melanie latooy smiler, mens hun holder sit zv 1 i udstrakt arm

Min verden med ZV-1

Melanie Latooy

Jeg ved aldrig, hvordan min dag bliver. Der kan pludselig ske noget helt uventet, og så griber jeg mit kamera og begynder at optage.

Med kravet om at uploade to videoer om ugen til sin YouTube-kanal er det altafgørende for Melanie, at hendes kamera passer ind i hendes liv – og i hendes håndtaske. "Jeg dokumenterer min hverdag og laver videoer om alt, der interesserer mig. Det kan være mode, skønhed, rejser og livsstil, og jeg tager mit kamera med overalt", fortæller hun. Med fokus på at fortælle historier og dokumentere livet er et kamera til vlogging meget anderledes end et almindeligt filmkamera, der ofte har en masse tilbehør. "Det må ikke veje for meget", fortæller Melanie om hendes foretrukne kamera. "Jeg vil ikke have noget, der er så tungt, at min arm går død, mens jeg er vlogger!", joker hun. "Når du vlogger, så filmer du selvfølgelig dig selv, mens du holder kameraet ud i strakt arm, så jeg har brug for et kamera med et godt greb, så jeg kan holde det roligt, og det må jo ikke glide ud af hænderne på mig." At filme sig selv er ikke så nemt, som man skulle tro ud fra den færdige video, og jo mere kameraet kan gør selv, så Melanie kan fokusere på historien og ikke på kameraindstillinger, jo bedre. "Det er vigtigt, at mit ansigt er i fokus. Jeg skal kunne filme mig selv naturligt, og det kan jeg ikke, hvis mit ansigt er sløret. Det er også vigtigt, at farverne ser naturlige og ikke kunstige ud." I de seneste par uger har Melanies kamera været det nye Sony Vlog-kamera ZV-1 – et kamera, der netop er udviklet med tanke på indholdsskabere som Melanie. Alt fra fokus og billedkvalitet til stabilisering og lyd er udviklet, så alle kan lave videoer og fortælle deres egen historie.

Sony ZV 1-kamera set forfra med påsat vindhætte
Noget af det første, jeg bemærkede ved Sony ZV-1, var fokushastigheden. Jeg holder ofte et produkt op foran kameraet for at vise det til mine følgere, og der kan godt gå et stykke tid, før fokus skifter til produktet", fortæller Melanie og fortsætter "Det nye kamera skifter hurtigt og nøjagtigt fokus mellem mit ansigt og det, som jeg viser. Kameraet har Eye AF i realtid, så det sporer mit ansigt og mine øjne automatisk og sikrer, at alt står skarpt. Eksponeringen justerer også automatisk lysstyrken, så mit ansigt nemt kan ses. Alle funktionerne og billedkvaliteten er udviklet for at sikre, at ansigter fremtræder på bedste vis under optagelsen.

Melanie er altid på farten, så hun filmer håndholdt og bruger aldrig stativ eller stabilisering. "En stabil optagelse er altafgørende. Jeg gider ikke selv se en video, der ryster hele tiden, og derfor skal mine følgere heller ikke udsættes for sådan noget", fortæller Melanie. Heldigvis har ZV-1 indbygget stabilisering. "Stabiliseringen er super god", husker Melanie "jeg kan gå rundt og holde kameraet, og billedet bliver overhovedet ikke rystet. Det er et kæmpe plus og er virkeligt vigtigt for os vloggere".

Melanie latooy holder et sony ZV 1 i udstrakt arm

Kameraets funktioner sørger for, at vloggerne aldrig glip af en optagelse, og det er så op til vloggeren at handle hurtigt nok og betjene kameraet. "ZV-1 er utroligt let og kompakt, og jeg kan tage det med overalt", fortsætter Melanie, "De automatiske indstillinger passer næsten altid til mig, så jeg behøver ikke tænke på kameraindstillinger. Når jeg vil ændre noget, er kameraet nemt at finde ud af. Ingen komplicerede menusystemer – næsten alt er lige ud af landevejen med on/off-indstillinger, og også en funktion til hurtig baggrundsslør. Optageknappen er en stor rød knap, der gør det meget nemmere, når jeg giver andre kameraet og beder dem filme mig – de plejer altid at spørge, hvor de skal trykke". Mange overser lyden, der ofte er gemt af vejen i kameraet i en lille indbygget mikrofon. Men lyden er lige så vigtig som videoens visuelle kvalitet. ZV-1 har en mikrofon af høj kvalitet, der fremhæver stemmen. "Jeg var meget overrasket over kameraets lydkvalitet", fortæller Melanie, "det er en meget ren lyd og behagelig at lytte til. Og det en kæmpe bonus, at der også føler en vindhætte med som standard, som du hurtigt kan sætte på mikrofonen for at undgå den hvislende lyd. Og det er stadig muligt at tilslutte en særlig mikrofon, hvis du skulle få lyst". Med alle disse funktioner, der er designet til at gøre det nemmere for vloggere at skabe indhold, så er det ingen overraskelse, at Melanie har fået et supergodt førstehåndsindtryk af kameraet: "ZV-1 kombinerer det flotte billede og lydkvaliteten for at sikre, at jeg nemt kan optage alle øjeblikke af mit liv. Jeg glæder mig super meget til at bruge kameraet til dagligt!".

Udvalgte produkter

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt