En surfer står på stranden i skumring og holder sit surfbræt

The Driftwood Artist | Afprøvning af den nye FE PZ 16-35 mm f/4 G

Alice Greenfield

Sony FE PZ 16-35 mm F4 G-linse

Mit navn er Alice Greenfield. Jeg er filmskaber og fotograf, og jeg kommer fra Isle of Wight. Jeg blev interesseret i fotografi i en meget ung alder og har været optaget af billeder, stillestående og bevægelige, lige siden. Jeg har altid været fascineret af det hvide lærred og dets evne til at skabe følelser og transportere tilskuerne nye steder hen. Jeg startede med at arbejde med filmproduktion som b-fotograf og kameraelev, og gjorde det til min største prioritet at komme så tæt på kameraet som muligt – koste, hvad det ville. I takt med at verden af online-film voksede, voksede interessen for kortformigt videoindhold ligeledes, og siden jeg blev freelancer har jeg arbejdet med brands verden over. Jeg elsker at fange folk, når de er i gang med at blive opslugt af smukke landskaber. Mit filmarbejde er kvindecentreret og fortæller historier om kreative kvinder, der laver fantastiske ting.

Mit første indtryk af FE PZ 16-35 mm f/4 G var wow – hvor let er den her linse lige?! Af en 16-35 mm at være er den kompakt, lille og let. Det er perfekt til den slags arbejde jeg laver, hvor jeg ofte er ude i naturen og skal bære på udstyr. Jeg hader at få ondt i ryggen på grund af en taske, der er for tung. Når man tænker på, hvilken kvalitet den her linse tilbyder, er jeg forbavset over dens størrelse og vægt. Byggekvaliteten føles også meget solid og, set fra et ergonomisk perspektiv, sidder den godt i hånden. Derudover er den vejrtæt så den er perfekt til udendørs brug.

Alice Greenfield holder sit sony alpha 7m4 monteret på en rig

Jeg bruger manuel fokus meget, når jeg laver film, og jeg var især glad for den jævne og følsomme fokusring. Jeg havde ikke brugt power zoom-funktionen før, men jeg var meget imponeret. Den er musestille og sidder et godt sted på linsen. Det er en smart funktion, at man kan indstille flere knapper med zoom på Alpha 7 IV, hvilket gjorde zooming til en leg. Jeg brugte det sågar til at skabe en push/pull-effekt mens jeg filmede og det så fantastisk ud. Jeg tilføjer ofte langsomt zoom ind eller ud i efterproduktion, så det er lækkert, at man kan lave den effekt med kameraet. Det er ligesom at have en slider eller dolly i sin kamerataske, uden besværet og alle de ekstra dele.

Alice Greenfield sætter sig på hug med sit sony alpha 7m4

Som jeg nævnte før, plejer jeg at bruge manuel fokus i mit arbejde, men jeg erfarede, at autofokusen var lynhurtig og præcis. Det var ren nydelse at kunne sætte kameraet op, og bare lade autofukusen komme i gang. En anden brugbar funktion er, at linsen holder fokusen gennem zoomskalen, så jeg kunne bruge zoomringen til at “punch in” og komme helt tæt på en karakter, uden at jeg skulle bekymre mig om at miste fokus.

Denne linse er perfekt til hurtig fotografering og filmproduktion on location. Denne lille letvægtslinse indeholder meget og jeg kan se mig selv bruge den til vlogging, landskabsfotografering og endda i mit undervandskabinet. Rækkevidden på 16-35 mm er en drøm og giver en masse muligheder, når man filmer, og man behøver ikke at gå på kompromis med lyskvaliteten, når man ændrer brændvidde.

Jeg kan se mig selv brug PZ 16-35 mm i meget af mit arbejde, både til film og fotografi. Linsens alsidighed og lette vægt betyder, at jeg altid kan have den i min taske uden at tænke på ekstra vægt. Sammen med Alpha 7 IV er det en drømmekombination.

Udvalgte produkter

Alice Greenfield

Alice Greenfield | UK

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt