tilskuere på en båd ved siden af et stort isbjerg

Snapshots | Island med Alpha 7 IV

Marcel Siebert

Du kan forvente at opleve det uventede i et land, hvor der bor elvere, og hvor en sten med sit eget husnummer står mellem to huse langs en vejkant. Fotografen Marcel Siebert har sandsynligvis ikke mødt nogen elvere eller trolde i Island. Og hvis han gjorde, fik han dem i hvert fald ikke hen foran sit kamera. Men han blev fortryllet af mangfoldigheden i Islands natur. Den naturelskende globetrotter, der bor i Allgäu og tilbringer masser af tid i naturen og i bjergene, deler nogle af disse særlige øjeblikke med os her:

"Det, der fascinerer mig ved Island, er ikke kun variationen og skønheden i de vidt forskellige landskaber på denne ø i Nordatlanten. Det er deres kombination – nogle gange bizar, andre gange mytisk – der fanger beskueren," forklarer Marcel. "Det er den følelse, jeg ønsker at formidle til de mennesker, der ser mine fotografier. Og den eneste måde at opnå det på er med pålideligt udstyr af højeste kvalitet."

Med Sonys Alpha 7 IV-kamera og objektiverne FE 24-70mm f/2.8 GM II og FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II i sin rygsæk var han optimalt udstyret til at nå sit ambitiøse mål.

en ensom bil på en øde islandsk vej

© Marcel Siebert | Sony α7 IV + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/800s @ f/6.3, ISO 250

Sonys nye FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II-telezoomobjektiv er kompakt og vejer lige over et kilo. Det er det letteste i sin klasse og vejer næsten 30 % mindre end sin forgænger. Dets lave vægt gør sig positivt bemærket på vandreture over bjerge og langs gletsjere. Samtidig scorer det forbedrede G Master-telezoomobjektiv virkelig point her med hensyn til billedkvalitet. Det ses også tydeligt på dette billede af en gruppe vandrere på vej til en gletsjerudflugt.

gruppe af vandrere på vej op ad et bjerg

© Marcel Siebert | Sony α7 IV + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/1000s @ f/4.5, ISO 320

Sonys nye og forbedrede FE 24-70mm f/2.8 GM II standardzoomobjektiv er ligeledes fremragende egnet til at indfange landskabets imponerende vidder. Det er det mindste og letteste objektiv i sin klasse og vejer kun 695 g – meget lettere end sin forgænger. Længden blev forkortet med 16 mm, og den samlede volumen blev reduceret med næsten 18 %. Så det er ikke overraskende, at dette objektiv hurtigt blev Marcels nye favorit på hans rejse til Island. "Jeg havde det nye 24-70mm på mit kamera det meste af tiden på Island. Dette objektiv er ekstraordinært let og pålideligt i alle vejrforhold; dets høje kvalitet overbeviste mig fuldstændig, uanset om det var til videooptagelser eller stillbilleder", siger Marcel. Disse egenskaber opsummerer perfekt dets universelle egnethed til daglig brug, samtidig med at det opfylder de strengeste krav til brugervenlighed og billedkvalitet.

islandsk vandfald i et majestætisk landskab

© Marcel Siebert | Sony α7 IV + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/1250s @ f/5.6, ISO 500

"Jeg var helt vild med at se, hvordan Islands landskaber skifter stemning og atmosfære," fortæller Marcel begejstret om sin tid på Island. "På den ene side er der det golde, barske landskab med sine imponerende vandfald. På den anden side er der det bizarre kystlandskab med sine fantastiske strande. Island byder på en mangfoldighed, som kun findes så tæt på hinanden få steder på jorden. Enhver, der nogensinde har været der, vil hurtigt forstå, at elvere og trolde er meget værdsat i dette magiske landskab," siger Marcel og tilføjer med et grin: "Som indfødt fra Allgäu er jeg ikke fremmed for myternes og sagnhistoriernes verden. Hvem ved? Måske er der en slags slægtskab mellem Allgäus og Islands sjæle.”

en gruppe vandrere på vej mod en gletsjer

© Marcel Siebert | Sony α7 IV + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/1000s @ f/4.5, ISO 320

Fra elvere og trolde tilbage til civilisationen. Eller i det mindste til en antydning af civilisation, som de ofte kilometerlange veje, der skærer lige igennem landskabet, giver udtryk for. Fortid og nutid berører hinanden her og skaber et helt særligt øjeblik, som Marcel deler med os.

"Jeg fik nogle smukke billeder i Island med det nye 24-70mm GM II-objektiv. Takket være Sonys kompatible E-mount-system kan du tilpasse objektiverne til en lang række forskellige kameraer, og du kan naturligvis fortsætte med at bruge dem, når du skifter kamera," slutter Marcel og påpeger en vigtig fordel ved Sonys udstyr for ham. Det eneste, der nu mangler for at fuldende panoramaet af hans rejse, er de vilde ponyer, som øen er berømt for, blandt så mange andre ting. Marcel har også fanget dem i et perfekt øjeblik, som han deler med os.

gruppe af islandske heste på en mark

© Marcel Siebert | Sony α7 IV + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/1250s @ f/3.5, ISO 200

Udvalgte produkter

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt