Vinder af sommerkonkurrencen 2022

 

Vi kunne nærmest føle sandet mellem tæerne og solen på ryggen, da de bedste billeder, I har taget af månederne med årstidens klareste lys, løb ind. Fra dyr i naturen, der nyder det klare morgenlys i bjergene, til mennesker, der betragter en solnedgang i sommerens dis – vi har set et helt utroligt udvalg af billeder af mennesker og steder fra hele Europa.

Det har bestemt ikke været nemt at udvælge en vinder ud af de mange tusinde bidrag, der er blevet sendt ind til konkurrencen. Men i sidste ende faldt valget på Mel Zagers imponerende billede.

”Det er ufatteligt enkelt, men også ufatteligt smukt,” som en af Sonys repræsentanter udtrykte det, ”Vi er vilde med de fine farver og variationer, som leder øjet lige ind i motivets silhouet. Det er udført helt perfekt.”

Mel, der er fra Belgien, tog det vindende billede på en tur til Algarve i Portugal.

mel zagers kvinde, der står i havet med solnedgangen i baggrunden © Mel Zagers | Sony α7 III + FE 70-200mm f/4 G OSS | 1/800s @ f/9.0, ISO 250
”Så snart jeg trykkede på udløseren på mit Alpha 7 III, kunne jeg mærke adrenalinen, og efter at have taget det kunne jeg se billedet på min skærm. Jeg vidste med det samme, det var noget særligt! Det var vildt spændende,” siger Mel.

Som det ofte er tilfældet for en fotograf, er de bedste billeder ikke altid dem, du havde sat dig for at tage.

”Jeg havde godt nok nogle idéer, da vi kom ned på stranden, men det var ikke det her billede. Det blev til ved et tilfælde, da jeg stod og så mig omkring med mit Sony 70-200mm teleobjektiv efter nogle smukke minimalistiske kompositioner. Jeg stod oppe på en klippe og kiggede igennem søgeren på mit Alpha 7 III og fik øje på den smukke scene. Situationen var stort set, som det ses på billedet, men der manglede et midtpunkt – et menneske. Heldigvis havde en af de venner, jeg var afsted med, den her lange, hvide kjole på. Det var helt perfekt. Det var prikken over i’et.”

Nu, hvor han har vundet konkurrencen, kan Mel fryde sig over at opgradere sit Alpha 7 III til det sidste nye Alpha 7 IV med 33 MP.

”Jeg glæder mig meget til at tage mit nye Alpha 7 IV med ud på eventyr i bjergene, så jeg kan bruge den detaljerede skærm kreativt til at komponere billeder.”

 

 

Følg os på Instagram Følg Alpha Universe på Instagram

Følg α Universe på Instagram, og få de seneste tip, historier og konkurrenceinfo

 

2. og 3. pladsen

2. pladsen gik til Carmine Bonanni for en imponerende solopgang fra 3.538 meters højde på bjerget Rocciamelone i Piedmont-regionen i Italien.

”Jeg var på vandretur med min ven Edoardo, hvor vi overnattede på bjerget for at indfange både solnedgang og solopgang. Det var et imponerende syn. Jeg satte mit Alpha 7 III og et 28-70mm objektiv på en trefod og begyndte at tage billeder med kameraets selvudløser. Jeg måtte forsøge mig lidt frem, før det lykkedes, mens jeg hurtigt gik nedad for at finde det helt rigtige sted. Jeg satte eksponeringen til solopgang, men takket være kameraets dynamiske frekvensområde, kunne jeg få alle detaljerne i forgrunden med. Det er et af de bedste billeder, jeg nogensinde har taget.”
Carmine Bonanni mand, der ser på solopgangen fra toppen af et bjerg © Carmine Bonanni | Sony α7 III + FE 28-70mm f/3.5-5.6 OSS | 1/320s @ f/5.6, ISO 250

Med sin 2. plads kan Carmine nu fryde sig over at eje et Sony FE 135mm f/1.8 GM objektiv.

”Jeg har aldrig før haft et godt teleobjektiv, så jeg glæder mig til at afprøve det. Det skal bruges til at tage flere billeder på mine ture i bjergene. Med et skarpt teleobjektiv kan jeg indfange nye detaljer, følelserne, ansigtsrynkerne på en bjergklatrer, der kæmper i stormvej eller med at overvinde en bjergside. Og så er der ikke mindst muligheden for at møde vilde dyr. Det kan kun gå for langsomt med at komme til at afprøve det!”

Og endelig på 3. pladsen har vi Paul Wagners smukke, livlige billede af en hund, der hopper for at lege.

paul wagner med hund, der hopper i luften, mens den leger med kvinde foran solnedgangen © Paul Wagner | Sony α7R III + FE 50mm f/1.2 GM | 1/3200s @ f/2.5, ISO 200
”Jeg havde planlagt at tage nogle portrætbilleder af modellen på billedet, Marike. På dagen havde Marike ikke nogen, der kunne tage sig af hunden, så hun tog den med ud på optagelse. Da vi havde fået taget portrætterne som planlagt, legede vi lidt med den. Det havde sin egen magi der i solnedgangen, så jeg fik taget nogle fantastiske billeder.”

Paul tog billedet med et Alpha 7R III og vil nu kunne sætte det sammen med et FE 20mm f/1.8 G-objektiv.

”Jeg vil som noget nyt forsøge mig med vidvinkelobjektivet. Jeg vil gerne tage billeder af nogle landskaber og af arkitektur, hvilket er noget jeg meget sjældent gør. Jeg glæder mig meget til at fotografere de emner med det nye objektiv.”

Tak til de tre vindere og alle andre, der deltog i konkurrencen. Husk at følge vores Instagram-konto Sony Alpha Universe EU, så du ikke går glip af vores næste konkurrence.

Udvalgte produkter

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt