Vinderen af konkurrencen for efteråret 2022

Blandt de tusindvis af bidrag, som vi så i vores konkurrence med efterårstema på Instagram, var der én ting, der var sikker - temaet blev omfattet af varmt gyldent sollys og levende ravgule farver. Vi så jeres efterårsbilleder fra alle Europas afkroge. Det var fascinerende at se, hvordan forskellige fotografer, som fotograferer i forskellige genrer, tacklede årstiden, der markerer slutningen på sommeren og starten på de koldere måneder, der følger.

Vinderbilledet, der er taget af Alan Ranger, hylder de dramatiske farver i det skiftende landskab, som er så karakteristisk for efteråret.

alan ranger røde blade på træer i en skov

© Alan Ranger | Sony α700 + 24-70mm f/2.8 ZA SSM | 1/8s @ f/7.1, ISO 200

Alan tog dette billede, mens han gik en tur med sine tre børn.

Jeg stødte på et område med træer, hvor der stadig var rester af farverige trækroner, efterfulgt af netværket af træstammer, og derefter tæppet af blade på jorden. Disse tre lag så straks så fotogene ud, at jeg tog flere billeder uden at tøve, mens jeg holdt kameraet i hånden og skiftede mellem flere kompositioner."

Historien om billedet er i Alans sædvanlige fotograferingsstil, der er en stil fuld af udforskning og opdagelse: "Jeg går ud med mit kamera med den tanke, at jeg ikke har en forudbestemt idé om, hvad jeg vil finde. Jeg mener, at det er bedre at gå ud med tanken om et tomt lærred og derefter skabe ud fra det, man opdager, frem for at forsøge at passe et billede ind i oplevelsen."

Efter lidt justering af lyset og redigering skabte Alan sit levende billede. "Jeg ville starte med at skabe noget ud fra min fantasi snarere end en bogstavelig fortolkning af, hvordan mine øjne og mit kamera havde set scenen", siger Alan.

Alan har altid brugt Sony i sit udstyr, og hans vinderbillede blev taget med et Sony Alpha 700. Han glæder sig til at bruge sin præmie; et Sony Alpha 7 IV.

"Jeg vil fortsætte med at dyrke min kærlighed til naturen og landskabsfotografering i alle dens former. Jeg glæder mig til at få prøvet Sony Alpha 7 IV og sammenligne billedkvaliteten og funktionaliteten med det kamera, som jeg har elsket at bruge de sidste par år."

 

Følg os på Instagram Følg Alpha Universe på Instagram

Følg α Universe på Instagram, og få de seneste tip, historier og konkurrenceinfo

 

2. og 3. pladsen

Det var lige så svært at vælge 2. og 3. pladsen blandt de tusindvis af deltagere, som det var at vælge en vinder. Dog besluttede vi, at Agnieszka Nowaczyks smukke portrætbillede var vores andenplads.

Agnieszka Nowaczyk portræt af en ung pige i skoven

© Agnieszka Nowaczyk | Sony α7R III + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/320s @ f/1.8, ISO 250

"Portrættet er af min lille muse Izabella, som er noget helt særligt for mig. Hun er fuld af følelser, hvilket sammen med min vision har skabt dette mystiske efterårsportræt."

Agnieszka elsker at tage sine portrætter på stedet, og efteråret er en af hendes yndlingstider til at være udenfor og fotografere.

"Jeg observerer altid naturens forandring. Det hjælper mig til at tage det roligt og trække vejret dybere, mens jeg leder efter inspiration overalt omkring mig. Da jeg så denne mark med bregner, havde jeg straks lyst til at placere Izabella midt på marken. Jeg tog billedet med mit Sony Alpha 7R III og mit FE 55mm f1.8 ZA-objektiv."

For at skabe et mindre traditionelt portræt bad jeg hende om at dække en del af ansigtet og det ene øje med en bregne. Det gav portrættet en ekstra effekt, og jeg er så glad for, at jeg ikke gik glip af det perfekte øjeblik, hvor jeg kunne se dybden af følelserne i Izabellas øjne."

 

På tredjepladsen kom Fabian Pfeifhofers smukke billede af en langøret ugle.

Fabian Pfeifhofer nærbillede af en ugles ansigt

© Fabian Pfeifhofer | Sony α7R III + FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS | 1/200s @ f/6.3, ISO 200

Jeg opdagede tilfældigt denne langørede hanugle på en kirkegård i nærheden af mit hjem, da jeg tog et kig på en bestand af vilde hamstre, som boede der. Efter flere uger og mange besøg senere fandt jeg ham, hvor han nysgerrigt stirrede på mig bag et træ. Jeg tog billedet med mit Sony Alpha 7R III og et Sony FE 200-600mm-objektiv, som jeg lånte af en ven."

"Efter at have taget dette billede trådte jeg tilbage, kiggede på resultatet og blev begejstret. Jeg blev bare helt forelsket i uglens ansigt, da den kiggede tilbage på mig."

Ligesom vores andre vindere elsker Fabian at tage billeder i efterårsmånederne. "De forvandlinger, der sker om efteråret, skaber en magisk atmosfære. Efteråret giver hurtigt skiftende fotograferingsmuligheder, og hvert år har jeg travlt, hvilket tvinger mig selv til at tage ud så ofte som muligt."

Som vinder af tredjepladsen har Fabian vundet et Sony FE 40 mm f/2.5 G-objektiv, som han glæder sig til at bruge til gade- og astrofotografering i de kommende måneder.

 

Tak til vinderne og til alle, som deltog i konkurrencen. Glem ikke at følge vores Sony Alpha Universe EU Instagram-konto for at sikre dig, at du er klar til at deltage i vores næste konkurrence.

Udvalgte produkter

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt