teja lisjak, der står i en røgfyldt garage

Klar til action med FE 24-50mm f/2.8 G

Teja Lisjak

Mit navn er Teja. Jeg er fotograf og filmskaber med base i London, og jeg optager engagerende og dynamiske videoer til brands og sociale medier. Over de seneste 5 år har Sony-kameraer og -objektiver givet mig mulighed for at gøre min passion til en karriere, og efter test af deres helt nye FE 24-50mm f/2.8 G-objektiv vil jeg gerne dele mine foretrukne funktioner, og hvordan kommende filmskabere kan bruge dem til deres fordel.

Hvad var dit første indtryk af objektivet?

Jeg var virkelig spændt, da jeg hørte, at Sony lancerede dette objektiv, og jeg ville så gerne afprøve det og se, hvad det drejede sig om. I et stykke tid har jeg gerne ville optage en actionsekvens om at stå på ski og snowboard, og jeg tænkte, at dette ville være den perfekte mulighed. Som filmmager er jeg altid på udkig efter udstyr, som jeg kan bruge i mange forskellige scenarier, og dette objektiv indeholder omfattende fleksibilitet i fokuseringsinterval, har et let og kompakt design, og med blænden på f/2.8 har det en utrolig bokeh.

teja lisjak, der holder sit sel2450g-objektiv

Hvordan synes du objektivets skarphed/billedkvalitet er?

Som entusiastisk bruger af både FE 24-70mm f/2.8 GM II- og FE 16-35mm f/2.8 GM II-objektiver kan jeg kun sige, at dette objektiv er i samme kategori, når det kommer til skarphed og generel kvalitet. Kombineret med ZV-E1 var det en perfekt kombination til at få billedet i den bedste kvalitet, lige meget om det var at optage en snowboarder med himlen bag sig eller at følge en styrtløber i skoven.

teja lisjak, der monterer sit kamera på et snowboard

Hvilken scene nød du mest at filme og hvorfor?

Alle, som kender til mit arbejde, ved, at jeg elsker at montere kameraet forskellige steder for at tage unikke POV-billeder. Denne gang gik vi efter devisen ‘risk it for the biscuit’ og monterede kameraet på snowboardet. Jeg elskede også garagescenen - nogle af mine venner hjalp med lyset, så vi kunne få et korrekt biografudseende. Til sidst blev vi bare på stedet i ca. en time til for at tage billeder for sjov, da vi virkelig godt kunne lide scenen!

teja lisjak, der peger på kameraet på vennens snowboard

Hvad synes du om kombinationen af FE 24-50mm f/2.8 G med ZV-E1?

Kombinationen af FE 24-50mm f/2.8 G med ZV-E1 har været en åbenbaring og utroligt fordelagtig for min arbejdsproces. Med den pålidelige autofokus og letvægtsdesignet kan jeg rejse overalt uden at skulle ofre noget på kvaliteten. Da denne video havde masser af motiver i bevægelse, var hastigheden i autofokus rigtig nyttig. Der var et par scener, hvor jeg filmede motorcyklisterne, da de brød gennem ildhullet med Eye AF. Lige så snart jeg havde indrammet mit billede, kom det nærmeste øje øjeblikkeligt i fokus. Som en tilføjelse brugte jeg til dette projekt en af Sonys bedste og mest kompakte mikrofoner, ECM-M1, og jeg anbefaler ærligt talt den konfiguration til alle, som skaber indhold på farten. Den kvalitet, du opnår fra denne meget begrænsede konfiguration, er utrolig og var perfekt til mine behov.

sony zv-e1 med sel2450g monteret

Hvad lærte du og tager med dig fra dette projekt, og hvilke råd vil du give til andre, så de kan forbedre deres filmskabelse?

Dette projekt mindede mig om effekten af kreativitet og opmærksomhed på detaljerne. Oplevelsen med bare at bruge et objektiv forklarede vigtigheden af at være kreativ og tænke utraditionelt, og med mindre fokuseringsinterval skulle jeg tilpasse mig til forskellige scener.

teja lisjak, der filmer en snowboarder, som udfører et spring

Afsluttende overvejelser

Sony har gjort et fantastisk stykke arbejde, da de designede dette objektiv, der ikke bare er utroligt, men virkelig nyttigt til en lang række scenarier. Dette objektiv overgik mine forventninger på alle områder fra minimal fokusånding til exceptionelle sporingsmuligheder. Jeg er vild med, at Sony med hver ny lancering gør det nemmere for os at skabe, og forhåbentlig får flere til at blive inspireret til at begynde eller komme videre på deres skabelsesrejse. Og det gælder optagelser af dit daglige liv, rejser eller skabelse af film og dokumentarer! Jeg glæder mig til fortsat at bruge det og til at skabe endnu mere indhold på farten, hvilket i sidste ende vil give mig et skub til at komme endnu længere med min filmskabelse!

Udvalgte produkter

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt