kenton thatcher holder sit sony a7rm5

Alpha 7R V | Modefotografering

Kenton Thatcher

Mit navn er Kenton Thatcher og jeg blev født London, England. Da jeg var blot 14 år blev jeg, takket være min fars besættelse af kameraer og mørkekamre, opslugt af fotografiets verden. Jeg begyndte at dokumentere mit eget skoleliv via mit kamera, og da jeg var 17 begyndte jeg at rejse kloden rundt som assistent for nogle verdens mest dygtige og feterede fotografer.

Jeg rejser stadig, men jeg bor i Lissabon hvor jeg har haft base i 25 år og har opbygget et renomme som en af landets førende fotografer inden for reklame, portræt og livsstil. Jeg er så heldig at have mit eget studie, hvor der er arbejdsområder for designere og kunstnere, og stedet er blevet et knudepunkt for kreativitet og innovation i Portugal.

model i sort kjole står ved siden af en hvid klippe

© Kenton Thatcher | Sony α7R V + FE 24-70mm f/2.8 GM II | 1/500s @ f/5.6, ISO 100

Du var en af de første fotografer, som fik lov at teste Alpha 7R V. Hvad var dit førstehåndsindtryk, og hvilke funktioner synes du skiller sig ud?

Jeg var vildt spændt på at blive en af de første til at få hænderne i det nye Alpha 7R V og teste det, og kort sagt er dette kamera langt bedre end sin forgænger.

Først og fremmest elsker jeg bare at tage billeder med det – det nye kameras greb og balance er rigtig komfortabelt, med god plads til hænderne. Nu føles det som om, jeg er ét med kameraet.

Den nye LCD-monitor, der har 4 akser og kan indstilles i mange vinkler, er et stort skridt fremad og skøn når jeg vil tage billeder med lav vinkel uden at skulle ned at ligge på gulvet hver gang. Den nye AI-drevne autofokus er helt klart banebrydende inden for fotografering – den forrige øje-autofokus var god til de billeder jeg tager, men med den nyeste teknologi bliver billederne bare gode hver gang. Fokussen genkender øjeblikkeligt øjnenes placering ud fra positurberegning, selv hvis ansigt og øjne er skjulte.

En anden stor forbedring, som er af største vigtighed for min slags arbejde, er at kameraet nu kan fokusere på øjets overflade.

kenton thatcher står under en klippevæg og fotograferer en model

Hvordan vil disse funktioner påvirke/fremme den form for fotografering/indhold, du og andre i samme felt laver?

Alpha 7R V ligger så godt i hånden og er så komfortabelt, at det virkelig vil tjene fotografer der har specialiseret sig i livsstil, bryllup, sport og natur. Det føles ganske enkelt som om man er ét med kameraet. Den nye AI-drevne autofokus-teknologi er noget af det vildeste, jeg har oplevet. Du kan følge dit motiv og få skarpe billeder hver gang – selv når du skyder med meget stor blænderåbning. Jeg kunne især lide forbedringen af øje-autofokussen, hvor den fanger selve øjeæblet i stedet for vippen. Dette kan gøre en stor forskel når man skyder med ultrahurtige blænderåbning-objektiver.

model med mangefarvede roterende lys omkring sin hals

© Kenton Thatcher | Sony α7R V + FE 24-70mm f/2.8 GM II | 0.4s @ f/7.1, ISO 800

Alpha 7R V stræber efter at give professionelle fotografer hvad de skal bruge inden for billedkvalitet, driftsevne og autofokus, så de kan realisere deres projekter uanset hvor krævende de måtte være. Synes du, kameraet lever op til dette mål?

Når det kommer til driftssikkerhed inden for autofokus, tror jeg ikke noget når op på siden af Alpha 7R V. Mit Alpha 7R IV kunne af og til tabe fokus, hvis der var en krævende situation eller positur, hvis altså personen pludselig vente ryggen til eller ansigtet blev dækket af noget. Med Alpha 7R V blev ikke et eneste billede blødt, selvom modellerne indtog forskellige positurer og bevægede sig under fotograferingen. Efter min mening giver denne nye AI-drevne autofokus en grad af ubekymrethed, man ikke finder ved andre professionelle kameraer.

kenton thatcher fotograferer med sit hold en model udendørs i tusmørke

Objektiver og tilbehør er et andet vigtigt element, når der skal laves billeder. Hvilke linser og hvilket tilbehør fra Sony brugte du til din første test, og hvorfor?

Til denne optagelse besluttede jeg mig for at bruge tre vidt forskellige objektiver: FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II, 24-70 mm f/2.8 GM II og 50 mm f/1.2 GM. G Master-objektiverne har altid imponeret mig, og de håndterede alle autofokus-hastigheden og sensoren på 61 megapixel glimrende.

Da solen stod højst, skiftede jeg mellem de to zoom-indstillinger og kunne se at fokussen fungerede perfekt, især med 70-200-objektivet som låste sig fast på øjet hver eneste gang. Da lyset tog af, gik jeg over til 50 mm-objektivet, som også fungerede helt uden problemer.

mandlig model midt i et spark

© Kenton Thatcher | Sony α7R V + FE 24-70mm f/2.8 GM II | 1/200s @ f/7.1, ISO 100

Hvilke råd vil du give professionelle fotografer, som beundrer dig og dine arbejder?

Fotografering har ændret sig meget over årene, og jeg finder det vigtigt at anerkende, at alle vi fotografer har både gode og dårlige dage. Det kan tage meget længere tid at opnå det resultat vi ønsker, og det kan virkelig slide på sjælen at få mange billeder smidt i ansigtet hver dag på de sociale medier. Hvis du virkelig elsker fotografering og brænder for det, må du være udholdende og lade fremskridtet ske naturligt.

Når jeg ser tilbage, kan jeg se at jeg har genopfundet mig selv mange gange. Jeg har adskillige gange følt, at nu var det ude med mig, men lige nu har jeg mere arbejde end jeg har haft i et årti. Det vigtigste er at finde glæde ved fotografering og dele ud af sit håndværk.

Udvalgte produkter

Kenton Thatcher

Kenton Thatcher | Portugal

"Fotografering er mit værktøj til at kommunikere. Jeg har lært meget mere om livet ved at have et kamera i mine hænder og lytte til mine motivers historier, end jeg har ved at læse i en bog – men jeg er selvfølgelig også ordblind"

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt