brud, der står på en balkon med udsigt over en stor sø i italien

Et ægteskab af skønhed og enkelhed

Cristiano Ostinelli

For en garvet bryllupsfotograf som Cristiano Ostinelli er der mange ting, der har ændret sig i løbet af de sidste 30 år – men mange er forblevet de samme. Så selvom moderne spejlløse kameraer som Sonys Alpha-serie har udviklet sig til et punkt, hvor de næsten ikke kan genkendes fra deres analoge forgængere, er værdien af en fotografs erfaring og kreativitet lige så afgørende som at have det bedste udstyr.

"Som alle andre begyndte jeg med små bryllupper, men jeg var så heldig, at jeg kunne arbejde med kunder, der gerne ville til steder som Comosøen for at fejre deres bryllup," begynder Cristiano. "Det var sjældent dengang, men nu er destinationsbryllupper en kæmpe scene. Min erfaring betød, at jeg arbejdede over hele verden, mødte tusindvis af mennesker og lærte mere og mere, men færdighederne er stort set de samme alle steder."

brud, der står i skyggen og ser ud over en sø

© Cristiano Ostinelli | Sony α1 + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/1000s @ f/2.8, ISO 100

Selvom erfaring er vigtig, anerkender Cristiano, at hans Sony Alpha 1 og Alpha 9 II-kameraer er nøglen til hans bryllupsarbejde. "Skiftet fra DSLR til spejlløst er lige så stort, som skiftet fra film til digital var," siger han, "og fordelen ved at se eksponeringen præcis, som den vil være i søgeren, kan ikke overvurderes. Med Alpha 1 og Alpha 9 II's optagelser uden skyggeområder kan jeg endda se blitzen, når jeg bruger den."

en brud, der står mellem to søjler og kigger ud over gardasøen

© Cristiano Ostinelli | Sony α1 + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/1600s @ f/2.8, ISO 125

Hans evne til at håndtere sommerlys er et andet vigtigt værktøj. "Jeg ville elske, hvis bryllupper blev holdt ved solnedgang, men sådan er virkeligheden ikke," griner Cristiano. "Oftest fotograferer vi midt på dagen, og man kan ikke vælge vejret. Det meste af tiden er lyset meget skarpt, så jeg prøver at finde skygge, men det nemmeste er at vende folk væk fra solen og bruge baggrundsbelysning og enten manuelt lysne eksponeringen eller bruge en lille smule blitz."

"I skiftende lys gør Alpha-kameraerne det lettere at reagere," fortsætter han, "og det betyder, at man ikke mister tid. Jeg kan gå fra sol til skygge og vide, at kameraet er klar til at eksponere og fokusere perfekt. Forestil dig bruden, der går ned ad kirkegulvet – jeg kan filme hele vejen og vide, at hvert billede er perfekt fokuseret, så jeg skal bare vælge den bedste holdning. Og husk, det er ikke kun motiver, der bevæger sig. Jeg kan bakke, bevæge mig rundt, og skarpheden er der stadig. Så jeg kan nøjes med at tænke på at være kreativ i indramningen."

brud, der smiler til kameraet

© Cristiano Ostinelli | Sony α1 + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/250s @ f/13, ISO 2000

Dette niveau af AF-ydeevne er afgørende, når man arbejder med store blændeåbninger, siger Cristiano, der er særligt glad for objektiverne FE 35mm f/1.4 GM, FE 50mm f/1.2 GM og FE 12-24mm f/2.8 GM. "Jeg arbejder med bredere objektiver, fordi jeg gerne vil fange landskabet med menneskerne, men bruger de maksimale blændeåbninger til at kontrollere eventuelle distraktioner i baggrunden. Alligevel betyder den kontinuerlige AF, at motiverne forbliver i perfekt fokus."

par, der omfavner hinanden på en balkon

© Cristiano Ostinelli | Sony α1 + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/640s @ f/2.8, ISO 100

De vigtigste motiver er selvfølgelig bruden og brudgommen. "De er centrum for opmærksomheden, men de er ikke modeller," forklarer Cristiano, "og de kan godt stivne foran kameraet. De vil gerne have flotte billeder, men måske er de generte eller bekymrede. Vi taler sammen før og på dagen, og jeg kan rådgive dem om at posere, bevæge deres hænder ... men hvis det ikke lige er "dem", skifter vi taktik og går videre til en anden idé." I sådanne situationer ændrer han sin stil inden for bryllupsfotografering til en mere dokumentarisk og ærlig tilgang, så presset forsvinder.

Ved Comosøen har Cristiano et andet trick til at få gode billeder. "Vi fotograferer næsten altid fra en båd på vandet, hvilket får parrene til at føle sig godt tilpas – det er sjovt og energisk og får dem til at tænke på andet end at posere. Desuden løfter vinden nær vandet brudens slør op og skaber dybde og smukke linjer. Selvfølgelig vil de også have den naturskønne udsigt, for det er derfor, de har valgt destinationen. De vil ikke have nærbilleder, der kunne være hvor som helst. Stedet er som en gæst til deres bryllup!"

brud i en speedbåd med en buket blomster i hånden

© Cristiano Ostinelli | Sony α1 + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/2500s @ f/2.8, ISO 100

Så ville Cristiano gerne have begyndt sin fotografiske rejse med kameraer så kraftfulde som Alpha 1 og Alpha 9 II? "Det er et svært spørgsmål," konkluderer han, "for de vanskeligheder, der tidligere var med kameraer, har været en direkte del af min erfaring. Men når man arbejder, har man brug for noget, der er let at holde i hånden, og i en professionel verden er man nødt til at være hurtig. Sony-kameraerne er jo fantastiske. De er et instrument – det bedste, synes jeg – og de kan løse mange problemer. I sidste ende giver det fotograferne mulighed for at være mere kreative, og det går jeg helt ind for."

"På den måde," afslutter han, "hjælper Alpha-kameraerne mig med at gøre mere. Selv i de sværeste bryllupssituationer har jeg lært, at nøglen er at presse mig selv. Mine kunder forventer noget vidunderligt, så jeg prøver altid at være mere kreativ og få et bedre billede. I dag, med al den teknologi vi har, er den virkelige forhindring at være kreativ – alt, hvad der hjælper dig med at være det, er et must."

Udvalgte produkter

Cristiano Ostinelli

Cristiano Ostinelli | Italy

"Mit bedste billede er det, jeg ikke har taget endnu"

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt