Billedfokus

Mārcis Baltskars | Mirakelregn

Pludselig begyndte det at regne. Det er aldrig muligt at forudsige, om brudeparret vil gå med til at få deres smukke outfits gjort våde og gå en tur i regnen, men dette var en fantastisk mulighed for at få et unikt billede. Desværre kan man ikke bestille vejret, så vi – fotografer – bruger det, som naturen giver os, bedst muligt.

Heldigvis stolede dette par på mig og var villige til at tage på eventyr på deres særlige dag. Vi gik rundt på det våde græs, indtil vi fandt den bedste vinkel, baggrund og altafgørende positur. Så selvom der er en paraply på billedet, var parret faktisk meget våde og kolde. Det er glæden ved at fotografere – der er altid mere i et billede, end man umiddelbart kan se.

nygift par kysser hinanden i regnen © Mārcis Baltskars | Sony α7R IV + FE 70-200mm f/4 G OSS | 1/80s @ f/14, ISO 100

Jeg tog dette billede med Sony Alpha 7R IV og FE 70-200mm f/4 G OSS-objektivet. Jeg arbejder med dette kamera det meste af tiden, og til bryllupper er det helt perfekt. Den har en sensor på 60 megapixel, der giver mig mulighed for at skabe store print fulde af detaljer, uden at miste kvaliteten. Ved bryllupper sker alting hurtigt, hvilket betyder, at jeg skal reagere hurtigt. Nogle gange betyder det, at min indramning ikke altid er perfekt. Så når og hvis jeg skal beskære et billede, når jeg redigerer, giver Alpha 7R IV en høj nok opløsning til at lade mig at få den ideelle komposition.

Denne særlige eftermiddag var regnen ret intens, hvilket ville have gjort det svært for ethvert andet kamera at fokusere. Men med Sonys Eye AF-funktion havde jeg ingen problemer med at få parret i fokus, hvilket gjorde, at regndråberne kunne danne en smuk, sløret baggrund.

Jeg indstillede objektivets blænde til f/14. Det ville ikke have været muligt at tage dette billede med et vidvinkelobjektiv. Optagelse med 70-200 mm-objektiv ved denne blænde giver en større dybdeskarphed og en mere dramatisk effekt. I dette tilfælde øger det virkningen af tilstedeværelsen af regn. Det var præcis, hvad jeg ville opnå på dette billede – følelsen af, at beskueren ikke kun ser regnen, men også mærker den. Og hvis jeg som fotograf formår at formidle ikke kun information, men også følelser til folk ved hjælp af et billede, så ved jeg, at jeg har gjort mit arbejde rigtigt.

Værdien af billedet er ikke kun selve billedet, men også det faktum, at det giver parret mulighed for at huske forskellige nuancer af bryllupsdagen, såsom vejret, den mirakuløse regn og hvordan de fik våde sko. I årenes løb bliver sådanne detaljer normalt glemt, men billeder hjælper med at huske os på disse minder og følelser og at holde lysten til eventyr i live længe efter.

For mig symboliserer dette billede essensen af forelskelse – at intet i denne verden er vigtigere end et andet menneske, og verden kan endda vendes på vrangen, men vi nyder stadig øjeblikket og føler os lykkelige, så længe vi er sammen.

Udvalgte produkter

Mārcis Baltskars

Mārcis Baltskars | Latvia

"Det bedste ved et billede er, at det aldrig ændrer sig, heller ikke selvom menneskerne på billedet gør" – Andy Warhol

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt