Vinderen af vinterkonkurrencen 2024

I løbet af vinteren blev der indsendt bidrag til vores Instagram-konto @alphauniversebysony.eu, og vi har løbende delt vores favoritter. Vi har set alt fra frostbidte landskaber til sneklædte kæledyr, men der var dog især tre billeder, vi virkelig lagde mærke til.

Som altid kom der flere tusinde bidrag fra fotografer rundt om i hele Europa og alle med én ting til fælles: et ønske om at indfange den ekstra skønhed, som vinterens sne kan tilføre, og klare den udfordring, det er at tage billeder under krævende og kolde forhold. Vi endte med tre bidrag, der var i en klasse for sig på begge parametre, men der kan jo kun være én vinder. Det glæder os derfor at kunne udråbe Mihail Minkov (@mihailvminkov) til vinder af Alpha Winter 2024 med det imponerende billede af nattehimlen over et snedækket bjerglandskab.

Mihail Minkov – mand i sneklædt landskab under Mælkevejen © Mihail Minkov | Sony α7 III + FE 20mm f/1.8 G | 4s @ f/5.0, ISO 640
“Jeg brugte et Sony Alpha 7 III, der er ændret, så det er velegnet til stjernebilleder*, samt et smalbånds h-Alpha clip-in-filter. Det kan fange de såkaldte h-Alpha-emissioner fra rummet – de der lyserøde/røde farver på nattehimlen, der ikke kan ses med det blotte øje eller en almindelig kamerasensor.” Midtpunktet i billedet er stjernebilledet Orion. “Det er helt fuldt af h-alpha-emissioner”, forklarer han, “Man kan se Oriontågen, Barnard’s Loop (rød bue som et smil), Orions bælte, Lambda Orionis-ringen (Sh2-264), Rosettetågen m.m. Kombinationen med den magiske forgrund og sneen gjorde det endelige billede endnu bedre, end jeg havde forestillet mig.”

Mihail har været fascineret af nattehimlen fra barnsben, og han elsker at arbejde med sit Sony-udstyr, fordi det giver ham mulighed for at svælge i den samme spænding, som han gjorde som barn. “Jeg får en følelse af at afsløre skjulte skatte på himlen, og jeg forundres over skønheden og det mystiske ved de glimtende stjerner og planeterne over os. At stå under Mælkevejens bue er en oplevelse, der både er svær at beskrive og svær at glemme.”

Mihail kobler sit astro-modificerede Sony Alpha 7 III sammen med hurtige prime-objektiver som Sony FE 20mm f/1.8 G og FE 24mm f/1.4 GM. “Selvom det efterhånden er nogle år gammelt, er det stadig et af de bedste kameraer, man kan få”, siger Mihail.

Nu hvor han har vundet førstepræmien, kan Mihail føje et Sony Alpha 7 IV til sin kamerasamling. “Jeg glæder mig til at fotografere solopgangen og Mælkevejen på Sortehavets kyst i Bulgarien. Jeg vil også gerne lave timelapse-billeder af Mælkevejen, og når jeg kan bruge den detaljerede skærm, bliver det meget nemmere at tage fotos i stående format!”

Vi kan næsten ikke vente med at se, hvad Mihail får fremtryllet med sit nye kamera.

Følg os på Instagram Følg Alpha Universe på Instagram

Følg α Universe på Instagram, og få de seneste tip, historier og konkurrenceinfo

 

Andenpladsen gik til et andet helt utroligt landskab fra Filip Hrebenda (@filiphrebenda) og hans smukt komponerede billede af et bjerg og en regnbue, taget inde fra en hule.

Filip Hrebenda – bjerg set fra åbningen til en hule © Filip Hrebenda | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/125s @ f/13, ISO 100
“Fotoet blev taget sidste vinter i Nordnorge. Jeg havde arrangeret en fototur, og en morgen var vi på det sted, man kan se på billedet. Nogle få minutter efter vi var kommet ind i hulen, skete der noget fantastisk. Solen brød igennem det tykke skydække og oplyste hele fjorden noget så smukt. Der dannede sig også en smuk regnbue foran os. Efter flere dage med regn, var det det perfekte øjeblik, som vi nød ufatteligt meget.”

Filip valgte som sin præmie et objektiv, et FE 24mm f/1.4 G Master. “Det er et ufatteligt godt objektiv, når man skal fotografere nattehimlen. Som landskabsfotograf tager jeg ofte billeder om natten, hvor jeg fanger en stjerneoplyst himmel eller nordlyset. Jeg kan slet ikke vente med at afprøve objektivet til fotografering om natten”.

Endelig er der tredjepladsen, der gik til et billede taget af Aleksandar Valchev (@sashe.to) – den berømte Jökulsárlón-gletsjerlagune i Island.

Aleksandar Valchev – mand i kajak foran isbjerg © Aleksandar Valchev | Sony α7S III + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS | 1/250s @ f/2.8, ISO 2000
“Mørket var ved at falde på, og de fleste turister var på vej væk. Blæsten var ved at lægge sig, og det var fantastisk at se, hvor roligt der bliver på de her turistattraktioner, når mørket sænker sig. Det var halvvejs inde i den blå time - tidspunktet efter solnedgang, hvor himlen stadig er lys. Jeg fik øje på den lysende kajak i vandet, og hvordan den reflekterede lyset i vandets overflade. Jeg kunne se billedet for mig, så jeg satte mit teleobjektiv på og løb hurtigt ned til kanten af lagunen. Jeg kunne heldigvis komme i kontakt med kajakroeren, og i samarbejde med ham fik jeg ham placeret, så kompositionen kunne blive optimal.”

Aleksander bruger en stor del af sin tid på at udforske og vandre for at tage sine landskabsbilleder, og hans præmie for tredjepladsen bliver en god hjælp på hans næste ture.

“Jeg kan godt lide at fotografere ture, landskaber og ekstremsport. Det betyder, at man ofte skal bevæge sig rundt i et udfordrende terræn, der ikke er nemt at komme til, og at man skal bære rundt på kameraudstyr i lang tid ad gangen. Jeg er glad for at have vundet objektivet, et Sony FE 70-200mm f/4 Macro G OSS II. Det er kompakt i størrelsen og vejer ikke ret meget, så det er helt perfekt, og dets makrofunktioner gør, at jeg vil kunne få alle de vigtige detaljer med på mine billeder”.

Stort tillykke til alle vores vindere! Hvis du gerne vil have chancen for at vinde vores næste konkurrence, skal du sørge for at følge @alphauniversebysony.eu

 

* Ændringen af Sony Alpha-kameraer er ikke godkendt af Sony. 

Udvalgte produkter

Beslægtede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt