Optagetips > Indfang bevægelse i fotografier

  Niveau: Begynder

  LEKTION 12Indfang bevægelse i fotografier

  Brændvidde: 180 mm / F-tal: 5,0 / Lukkerhastighed: 1/4000 sek.

  I dette kapitel lærer du nogle teknikker til at fotografere motiver i bevægelse i sport eller ved jernbanefotografering med en følelse af nærvær og dynamik. α-kameraer har forskellige funktioner til at fotografere motiver i bevægelse. Som det første skridt kan du afprøve de følgende tip.

  Hvordan man fotograferer, så bevægelsen stoppes

  For at stoppe motivets bevægelse og fange det som det imponerende bedste skud, skal du optage med kortere lukkertider. Lukkertiden kan indstilles, som du ønsker det, iS-tilstand, men brug i første omgang tilstanden "Sportsoptagelse" i Sceneudvælgelse (optagelsestilstand).
  Med tilstanden "Sportsoptagelse" kan du i din optagelse fryse et motiv i bevægelse. Med kortere lukkertider og med AF-funktionen, der løbende sporer motivernes bevægelse, er denne tilstand er velegnet til motiver, der bevæger sig. Idet kontinuerlig optagetilstand automatisk aktiveres i denne tilstand, er det også nemmere at fange det bedste øjeblik i scenen. Bemærk, at den kontinuerlige optagelse stopper, hvis du fjerner fingeren fra lukkerknappen, efter at lukkeren udløses. Sørg for at holde lukkerknappen nede gennem hele den scene, du vil fotografere.

  1/800 sek. 1/800 sek.

  For at optage de ovenstående eksempler trykkede fotografen på udløseren og holdt den nede, mens hunden løb. Ovenstående 2 billeder er de bedste blandt de kontinuerlige optagelser. Med lukkerhastigheden indstillet til 1/800 sekund ser motivets bevægelse ud til at være stoppet.

  Idet tilstanden "Sportsoptagelse" i Sceneudvælgelse er en af de automatiske optagelsestilstande, kan du ikke ændre indstillingerne for lysstyrke og farve. Hvis du vil bruge funktionerne til at ændre dem, såsom eksponeringskompensation og hvidbalance, skal du optage i S-tilstand. Ved optagelse i S-tilstand skal du indstille autofokustilstanden til AF-C (Kontinuerlig AF) og optagetilstanden til kontinuerlig optagelse, så du kan fotografere motiver i bevægelse kontinuerligt.

  Valg af komposition

  Hvis du vænner sig til kontinuerlig optagelse, skal du også overveje kompositionen. Som vist i "1. Tag imponerende portrætbilleder, der fremhæver personer" og "9. Lad den lille detalje spille hovedrollen," er den typiske velafbalancerede komposition Komposition efter "tredjedelsreglen". Men for scener, hvor du ønsker at udtrykke øjeblikkets dynamik, anbefales også kompositionen med motivet i midten af rammen. Denne komposition er effektiv til at udtrykke motivets styrke og tema tydeligt. Når du fotograferer sportsaktiviteter, kan du ved at tage et nærbillede af hovedmotivet i bevægelse i midten af rammen gøre dit fotografi imponerende med en følelse af fuldt nærvær.

  Brændvidde: 300 mm / F-tal: 5,6 / Lukkerhastighed: 1/2500 sek.

  Disse eksempler er optaget i kompositionen med motivet i midten af rammen. Ved at zoome ind på motivet med et teleobjektiv formidler fotografierne motivets styrke og dynamik. Når motivet er midt i rammen, er det også nemmere at bringe det i fokus.

  Når du fotograferer motiver i bevægelse, kan situationen ændre sig markant på et øjeblik, i modsætning til når du fotograferer ubevægelige landskaber. Derfor er de vigtigste prioriteter ikke at gå glip af optagelsesmuligheder, og at tage så mange billeder som muligt. Først skal du vænne dig til kontinuerlig optagelse og lade kompositionen ligge, indtil du har mere spillerum. Du kan også komponere billeder ved at beskære dem på computeren, når du kommer hjem.

  Brændvidde: 70 mm / F-tal: 5,6 / Lukkerhastighed: 1/400 sek.

  Afprøvning af teleobjektiver

  Ved sportsaktiviteter, som de ovenstående eksempler, er det effektivt at zoome ind på motivet for at udtrykke dynamik. Især i omgivelser, hvor du har brug for at optage på afstand, er det nødvendigt med teleobjektiver. Teleobjektiver kan stærkt anbefales til alle, der ofte fotograferer sport, fugle og dyr.

  Objektivets brændvidde: 200 mm / F-tal: 6,3 / Lukkerhastighed: 1/2000 sek.

  Denne 200-600mm supertelezoom kan række helt op til 840 mm eller 1200 mm med 1,4x og 2,0x telekonvertere og er perfekt til dyreliv osv. med fuld G Lens-kvalitet og AF-ydeevne. Asfæriske og ED-glaselementer opnår fantastisk opløsning i hele zoomområdet, mens Nano AR Coating fra Sony nedsætter overstråling og skygger. Bokeh er også flot.

  F-tal: 16 / Lukkerhastighed: 1/6 sek.

  Det første 70-300 mm E-mount zoom i fuldformat giver enestående billedopløsning. Det lader dig også komme tæt på og få fantastiske nærbilleder og detaljer med 2,95 fods minimumfokus. Indbygget optisk SteadyShot-billedstabilisering modvirker effektivt kamerarystelser fra nærbilleder til telefoto, mens en avanceret lineær aktuator sikrer hurtig, præcis autofokus. Det er også støv- og fugtafvisende.

  Objektivets brændvidde: 193 mm/F-number: 6,3 / Lukkerhastighed: 1/50 sek.

  Optimeret optisk og mekanisk design tilbyder enestående supertelefotozoom-ydelse for APS-C-kamerahuse (svarende til 105-525 mm). Imponerende G Lens-kvalitet opretholdes i hele zoomområdet helt ud til kanten af billedet. Alt dette er indeholdt i et kompakt, mobilt 5x supertelefotozoomobjektiv med indbygget optisk billedstabilisering.

  Brændvidde: 208 mm / F-tal: 6,3 / Lukkerhastighed: 1/320 sek.

  Dette 3,8x zoomobjektiv fører dig fra 55 mm ud til 210 mm med konsekvent enestående optisk ydeevne. Optisk SteadyShot-billedstabilisering gør det nemmere at opnå skarpe, stabile billeder og video i svagt lys, eller når du zoomer ind på fjerne motiver. Derudover skaber den interne drevmotor og intern fokusering jævn og reaktionsstærk AF med minimal støj, perfekt til videooptagelse.