Billedfokus

Andrea Frazetta | Fiskere fra Stromboli

Fiskerne fra Stromboli var engang den vigtigste del af deres samfund. Nu er der kun ca. 10 mænd, som stadig hengiver sig til arbejdet, og hver enkelt af dem bevarer et gammelt og dyrebart håndværk.

Stromboli er en af syv vulkanske øer, som udgør det æoliske ørige ud for Siciliens nordkyst. Det er kendt som "Middelhavets fyrtårn" på grund af dens konstante tårnhøje glød, da øen strækker sig over 920 meter i luften og ligger under vandoverfladen med ca. 2000 meter. Stromboli har også en af verdens mest aktive vulkaner, der har spyet fontæner af lava næsten konstant i omkring 2500 år.

Som en del af en serie, der blev fremhævet i en artikel om øen Stromboli, som blev offentliggjort i National Geographic, fik jeg, specielt på dette billede, indfanget en af de bedst kendte fiskere fra øen, mens han trækker net fra sin båd efter en lang nat på søen.

En fisker fra Stromboli, som trækker et net fra sin båd

© Andrea Frazetta | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/2500s @ f/3.2, ISO 100

Under hele projektet besøgte jeg øen flere gange, og jeg vidste med det samme, at fiskerne ville være blandt mine hovedpersoner. Dagen før optagelsen gik jeg til den lille havn for at bede om tilladelse til at fotografere dem og finde ud af, hvornår de ville komme tilbage fra fiskeriet. Et af de vigtigste øjeblikke i ølivet er, når de kommer hjem ved daggry med fisk, og jeg ville ikke gå glip af det.

Jeg tog billedet med mit Alpha 7R III og FE 16-35mm f/2,8 GM, som uden tvivl er mit favoritobjektiv. For at få de dokumentarbilleder, som jeg ønskede, var jeg nødt til at være tæt på og føle mig involveret, hvilket 16-35mm-objektet giver mig mulighed for. Billeder, som viser forholdet mellem mennesker og deres miljø, interesserer mig mest, og vidvinkelobjektivet gjorde det muligt for mig nemt at dokumentere både motiverne i billedet og verden omkring dem.

Jeg overeksponerede billedet en smule for at opnå detaljer i den skygge, der kastes over fiskerens ansigt ved at optage med ISO 100 for at få den bedste kvalitet fra højopløsningssensoren på Alpha 7R III. Jeg ønskede at skabe en falsk dybde også for at sløre baggrunden og fokusere på fiskerens hænder og bevægelser. Det gjorde jeg ved at åbne objektivets blænde en smule til to f/3.2 og brugte en hurtig lukkerhastighed på 1/2500 sek. for at fastfryse enhver bevægelse i baggrunden.

De utrolige funktioner Continuous Autofocus og Face Detection på Alpha 7R III gjorde det muligt for mig at koncentrere mig om fiskerens handlinger og bevægelser, så jeg kunne være i øjeblikket og vide, at den automatiske fokusering på Alpha 7R III ville fokusere objektivet perfekt på fiskerens ansigt.

Mens jeg så gennem søgeren, vidste jeg med det samme, at det her var et af de billeder, jeg søgte til at fortælle historien om disse mænd. Den utrolige solopgang over havet, ensomheden, styrken og enkeltheden i fiskerens bevægelse blandede sig sammen til at danne den perfekte historie alt sammen i ét billede – et billede, som jeg ikke ville have kunne tage, hvis det ikke var for mit trofaste Sony-udstyr!

Andrea Frazzetta

Andrea Frazzetta | Italy

"For mig er fotografering et ideelt værktøj til at opdage mere på. En måde til at opdage verden, andre og mere af mig selv på"

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt