afrikansk leopard sidder i solen med to unger liggende ind til sig

Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

"Billeder er stærke. Et enkelt billede kan fange en følelse eller udløse en følelse i dig selv"

Chris Schmid er en kendt freelance-fotograf, producent-instruktør og filmfotograf med speciale i naturhistorie og over 10 års erfaring. Chris, som er Sony-ambassadør og National Geographic Explorer, skaber visuelt utrolige og overbevisende arbejder med en unik kombination af filmæstetik og dokumentarformat fra nogle af de mest udfordrende miljøer på jorden og især i forhold til store katte. Hans mål er altid det samme: at nærme sig naturen lige i hjertet for at skabe opmærksomhed om planetens skrøbelighed og inspirere til handling for at bevare den.

Chris har, med sin erfaring som instruktør/producer af egne optagelser og i en lang række still- og filmprojekter fra undfangelse til fuldførelse, en utrolig viden om arbejde med lange objektiver, smukke kompositioner, høj hastighed og forventning til dyreadfærd.

Chris er dybt involveret i beskyttelse af vilde dyr og arbejder tæt sammen med WildAid, som er en miljøorganisation med base i San Francisco med det formål at reducere efterspørgslen efter ulovlige produkter fra vilde dyr. I 2019 starter Chris Stay·Wild™, som er et eksklusivt udvalg af naturlige og 100 % håndlavede produkter inspireret af naturen, hvor 50 % af overskuddet gives til non-profit-organisationer til støtte for bevarelsesprojekter for vilde dyr.

Ved at kombinere sine færdigheder og kærlighed til naturhistorie planlægger han at fremhæve problemer om bevarelse og beskyttelse af vilde dyr via engagerende og uddannelsesindhold.

Chris' udstyr

Chris' historier