chris schmid sony alpha 9 leopard sidder på en bakke med solen bag sig

Filmoptagelse i Serengeti med Alpha 7S III

Chris Schmid

Jeg er en schweizisk fotograf, filminstruktør og filmfotograf med speciale i naturhistorie på fjerne steder, hovedsageligt store katte. Jeg har dedikeret mit liv til at dokumentere vores planets naturlige skønhed, og mit mål er altid det samme: at nærme mig selveste naturens hjerte for at øge opmærksomheden omkring klodens skrøbelighed og inspirere til handling for at bevare den.

Jeg er dybt engageret i bevarelse af det vilde dyreliv og arbejder tæt sammen med WildAid, en miljøorganisation i San Francisco, for at reducere efterspørgslen på ulovlige dyreprodukter. I 2019 lancerede jeg Stay·WildTM, en onlinesmykkebutik, hvor 50 % af overskuddet doneres til velgørenhedsorganisationer, der støtter projekter til bevarelse af vilde dyr. Mit arbejde repræsenteres af National Geographic Image Collection.

Vores hovedprojekt var at filme gnuernes store vandring i Serengeti i Tanzania. Hvert år migrerer 1,5 millioner gnuer på en enormt lang rute, og det betragtes som en af "naturens syv vidundere".

På denne tid af året migrerer gnuerne til det nordlige Serengeti, hvor de krydser den berømte Mara-flod i en episk og dramatisk kamp mod vand, krokodiller og andre rovdyr. Når migrationen er på sit højeste, er rovdyr som f.eks. løver og geparder meget aktive, og de får alle mange muligheder for at dræbe et bytte.

Første indtryk af Alpha 7S III

Jeg har været ivrig Sony-bruger i flere år og bruger nu kun Alpha 9 II & og 7R IV til mine stillbilleder, men jeg var spændt på at prøve Alpha 7S III til filmoptagelse.

For mig har den bedste funktion ved det nye kamera helt sikkert været muligheden for at optage 4k 4.2.2 50/60p og at kunne øge dette til 100/120, mens bitdybden bevares. Jeg foretrækker at optage i S-Log3 og farvegraduere optagelsen, så 10-bit er et "must".

Berøringsfokus og alle fokusindstillingerne er også en meget velkommen tilføjelse på Alpha 7S III. At kunne spore en løve i det lange græs med et Steadicam og berøringsfokus på Imaging Edge-programmet var virkelig vigtigt for os, og vi følte ikke behov for at følge fokus på Steadicam. Du kan styre alle kameraindstillingerne på afstand uden at skulle bekymre dig om det.

Den rullende lukkereffekt er også blevet væsentligt reduceret sammenlignet med Alpha 7S II, og dette mærkes især, når der optages med Steadicam.

Og endelig var essentielt at kunne skubbe ISO – det har været helt fantastisk at kunne tage 50/60p selv i svag belysningen uden at skulle bekymre sig om høj ISO, særligt når de store katte er aktive meget tidligt på dagen og sent om aftenen.

Chris Schmid sony alpha 7RM4 chris komponerer en optagelse på sit alpha-kamera som er monteret på et stativ

Udstyr

Vi var heldige at have to stk. Alpha 7S III-kamerahuse til optagelsen – det ene var med FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS til statiske optagelser på stativ, og det andet var med FE 70-200mm f/2.8 G Master (og af og til en 1,4x-konverter) og blev brugt på Ronin 2 Steadicam. Begge opsætninger inkluderede Atomos Ninja V til RAW-optagelse lige fra HDMI-porten.

At kunne styre Steadicam-kameraet fra Imaging Edge-appen var uvurderligt, og vi kunne hurtigt skifte indstillinger, hvis lyset ændrede sig.

Vi arbejder også under meget varme forhold, så det ville ikke have overrasket mig, hvis et eller begge kameraer havde vist tegn på overophedning, særligt under optagelse ved fuld opløsning, men kameraerne kunne sidde i timevis uden problemer.

Chris Schmid sony alpha 7RM4 kamera monteret på et steadicam

Godt råd til videooptagelser af vilde dyr

Udvalgte produkter

Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

"Billeder er stærke. Et enkelt billede kan fange en følelse eller udløse en følelse i dig selv"

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt