Jeg hedder Dennis Schmelz og er professional filmskaber fra Erfurt i Tyskland. Mit arbejde giver mig mulighed for at besøge spændende steder, møde interessante mennesker og opleve unikke historier. Jeg lægger mange kræfter i at skabe autentiske, inspirerende og visuelt imponerende film. Mit arbejde er ikke kun et arbejde, men en lidenskab, og jeg nyder alle aspekter af processen i et nyt projekt. Der er altid en historie at fortælle og et nyt perspektiv, der venter på at blive opdaget.
Walden
Min idé med FX3 i Sonys Cinema Line-sortiment var, at jeg ville lave en filmisk kortfilm, der viser, hvad der er muligt med et så lille kamera. Filmen udforsker kontrasten mellem vores hurtige, digitale verden og den stille og kraftfulde natur, koblet med nogle lettere momenter. Jeg ville oprindeligt optage i alperne og havde allerede udset mig velegnede lokaliteter, men Covid-restriktionerne gjorde det umuligt. Det endte med, at jeg optog i Thüringen i Tyskland, og det viste sig også at være den rigtige beslutning.
Første indtryk af at optage med Sony FX3
Jeg blev med det samme imponeret over stilen og kameraets bygning – det er meget solidt, og designet er godt. Knapper og tilbehørspunkter til ekstra udstyr, f.eks. skærme og sendere, er tænkt ind og muliggør en hurtig og effektiv arbejdsgang.
Blæseren gjorde, at jeg slet ikke behøvede tænke på overophedning af kameraet, og S-Cinetone-indstillingen er en fantastisk tilføjelse. Selvom jeg brugte det meget, så foretrækker jeg faktisk S-Log3 til at få det bredeste dynamisk frekvensområde ud af kameraet, særligt til scener med høj kontrast.
Med topgrebet og tilføjelsen af 2 XLR-porte, så svarer arbejdsgangen til, at du bruger XLR-boksen K3M, som jeg er meget glad for – det føltes rigtigt til håndtering af lyd på optagelsen, og oveni bliver det meget nemmere at optage i lave vinkler.
Billedudseende og objektiver under optagelsen
Vi har filmet meget med prime-objektiver for at forbedre det filmiske udseende og overfladiske dybdeskarphed. Jeg var så heldig, at jeg havde testet det nye 35mm f/1.4 GM i et andet projekt og objektivet var super til denne optagelse. Jeg brugte også FE 50mm f/1.4 ZA, der giver en skøn og jævn bokeh, og jeg brugte FE 24mm f/1.4 GM til vidvinkeloptagelserne i kabinen. Til de lange portrætoptagelser havde jeg brug for en længere brændvidde til at adskille mit motiv fra baggrunden, så her brugte jeg 85mm f/1.4 GM og FE 135mm f/1.8 GM til at opnå hurtige og nøjagtige autofokusovergange. Fleksibiliteten havde vi primært brug for til biloptagelser, og den fik vi fra zoomobjektiverne FE 16-35mm f/2.8 GM, 24-70mm f/2.8 GM og FE 70-200mm f/2.8 GM OSS. Og sidst, men ikke mindst skulle vi have noget længde på til dyreoptagelserne, og her brugte vi FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS og FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS. Sony gør det i dén grad muligt at være kreativ i forhold til brændvidden, og alle deres objektiver fungerer perfekt på Sony-kameraerne.
Tip til optagelse med Sony FX3 og de sidste indtryk
Jeg nød til fulde at få lov til at teste kameraet før den officielle lancering, og jeg synes, at FX3 beviser, at du ikke behøver store opsætninger for at opnå filmisk kvalitet. Kameraets kraft og lille størrelse bevidste dette på smukkeste vis!
"Der er altid en historie at fortælle og et nyt perspektiv, der venter på at blive opdaget"