Tip til fotografering > Indfang det søde udtryk hos kæledyr

  Niveau: Begynder

  LEKTION 5Indfang det søde udtryk hos kæledyr

  Brændvidde: 144 mm / F-tal: 5,6 / Lukkerhastighed: 1/13 sek.

  Når du fotograferer dine kæledyr, er det allervigtigste at have et tillidsfuldt forhold til dem. Hvis du blot retter kameraet mod dem, kan det gøre dem for nervøse. Først skal du vænne dit kæledyr til kameraet gradvist i afslappende omgivelser, f.eks. derhjemme.
  Lad os begynde med at brugeP-tilstanden til at optage med indstillingerne, kameraet automatisk har valgt.

  Brændvidde: 120 mm / F-tal: 4,0 / Lukkerhastighed: 1/100 sek.

  Indfang et afslappet billede af dine kæledyr derhjemme på den måde, du ser dem. Ud over at tage livlige billeder af dine kæledyr kan du prøve at tage så mange billeder som muligt og indfange forskellige udtryk.

  Fotografering i kæledyrets øjenhøjde

  Først skal du ned og tage billeder i kæledyrets øjenhøjde. Når vi tager billeder fra vores menneskelige øjenhøjde (som vi ofte gør), peger kameraet nedad. Derfor inkluderer baggrunden kun jorden eller gulvet, og det er svært af opnå den slørede effekt. Ved at fotografere i kæledyrets øjenhøjde kan du gengive verden, som den ser ud i dine kæledyrs øjne, og indfange de søde udtryk, du elsker, fra forskellige retninger og vinkler.
  Hvis du vil fotografere fra kæledyrenes højde, skal du bruge vippefunktionen for skærmen på bagsiden af kameraet. (*)

  Du kan nemt se scenen fra dine kæledyrs højde ved blot at se ned på skærmen ovenfra.
  (*) Skærmens tilgængelige vippevinkler og facon varierer afhængigt af kameramodellen. Se dit kameras brugervejledning eller håndbog for at få yderligere oplysninger.

  Brændvidde: 24 mm / F-tal: 2,0 / Lukkerhastighed: 1/40 sek.

  De bedste fotomuligheder opstår ikke kun, når dit kæledyr ser på kameraet, men også når dit kæledyr er ivrigt efter mad eller legetøj. Dette giver dig mulighed for at indfange interessante scener, der adskiller sig fra det sædvanlige. Prøv at fotografere familie eller venner, mens de leger med dine kæledyr.

  Brændvidde: 120 mm / F-tal: 4,0 / Lukkerhastighed: 1/160 sek.

  Dette billede indfanger udtrykket hos en kat, der stirrer på maden oven over den. Fotografering fra en lav højde, der næsten berører gulvet, skaber et anderledes udtryk end det sædvanlige billede taget forfra. Desuden har fotografen bevæget sig lidt væk fra motivet og optaget med zoomobjektivets telefotofunktion (med længere brændvidder), hvilket har gjort baggrunden mere sløret og fremhævet kattens udtryk. Hvis du i stedet går tæt på og optager med vidvinkel (med kortere brændvidder), udfylder hele kæledyrets krop billedet, og billedet fremstår mere dynamisk og stærkt.

  Forsigtighed for at undgå motivsløring

  Når kæledyr bevæger sig omkring, kan der opstår sløring på grund af, at motivet bevæger sig (motivsløring). Brug S-tilstanden, hvis dette sker
  Ved at vælge hurtigere lukkerhastigheder iS-tilstanden kan du reducere motivsløring. Selvom de anbefalede lukkerhastigheder varierer afhængigt af omgivelserne og kæledyrets bevægelser, er det generelt en god idé at fotografere ved 1/250 sek. eller hurtigere.

  Da lukkerhastigheden var lav, blev billedet sløret og utydeligt.
  Mængden af lys, der lukkes ind i kameraet, er lille ved svag belysning indendørs. Derfor kan billedet blive mørkt, hvis du øger lukkerhastigheden for meget. Hvis dette sker, er den bedste løsning at øge belysningen i rummet. Hvis du ikke kan justere lysstyrken i rummet, eller du ønsker at optage i svag belysning, kan du prøve at tage flere billeder efter hinanden, mens du reducerer lukkerhastigheden lidt ad gangen, indtil billedet ser lyst nok ud.
  I scener som disse er det desuden meget nyttigt at have et objektiv med fast brændvidde.

  Lukkerhastighed: 1/13 sek.

  Prøv objektiver med fast brændvidde

  Med lave F-tal (hurtig maksimal blænde) kan objektiver med fast brændvidde skabe fantastiske effekter med en sløret baggrund. Og da de lukker en stor mængde lys ind i kameraet, kan du få glæde af at fotografere med mindre risiko for sløring, selv indendørs i svag belysning.

  Brændvidde: 35 mm / F-tal: 1,8 / Lukkerhastighed: 1/640 sek.

  Med enestående billedkvalitet selv med maksimal F1.8-blænde er dette kompakte og lette 35 mm-prime-objektiv til fuldformatkameraer et alsidigt valg til alt fra bordfotografering til de store vidder. Hurtig, præcis og stille AF-betjening og pålidelig AF-sporing gør det velegnet til både at optage video og stillbilleder.

  Brændvidde: 50 mm / F-tal: 4,0 / Lukkerhastighed: 1/80 sek.

  Dette er en telefotoobjektiv i mellemklassen med 50 mm brændvidde, der er perfekt til portrætfotografering. Den store blænde og det cirkulære blændedesign kan producere smukt slørede baggrunde. Desuden kan det i samarbejde med indbygget optisk SteadyShot-billedstabilisering tage skarpe og klare billeder i svagt lys.