lave skyer omkring en sovende vulkan på bali

De 1000 guders ø

Dennis Schmelz

"Jeg ville skabe noget andet end de influencer-ledede rejsevideoer, som vi er vant til at se på YouTube", siger den tyske filmmager Dennis Schmelz. Det var første gang, Dennis rejste til den indonesiske ø, og han planlagde at tage afsted, samtidig med at Galungan – den balinesiske festival, der fejrer de ældgamle ånder og deres tilbagevenden til øen – fandt sted.

"Jeg ønskede at skabe en film, der fejrede kultur og religion. Det er de 1000 guders ø med mange historier og figurer at filme.”

Han havde undersøgt så meget som muligt, inden han tog af sted, men der var stadig meget at gøre, da han var landet.

græsdækkede trapper, der fører til en landsby

"Normalt ville man finde de figurer, der repræsenterer ånderne, i templerne, som det er forbudt for turister at komme ind i under festivalen. Så jeg arbejdede sammen med en lokal fixer, som hjalp mig med at finde personerne i filmen og foreslog steder at filme."

Det tog tre uger at optage videoen, og på grund af en travl tidsplan måtte Dennis vågne før solopgang for at begynde at filme, inden han tog videre til det næste sted. "Vejene var ikke altid gode, så vi havde nogle gange meget lange dage på 18 timer, og en stor del af dem gik med at køre fra sted til sted."

Et af disse steder var et spektakulært vandfald, hvor Dennis havde arrangeret at filme en pige, der dansede Legong, som er en traditionel balinesisk dans.

dame danser foran et vandfald i bali

© Dennis Schmelz | Sony α7 IV + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/30s @ f/11, ISO 640

"Hun var så rolig. Hun legede med dansen og sine ansigtsudtryk til kameraet. Der er en optagelse, som er et nærbillede af hendes ansigt, som bare er perfekt. Det er et af mine højdepunktsbilleder i videoen. Hele den sekvens er fantastisk, fordi den viser folket og landskabet".

balinesisk danser i farvestrålende tøj

© Dennis Schmelz | Sony α7 IV + FE 50mm f/1.8 | 1/100s @ f/1.8, ISO 640

Til projektet brugte Dennis to kameraer – Sony Alpha 7S III, som han udelukkende brugte til at filme med, og Alpha 7 IV, som han også brugte til at fotografere med. "Alpha 7 IV er et fantastisk hybridkamera, da det har en 33-mega-pixel-sensor, så det er fantastisk til stillbilleder, men det kan også optage video i 4k 60p – imponerende!"

De to kameraer havde forskellige roller, hvor Alpha 7S III var monteret på en gimbalstabilisator med et 12-24mm f/2.8 GM-objektiv. "Jeg brugte 12-24mm f/2.8 GM, da det er et supervidvinkelobjektiv, som gjorde det muligt for mig at vise dansescenerne midt i det utrolige landskab som baggrund. SteadyShot-stabiliseringen kombineret med gimbalen gjorde det muligt for mig at bevæge mig rundt og skabe glidende dynamiske, bevægelige optagelser."

I mellemtiden brugte Dennis Alpha 7 IV, parret med FE 24-70mm f/2.8 GM II-objektivet, til sine fotografier, men også til at optage håndholdte videooptagelser. Han brugte det ofte sammen med kameraets Zoom-funktion med skarp billedkvalitet til at få nærbilleder, der ligner, at de er blevet filmet med et makroobjektiv.

Sideløbende med sine Sony Alpha-kameraer filmede Dennis med en drone for at give seeren mere kontekst om de steder, hvor han filmede. "Droneoptagelserne er vigtige for at vise landskabet og for at få en idé om, hvor man befinder sig. Men for at vise følelser er man nødt til at komme tæt på folk," afslører han.

Optagelser ved solopgang og solnedgang betød en masse kontrast i mange scener. En af grundene til, at filmmageren valgte Alpha 7S III, var kameraets imponerende dynamiske frekvensområde på 15 stop.

"Med Slog-3 Picture Profile kunne jeg manipulere optagelserne for at øge kontrasten og farvemætningen. Jeg pressede videoen til det yderste, men oplevede aldrig nogen problemer takket være 10-bit optagelse."

Der var brug for det dynamiske frekvensområde i Dennis' yndlingsbillede fra videoen, som blev filmet i en grotte ved solopgang.

tre balinesiske mænd i traditionel dragt foran en klippevæg

© Dennis Schmelz | Sony α7 IV + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/80s @ f/9.0, ISO 100

Den optagelse handlede udelukkende om timing", forklarer han. "Der var kun ca. 30 minutter i hulen, hvor solen kommer ind gennem dette hul. Derefter er det helt mørkt. Det var ret farligt og tog os to timer at gå derhen, men det var det hele værd, for optagelsen er helt fantastisk".

I de tre uger, han arbejdede på projektet, optog Dennis omkring 15 timers video i løbet af den guidede workshop, som han redigerede ned til kun 3:40 minutter til sin endelige Galungan – Victory of Dharma-video. Videoen viser øens farver og kontraster, men klipningen får videoen til at skille sig ud.

"Festivalen handler om det gode, der sejrer over det onde, så vi har disse modsætninger i videoen. Den gode del er rolig og ofte i slowmotion. Så har du de mørke dele. Når vi ser de onde åndefigurer, har jeg sat fart på optagelserne for at få det til at virke unaturligt og for at stresse seeren. Jeg har også tilføjet nogle lydeffekter. Jeg ønskede at skabe noget andet end en flot tre-minutters video med flotte billeder og musik."

Pålidelig, afhængig og imponerende – Dennis reflekterer over, hvordan hans betroede Sony-udstyr gjorde det til en leg at optage denne fantastiske videoserie.

Udvalgte produkter

Dennis Schmelz

Dennis Schmelz | Germany

"Der er altid en historie at fortælle og et nyt perspektiv, der venter på at blive opdaget"

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt