en mand i en kano på havet i skumringen

Det hårdeste løb

Horacio Cabilla

Jeg hedder Horacio Cabilla, og jeg er fotograf/filmskaber med speciale i eventyr, og jeg er særligt motiveret af at indfange lidenskaben i menneskelige følelser.

Så snart jeg hørte, at Sony lancerede FE 50 mm f/1.4 GM, vidste jeg, at jeg ville prøve det, og jeg havde den perfekte mulighed. Jeg var blevet bedt om at filme den officielle dokumentarfilm til Samla Qatar-løbet - et ekstremsportsløb i Qatars ørken, hvor deltagerne tilbagelægger 200 km ved løb, svømning, cykling og kajaksejlads på kun 57 timer.

Jeg besluttede at filme hele projektet med kun det ene objektiv, hvilket faktisk var en fornøjelig udfordring, da jeg skulle prøve at vise alle de situationer, som atleterne udsatte sig selv for, uden at have fleksibiliteten af at bruge forskellige brændvidder. Det fik mig til at værdsætte, at "mindre er mere"!

Objektivet er kompakt og velbygget, og som man kan forvente af en G Master, meget skarpt og superhurtigt. Jeg optog mange af scenerne i svagt lys helt åbent ved f/1.4, og resultaterne var enestående. Jeg kunne især godt lide den manuelle membranindstilling, da den gav mig mulighed for hurtigt at skifte fra indendørs til udendørs scener. Det betød også, at jeg kunne indstille blænden før filmoptagelse, hvilket gjorde det muligt for mig at begynde at filme meget hurtigt.

en mand i ørkenen i skumringen

© Horacio Cabilla | Sony α1 + FE 50mm f/1.4 GM | 1/250s @ f/2.8, ISO 8000

Autofokus var ekstremt hurtigt - nok det hurtigste, jeg nogensinde har oplevet med en 50 mm prime. Altid præcist, selv i svagt lys.

Jeg bruger ofte store zoomobjektiver til mit arbejde, og den lille størrelse og vægten af de 50 mm var et frisk pust. Det fik mig til at sætte pris på en lille, kompakt opsætning, og mobiliteten heraf var fantastisk. Fordi det var så lille, var det også meget hurtigt at sætte op på en gimbal.

Horacio Cabilla holder sin sony alpha 1 med 50 mm objektivet påsat

Jeg filmede med en række forskellige kameraer, fra Alpha 7S III til FX6, og brugte Alpha 1 til stillbilleder, så det var virkelig nemt at skifte objektivet mellem kameraerne.

Jeg er meget tilfreds med resultaterne og vil ikke tøve med at anbefale 50 mm f/1.4 GM til alle, der leder efter et skarpt og responsivt objektiv til at parre med ethvert Sony-kabinet.

Udvalgte produkter

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt