet og omgivelserne. Jeg beder om lov og tilbyder ofte at sende et billede til stedet, som de kan bruge. De fleste er imødekommende, så vær ikke bange for at spørge.

Nogle gange kan du være begrænset til at skulle fotografere gennem et glasvindue. Jeg bruger et tilbehør kaldet et Lenskirt, som er som en stor sort modlysblænde af stof, der går rundt om enden af et objektiv, og en pind med sugekopper til glas. Det fjerner enhver genskin eller refleksion fra glasset, inklusive refleksionen fra kameraet, eller endda mig selv!

børn leger i tågen

© Ron Timehin | Sony α7 II + FE 35mm f/1.4 ZA | 1/1250s @ f/6.3, ISO 100

Vær tålmodig

Et af mine seneste yndlingsbilleder er af nogle børn, der leger i tågen. Jeg tilbragte omkring en time på stedet med bare at knipse gadebilleder og ventede bare på, at der skulle ske noget. Jeg vidste ikke, at de børn ville løbe rundt og stille sig op, som de gjorde i den ramme, men ved at vente og være opmærksom på, hvad der skete omkring mig, gav min tålmodighed pote. Så snart jeg så billedet gennem søgeren, vidste jeg, at det var 'fotografiet'.

Udvalgte produkter

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt