to kvinder filmer på en vindblæst bjergskråning

Bloom – en filmisk kortfilm med Sony FX3

 

Jeg hedder Salomé, er 27 år og Director of Photography (DoP) fra Frankrig. Jeg startede i branchen som anden kameraassistent og har arbejdet på mere end 15 film og tv-dramaer. Jeg har arbejdet for både internationale produktioner (Cold Skin instrueret af Xavier Gens, Noureev instrueret af Ralf Fiennes på 16 mm-film) og franske produktioner (Celle que vous croyez med Juliette Binoche i hovedrollen). De seneste 9 måneder er jeg overgået til rollen som Director of Photography ved at arbejde på kortfilm, digitale modereklamer og dokumentarer.

Bloom

Da Sony kontaktede mig med muligheden for at instruere en kortfilm med det nye FX3, overvejede jeg, hvad jeg kunne vise på skærmen, som kunne gøre godt brug af kameraets evner inden for lav belysning og den høje billedfrekvens på 100p. Hvad angår kreativitet fik jeg frie tøjler, så jeg så mit snit til at hylde kvindens styrke – hendes utrolige magi.

Jeg tænkte med det samme på filmen Portrait de la Jeune Fille en Feu og dens realistiske beskrivelse af hekse. Jeg fandt også inspiration i egne oplevelser. Da jeg var ung, var jeg med i en pigespejdergruppe, hvor der var tradition for en slags "totemisme" – et overgangsritual – der symboliserer overgangen fra teenager til voksen. I Bloom har jeg forsøgt at gengive dette venskabsøjeblik; et fællesskab, hvor kvinder tager sig af hinanden. Og da jeg er en del af fællesskabet "Femmes a la Camera" (kvinder bag kameraet), så er teorien om det kvindelige blik en central del af kvindernes DoP-arbejde. Lad os fortælle historier som kvinden ser dem, eller historier som vi ønsker flere af. Hvad jeg selv angår, så vil jeg gerne se flere historier om kvinder, der elsker hinanden.

Kvinder danser rundt om et bål om natten

Første indtryk af at optagemed Sony FX3

Der er tre vigtige ting ved det her kamera, der sprang mig i øjnene:

For det første – basis-ISO i S-LOG 3 (ISO160) er utrolig flot. Om natten skubbede jeg den til ISO 640, fordi jeg kun havde én lyskilde (bål med papirslanterne som forstærkning), og jeg så ingen støj på billedet. Jeg lavede en test i felten med Da Vinci Resolve, og jeg vidste med det samme, at der ikke ville være problemer med støjniveauer. De sorte toner er dybe, og jeg kunne bruge mellemtoner og højlys, som jeg ville.br>
For det andet – autofokussystemet er fantastisk, selv ved 24 mm. Til at starte med var jeg lidt nervøs for at stole på det, men igen... Da jeg så optagelserne, blev jeg langt fra skuffet af resultaterne. Jeg valgte at bruge fokus med ét punkt i alt automatisk, og overgangene var perfekte og uden tøven. Der var kun én problematisk situation, hvor vi skiftede til manuelt fokus i et par scener. Men til slut skubbede jeg eksponeringen en smule, og det fungerede super igen.

Det var en virkelig imponerende oplevelse. Og til sidst er et vigtigt aspekt ved kameraet dets betjeningsvenlighed og det faktum, at det er så let. Det nydesignede greb og de nye knaplayouter ændrede alt sammenlignet med et Alpha-kamera. Du kan komme helt tæt på dine karakterer, selvom du kører håndholdt, og på denne måde kan du skabe den intimitet ved filmen, som jeg værdsætter særlig højt.

gruppe af kvinder, der filmes på en bjergskråning ved skumringstid

Billedeudseende og objektiver under optagelsen

Til denne kortfilm ønskede jeg kun at bruge ét objektiv – FE 24mm f/1.4 GM. Det giver det endelige billede et meget organisk udseende. Jeg brugte også en matte-boks for at kunne bruge den brede blændeåbning konstant og kompensere for eksponeringsændringer i scenen.

Kvinder danser omkring et bål og vifter med fakler

Tip til optagelse med Sony FX3 og seneste tanker

Film, hvor du kan. Skriv dine egne historier, få venner til at spille dem og fortæl kreative og kunstneriske historier, der udfordrer dig. Lær det grundlæggende om lysforhold, og lad dig inspirere af, hvad der sker omkring dig. Det kan være, hvad som helst – gadebelysningen, fotobøger, en film, en tv-serie. Optag for at blive bedre. Dette kamera er perfekt til lige netop dét og giver dig det filmiske udseende, som store og meget dyrere filmkameraer med fuldformat har.

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt