Vinder af forårskonkurrencen 2022

 

Foråret giver mere end nogen anden årstid utroligt gode muligheder for at fotografere mange forskellige motiver, hvilket vores seneste konkurrence på Instagram uden tvivl var bevis på. Efterhånden som vinteren slap sit tag i det europæiske fastland, gik fotografer rundt omkring i Europa i gang med at fotografere de skiftende landskaber, spirende planter og nye dyrebørn samt ikke mindst mennesker i arbejde og leg.

Vi modtog som vanligt flere tusinde bidrag. Det var bestemt ikke nogen nem opgave at udpege vinderen af 1. præmien, som gik til et billede taget af den rumænske fotograf, Cornelia Fotescu.

Cornelia Fotescus mælkebøtter ved solnedgang © Cornelia Fotescu | Sony α7 II + E 70-300mm f/4.5-6.3 | 1/320s @ f/8.0, ISO 100
"Der er noget magisk ved alle årstider, men foråret er den, jeg holder mest af," fortæller Cornelia, "Blomstrende træer, mælkebøtter, farverige marker, nyklækkede kyllinger – alt er en fryd for øjne og sjæl. Det er inspirerende for os og vores passion for fotografi."

Vinderbilledet er enkelt i sin skønhed og udførelse. Et billede af en mælkebøtte med en solnedgang i baggrunden – en kombination vi alle kan forholde os til.

"Jeg elsker solnedgangens varme lys, og foråret er min yndlingsårstid," forklarer Cornelia, "På dette billede har jeg forsøgt at samle begge dele. Jeg tog ud til mit yndlingssted ved søen for at se og fotografere solnedgangen, men mælkebøtten var i vejen! Det inspirerede mig dog bare til at tage billedet. Jeg tog flere billeder, mens jeg ventede på den perfekte kombination af mælkebøtte og solnedgang. Man kan blive overrasket på så mange måder, når man skyder i naturligt lys."

"Jeg tog billedet med Sony Alpha 7 II. Det kamera er min bedste ven, og vi tog afsted for sammen at åbne øjnene for skønheden i verden – fra småt til stort."

Cornelia har nu et nyt objektiv til at fotografere med, et Sony FE 12-24mm f/2.8 GM. Det var hendes præmie for at vinde forårskonkurrencen, Alpha Spring Competition. "Jeg kan slet ikke vente med at bruge det til landskabs- og byfotos. Og jeg vil også bruge det til kreative portrætter!" siger Cornelia. Følg @black_sea_shores, hvor du kan se, hvordan det går med Cornelia og hendes nye objektiv.

 

Følg os på Instagram Følg Alpha Universe på Instagram

Følg α Universe på Instagram, og få de seneste tip, historier og konkurrenceinfo

 

2. og 3. pladsen

2. pladsen i konkurrencen går til Daryl Oeben (@laak10fotografie) fra Nederlandene. Han fik sin inspiration fra de klassiske billeder af tulipanmarker, som andre fotografer har taget.

"Jeg elsker at forsøge at indfange naturens skønhed ved at sørge for at være på rette sted på rette tid. Jeg håbede, jeg kunne kombinere min viden, mit udstyr og min kreativitet i mit billede, så verden kunne se det."
Daryl Oebens tulipanmark mod en dramatisk himmel © Daryl Oeben | Sony α7 III + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 10s @ f/8.0, ISO 100

Daryl tog sit billede af en tulipanmark i Flevoland i Nederlandene: "Jeg placerede mit kamera midt imellem de lilla og hvide tulipaner med objektivet på 16mm brændvidde. Jeg indstillede min trefod til at være så høj som muligt, så jeg kunne tage det hele lidt fra oven og dele skuddet i to eller måske endda fire sektioner med de to tulipanmarker, skyerne og lysskæret."

Og til slut på en 3. plads kommer Nathan Vinks billede af en hunfugl; en husrødstjert, der fanger et insekt i næbbet (@meesvinkfotografie).

nathan vinks hunfugl, der fanger et insekt © Nathan Vink | Sony α7 III + FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS | 1/1250s @ f/6.3, ISO 1600
Jeg fik idéen til at fotografere husrødstjerten, da jeg så den på et stykke græs med purløg. Jeg tog derhen tidligt en søndag morgen og fandt sommerfuglen på en af purløgsstilkene. Og så ventede jeg på husrødstjerten i håbet om, at jeg kunne fange den i flugten, hvilket jo altså også lykkedes."

Mange tak til alle jer, der har indsendt bidrag til vores forårskonkurrence, Alpha Spring Competition, og tillykke til alle vinderne. Hvis du gerne vil have mulighed for at vinde nyt udstyr fra Sony, skal du følge  @alphauniversebysony.eu på Instagram og holde dig ajour med det sidste nye fra Sony Alpha.

Udvalgte produkter

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt