albert dros står op toppen af et bjerg med sit sony a7rm5

Alpha 7R V | Udforskningen af Madeira

Albert Dros

Mit navn er Albert Dros, og jeg er en professionel landskabsfotograf og Sony Europe-ambassadør fra Nederlandene. Det har i mange år været mit mål at fotografere vor smukke planet på en spektakulær måde, og at få dem der ser mine ting til at værdsætte naturen omkring os. Jeg er kendt for min unikke stil og min lidenskab for at få de bedste skud, uanset hvor jeg rejser hen. Da jeg skulle teste Alpha 7R V rejste jeg til Madeira for at vise jer et anderledes blik på denne smukke, overdådige ø.

klippeformation ud for madeiras kyst

© Albert Dros | Sony α7R V + FE 12-24mm f/2.8 GM | 90s @ f/9.0, ISO 100

Du var en af de første professionelle fotografer, som fik lov at teste Alpha 7R V. Hvad var dit førstehåndsindtryk, og hvilke funktioner synes du skiller sig ud?Da Sony kontaktede mig og bad mig prøve det nye Alpha 7R V I, blev jeg enormt spændt. Jeg har brugt mit Alpha 7R V IV i årevis og det har været en trofast rejsemakker i min jagt på slående billeder. Men teknologien udvikler sig, og jeg følte behovet for en opgradering, som er lige hvad dette kamera tilbyder. Det nye kamera er på alle måder endnu bedre. Skærmen med 4 akser, som intet andet Sony-kamera har, er simpelthen perfekt. Det helt nye hus som er lånt fra Alpha 1, menusystemet og den opgraderede stabilisering i huset – alt sammen små ændringer, der får min kreativitet op på næste niveau. Hovedattraktionen er selvfølgelig sensoren på 61 megapixel og med fuldt billede, og de fik endda forbedret hvidbalancen og farvenøjagtigheden – den slags er guld for landskabsfotografer.Men det er de små nye funktioner der virkelig overbeviste mig om, at dette kamera er det helt perfekte til mit arbejde. En af disse funktioner er, at man kan fotografere i over et halvt minut uden at skulle bruge en remote. Dén funktion havde jeg ventet på i lang tid, og den viser at Sony virkelig prøver at give os de funktioner, vi har brug for. Der er også den nye funktion med fokus-bracketing, som lader mig skyde automatisk med forskellige fokuspunkter og så stable dem i efterbehandlingen for at få et billede med perfekt fokus, lige fra forgrund til baggrund. Jeg bruger fokusstabling meget i mine billeder, og jeg tror denne funktion radikalt vil ændre livet for dem, der fotograferer landskaber med Sony.

albert dros ser på skærmen på sit sony a7rm5

Hvordan vil disse funktioner påvirke/fremme den form for fotografering/indhold, du og andre i samme felt laver? Denne form for implementering af teknik lader simpelthen fotograferne fokusere endnu mere på at være kreative. Kameraet giver især fotografer som mig, som elsker at prøve meget tekniske skud ude i marken, bedre mulighed for at eksperimentere.Lad mig give dig et meget specifikt eksempel. Jeg har ikke altid stativ med, af og til ser jeg noget interessant, der kræver en fokusstablings-teknik. Normalt sætter jeg mit kamera på et stativ og indstiller manuelt fokuspunkterne for hvert billede. Men med Alpha 7R V's funktion til fokus-bracketing og forbedret stabilisering i huset kan jeg lave mine skud håndholdt og lade kameraet gøre arbejdet. I efterbehandlingen skal du så rette billederne ind manuelt (min hånd indrammer selvfølgelig ikke hvert skud perfekt) og stable dem. Dette er en mindre tilføjelse sammenlignet med de andre i fremskridt dette kamera byder på, men det giver mig så mange muligheder på mine eventyr, at det er en fryd at bruge.

skovscene med et mindre vandfald

© Albert Dros | Sony α7R V + FE 24-70mm f/2.8 GM II | 1/30s @ f/7.1, ISO 800

Alpha 7R V stræber efter at give professionelle fotografer hvad de skal bruge inden for billedkvalitet, driftsevne og autofokus, så de kan realisere deres projekter uanset hvor krævende de måtte være. Synes du, kameraet lever op til dette mål?Dette kamera er perfekt som et alsidigt kamera med høj opløsning, som kan gøre endnu mere end man regner med. Det er ganske enkelt det bedste valg hvis opløsning er det vigtigste for dig. Altså, det kan skyde video i 8K! Men selvfølgelig skal det først og fremmest hjælpe landskabsfotografer som mig, der har et krævende projekt, uanset hvor det er. Det er her, kameraet lykkes og tænker nyt.Jeg er sikker på, at den nye autofokus med AI-teknologi vil ændre tilværelsen for mange, og på at den vil vise sig uundværlig for brugeren, nu hvor man kan have flere motiver og pålideligheden er bedre. Dette gælder især for dem der fotograferer dyreliv. Implementeringen af denne teknologi giver uendelige muligheder, og jeg håber Sony vil blive ved med at forfine den.

sony alpha 7rm5 monteret på et stativ og med den bageste skærm synlig

Objektiver og tilbehør er et andet vigtigt element, når der skal laves billeder. Hvilke linser og hvilket tilbehør fra Sony brugte du til din første test, og hvorfor?Da jeg var på optagelse i Madeira, brugte jeg mest G Master-zoomobjektiverne – 12-24 mm f/2.8, det relativt nye 24-70 mm f/2.8 II og 70-200mm f/2.8 II – for at få så mange muligheder inden for brændvidde som muligt. Alt gik som smurt, objektiverne var skarpe og reagerede godt, og de spillede perfekt med den utrolige sensor på 61 MP.Noget endnu mere interessant var billedstabiliseringen kombineret med de stabiliserede Sony G Master-objektiver. Jeg har ret rolige hænder, så jeg kan allerede tage billeder med ret lav lukkerhastighed med mit Alpha 7R IV, men med Alpha 7R V kunne jeg gå et skridt videre. Jeg har endda skudt løbende vand med lavere lukkerhastighed i omkring et halvt sekund længere end jeg kunne med forgængeren, og jeg fik fed skarphed efter et par forsøg – det er ganske enkelt fantastisk.

udsigt over en lille landsby fra højt oppe i bjergene

© Albert Dros | Sony α7R V + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/30s @ f/8.0, ISO 100

Hvilke råd vil du give professionelle fotografer, som beundrer dig og dine arbejde? Det vigtigste ved at fotografere er at nyde det, man laver. Nyd den rejse, hvor du bliver bedre og udforsker din egen stil, og glem ikke at nyde naturen som landskabs- og udendørsfotograf.Og selvom Alpha 7R V er et utroligt kamera (måske det bedste) til landskabsfotografering, vil jeg gerne understrege at du ikke altid behøver det bedste kamera for at få de bedste fotos. Glem ikke, at nogle af mine bedste arbejder blev lavet med mine ældre Sony-kameraer. Alle disse Sony-kameraer kan klare ærterne!Jeg vil gerne sige tak til Sony for at lade mig være en af de første fotografer, der fik lov at prøve det nye kamera. Og hvis nogen af dem, som læser dette har nogen spørgsmål, er de velkommen til at kontakte mig via mit websted. Jeg elsker at komme med anbefalinger og svare på spørgsmål.

Udvalgte produkter

Albert Dros

Albert Dros | Netherlands

"Jeg er besat af at tage det perfekte billede"

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt