Billedfokus

Tomasz Tomaszewski | Gaze

Hver dag, hvis vejret tillader det, strømmer de indfødte til Zócalo, den store centrale plads i Mexico City. De starter tidligt om morgenen med at forvandle sig selv, klæde sig i traditionelt tøj, bære deres forfædres sminke, danse og udføre ritualer. De brænder medicinske rødder og renser turisternes sjæle. Men dette er ikke en billig optræden for at glæde de forbipasserende i håb om et par pesos; de mennesker, de forkæler og underholder, er mexicanerne selv. Og for dem, der udfører det, er det en vigtig måde at leve på; en måde, der holder deres traditioner og ritualer i live, noget der holder deres arv sikret.

I dette tilfælde var det vigtigt for mig at dokumentere de fantastiske fjerklædte gevandter, og de indviklede detaljer i denne mands sminke, men jeg ville have mere. Jeg ville have et billede med et look, der kommunikerede noget særligt og ville få beskueren til at stoppe op, tænke eller undre sig.

For at kunne få det, var jeg som altid nødt til at nedbryde barrieren mellem os, så vi talte sammen og lærte hinanden at kende lidt mere og ikke bare var en turist og et motiv. Da jeg tog billedet, elskede jeg det blik, han endelig gav mig. Noget, som måske giver udtryk for noget hemmeligt eller noget farligt.

Tomasz Tomaszewski portræt af en mand i stammedragt © Tomasz Tomaszewski | Sony α1 + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/125s @ f/8.0, ISO 1600

Du skal bruge lys for at få mest muligt ud af farverne i et billede som dette. Han lænede sig ind i en døråbning uden for solen, så sammen med Sony Alpha 1 og 24-70mm f/2.8 GM-objektivet brugte jeg et lille LED-lys. Det hjalp mig med at få alle de sarte nuancer og toner frem i fjerene, og det fremhævede også hans ansigt.

Den eksponering, jeg brugte, var 1/125 sek. ved f/8 og ISO 1600. Jeg ville normalt fotografere med en større blænde, men her ville jeg have den ekstra dybdeskarphed fra f/8, så billedet ville få alle de fine strukturer og detaljer i hans tøj til at være synlige. Med Alpha 1's Steady-Shot Inside-billedstabilisering vidste jeg, at 1/125 sek. ville holde billedet fint og skarpt, men det var også fint at lade Auto ISO køre op til 1600. Med Alpha 1 ved jeg, at jeg kan gå op til noget i retning af 6400 uden at tænke over støj. Det er bare fantastisk. Og selvfølgelig låste eye-tracking AF med det samme.

Når man arbejder med et kamera som dette, et kamera, hvor man kan stole på, at det fungerer uden problemer, giver det en mulighed for at være mere kreativ. Jeg stoler fuldstændigt på det, og jeg behøver ikke at bruge tid på at lege med indstillingerne eller endda tjekke billederne på skærmen for at se, om de er i fokus eller om det er godt eksponeret. Det ved jeg bare, at de er. Fordi jeg kan fokusere på et øjeblik i stedet for at lege med kameraet, bliver det som en forlængelse af mit øje. Af den grund er Alpha 1 virkelig det fuldkomne kamera.

Udvalgte produkter

Tomasz Tomaszewski

Tomasz Tomaszewski | Poland

"Det, der betyder noget for mig, er ikke, hvad et billede viser og præsenterer, men mere hvilke spørgsmål det frembringer"

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt