james glancy med sit FX6 med monteret sony 600mm f4 GM OSS

The Wilderness Nearby | En Sony FX6-kortfilm

James Glancy

Jeg hedder James Glancy, og jeg er selvskydende præsentator og naturbeskytter. For syv år siden forlod jeg det britiske militær og startede en ny karriere inden for naturbeskyttelse og tv. Jeg har præsenteret og filmet udsendelser til Discovery Channel og National Geographic og produceret miljøserier for Mail Plus i Storbritannien. Jeg har en passion for natur både på land og til vands, og selvom jeg elsker at arbejde på naturhistoriske produktioner, så følte jeg, at det var min pligt at visualisere de skader, som menneskets aktiviteter har forårsaget miljøet, og sætte fokus på de mennesker, der beskytter vores planet. Jeg er netop vendt hjem fra USA, hvor jeg filmede en hajdokumentar for National Geographic.

The Wilderness Nearby

2020 har været en påmindelse om, hvor distanceret vi er blevet over for den naturlige verden. Restriktioner på vores liv har givet folk mulighed for at opdage naturens skønhed, der ofte ligger lige uden for døren. Det har påvist vigtigheden af at bevare den natur og det miljø, som vi ikke kan leve uden. Jeg ønskede at lave en kortfilm, der hylder de imponerende naturrum, der har givet så mange mennesker i det sydlige England et åndehul fra dette års pandemi, og hvor filmen også tjener som en visuel illustration af, at det betaler sig at passe på naturen omkring os.

james glancy med sit FX6 siddende i et træ

Første indtryk af optagelse med Sony FX6

Det bedste ved at optage med Sony FX6 var mulighederne med 4K-slowmotion ved 120 b/sek. Det er perfekt til dramatiske øjeblikke, når der filmes i naturen. Du kan nedbryde dyrenes bevægelser og føje følelser til dit indhold.

Et andet krav i forhold til at optage dyrelivet er soklen og vægten af mit udstyr, der skal fylde og veje mindst muligt, fordi jeg skal kunne optage fra forskellige vinkler højt oppe i træerne eller tæt på jorden. FX6 er et ekstremt robust og lille kamera af sin kaliber. Med sådan et lille kabinet tænker du nok, at du går på kompromis med et eller andet, men alligevel får du en fantastisk billedkvalitet i alle lysforhold takket være 4K-fuldformatsensoren.

sony fx6 på et stativ med monteret 24 70 GM-objektiv

Et andet aspekt, som jeg værdsatte, var dets moduldesign, der gør det muligt at blive hurtig klar med forskelligt udstyr som et kardanled, transportophæng eller stativ. Når du optager i naturen, får du ikke en ny chance, så det er afgørende for min optagestil.

Til denne optagelse brugte jeg nogle forskellige lange vidvinkelobjektiver på grund af naturens karakter. Til nærbilleder af vilde dyr, der ikke skal forstyrres, bruger jeg primært Sony 70-200mm F/2.8 GM-, 600mm F/4GM- og 200-600mm G-objektiver. Sidstnævnte giver rigtig meget alsidighed i forhold til teledelen, så jeg hurtigt kan komponere billederne. Jeg har også brugt vidvinkelobjektiver som Sony 16-35mm f/2.8 GM for at få mere kontekst til at fortælle historien.

james glancy holder sit fx6 med monteret sony 70 200 f2.8 gm

Tip til optagelse med Sony FX6 og seneste tanker

Først og fremmest synes jeg, at det er vigtigt at bruge Sonys E-mount-objektiver, da du dermed får fuld gavn af FX6s exceptionelle autofokusfunktioner. Jeg optager stadig film med en kombination af objektiver, hvor fokus indstilles manuelt eller automatisk, og det nye autofokussystem er fantastisk til at spore naturen.

Menuerne er velkendte for dem, der bruger Sony FS7, men FX6 har flere indstillinger til lagring af forudindstillede funktioner. Det er tiden værd at gøre dem klar til optagelse på farten, når du har begrænset tid til at planlægge en optagelse.

Hvad angår tilbehør, så anbefaler jeg et håndholdt kardanled, da FX6 er lille og let. Dets moduldesign gør det nemt at montere på en række producenters kardanled. Jeg ville også tage en søger med, der kan monteres på skærmen på FX6.

Det er fantastisk, at FX6 er med i det imponerende Sony Alpha-sortiment. Jeg tror på, at FX6 bliver dokumentaristernes go-to-kamera særligt til de, der optager historier, der udfolder sig hurtigt. Lige som FS7 er den robust til udfordrende miljøer og samtidig er den meget mindre og giver meget højere billedkvalitet.

Udvalgte produkter

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt