afrikansk leopard sidder i solen med to unger liggende ind til sig
Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

"Billeder er stærke. Et enkelt billede kan fange en følelse eller udløse en følelse i dig selv"

Chris Schmid er en schweizisk fotograf, filminstruktør og filmfotograf med speciale i naturhistorie på fjerne steder, hovedsageligt store katte. Han er Sony Ambassador, National Graphic Explorer og repræsenteret af National Geographic Image Collection, og han har dedikeret sit liv til at dokumentere vores planets naturlige skønhed. Hans mål er altid det samme, nemlig at nærme sig selveste naturens hjerte for at øge opmærksomheden omkring jordklodens skrøbelighed og inspirere til handling for at bevare den.

Ud fra sin erfaring fra sit eget arbejde som filmfotograf har Chris en imponerende viden om at arbejde med lange objektiver og om smuk komposition, hurtighed og forudsigelse af dyrenes adfærd. Kvaliteten af hans arbejde afspejles i den brede anerkendelse, han har opnået gennem årene. Men alle priserne har aldrig været hans motivation. Hans utrættelige indsats for at dokumentere og beskytte de få resterende områder med vild natur er drevet af en kærlighed til naturen og et ønske om at beskytte det, der er tilbage.

Chris er dybt engageret i bevaring af det vilde dyreliv, og han arbejder tæt sammen med WildAid, en miljøorganisation i San Francisco, om at reducere efterspørgslen på ulovlige dyreprodukter. I 2019 lancerede Chris Stay Wild™, en onlinesmykkebutik, hvor 50 % af overskuddet doneres til velgørenhedsorganisationer, der støtter projekter til bevarelse af vilde dyr.

Chris' udstyr

Chris' historier