Tip til fotografering > Tag billeder af skyskrabere

  Niveau: Begynder

  LEKTION 6Tag billeder af skyskrabere

  Fotografi

  Brændvidde: 11 mm / F-tal: 7,1 / Lukkerhastighed: 1/30 sek.

  Himlen viser os et nyt udtryk hver dag. I dette kapitel lærer du, hvordan du gør dit fotografi af himlen til et "kunstværk" baseret på dit eget billede. Først skal du indstille kameraet tilP-tilstand, og derefter skal du følge disse trin for at få det billede, du ønsker.

  Justering af farven, så den gengives, som du ønsker den

  Først skal du justere farven efter dine præferencer med hvidbalancen. Hvidbalancens effekt varierer afhængigt af tidspunktet og vejret, når du fotograferer. Prøv alle indstillinger for at finde din foretrukne farve.
  Følgende er fotografier af en morgenhimmel taget med 3 forskellige indstillinger for hvidbalance.

  Fotografi

  [Dagslys][Skygge][Skinnende]

  Selvom billedet, der kommer tættest på virkeligheden, er det, der er taget med [Dagslys], forstærkes sollysets varme skær ved at vælge indstillingen [Skygge]. På den anden sig tilføjer valget af indstillingen [Skinnende] et kraftigt blåt skær og skaber en fantasi-lignende stemning.

  Forstærkning af billedets dybde

  Ud over farvejustering gør kontrast og lysstyrke også en stor forskel for stemningen i et billede. Kontrast kan justeres med Kreativ indst./Kreativt udseende.
  Hvis du f.eks. vil forøge himlens dybde og manglende stabilitet ved at gengive skyerne tydeligt, som på billede [1] nedenfor, anbefales [Landskab]. Denne indstilling forstærker billedets dybde og kontrast. Hvis du derimod ønsker at gengive en vinterhimmel med et fredfyldt udseende, som på billede [2], skal du vælge indstillingen [Standard] og mindske værdierne for "Farvemætning" og "Kontrast" i funktionsindstillingerne.

  Fotografi

  [1] [Landskab] [2] [Standard] Farvemætning: -2

  Endelig kan du prøve at ændre lysstyrken. Lysstyrken kan justeres med eksponeringskompensation.
  I det nedenstående eksempel blev eksponeringen justeret til -siden for at gengive farven mere tydeligt og forøge kontrasten. Da det optimale niveau for eksponeringskompensation vil variere afhængigt af himlens udseende og personlige præferencer, bør du tage flere billeder med forskellige niveauer.

  Fotografi

  Eksponeringskompensation: 0 Eksponeringskompensation: -1

  Da du justerede eksponeringen til -siden blev skyen mørkere, og billedet fik forøget dybde.
  Omvendt er justering til +siden effektiv, hvis du vil have en blødere finish med lavere kontrast.

  Brug disse 3 funktioner - hvidbalance, Kreativ indst./Kreativt udseende og eksponering - til at finjustere dit billede, som du ønsker det.

  Prøv cirkulære polariseringsfiltre

  Hvis du bruger et cirkulært polariseringsfilter, kan reflekteret lys i luften filtreres fra, så den blå himmel og de grønne blade kan gengives mere levende. Det undertrykker også refleksioner fra overfladen af vand eller glas.

  Fotografi

  Uden filteret Med filteret

  VF-xxCPAM2

  Dette cirkulære polariseringsfilter undertrykker uønskede refleksioner fra glas og vand, så dine billeder fremstår mere professionelle. Det har også Carl Zeiss T*-belægning, der reducerer overstråling og skygger.