frederic schlosser sony alpha 7RM3 kvinde kører en mercedes

Med lysets hastighed

Frederic Schlosser

"Hvorfor jeg begyndte at fotografere biler?", griner Frederic Schlosser, da vi spørger. "Helt ærligt, så startede jeg, fordi jeg troede, at hvis jeg f.eks. skulle fotografere en Lamborghini, så kunne jeg få lov til at sidde lidt i den! Og siden dengang er det bare taget til."

frederic schlosser sony alpha 7RM2 billede taget med lang eksponering af forenden af en mercedes

© Frederic Schlosser | Sony α7R II + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/20s @ f/8.0, ISO 320

Selvom han også fotograferer mere traditionelle bilopstillinger, så er Frederic kendt for "alt med stemning", som han siger. "Jeg laver en masse inden for det kommercielle, og selvfølgelig vil mine kunder se deres produkt, men det, der inspirerer mig mest – og det, som kunderne også vil have – er stemning. I et billede af en perfekt bil, er bilen ikke omdrejningspunktet, men kun en del af motivet. Den er en del af at vise en livsstil, som du ønsker; biler skal køres i og opleves. Hvis man bare sidder i den, så er det ikke sjovt."

At fange en stemning kræver, at du er hurtig på aftrækkeren og i stand til at udnytte fordelene ved lyset og vejret, som de er. Frederic stoler på de små, lette og stærke Sony Alpha-kamerahuse med de kraftfulde funktioner og bruger en kombination af Alpha 7R, 7R II og 7R III. "Jeg brugte engang et større mellemformatkamera til mange af mine kommercielle opgaver, men skiftede til Alpha-udstyr, fordi det gav mig mulighed for at arbejde på en reaktiv og mere udtryksfuld måde", fortæller han.

frederic schlosser sony alpha 7R gul bil taget gennem et vindue

© Frederic Schlosser | Sony α7R + 24-70mm f/2.8 ZA SSM | 1/400s @ f/5.6, ISO 320

"Hvis du har et langsomt kamera", fortsætter Frederic, "kan du bruge en masse tid på at indstille det, og så går du glip af øjeblikket. Du kan ikke bare være impulsiv. Jeg kom for nylig tilbage fra Barcelona, og på et af lokaliteterne havde vi måske to timer med et fantastisk lys, og vi blev nødt til at lave 10 forskellige optagelser. Alpha-kamerahusene har alle funktionerne til at lave nogle hurtige, fantastiske optagelser. De er parat med det samme og med perfekt AF. Det dynamiske område gør det muligt at trække detaljer ud af optagelserne, som jeg ikke har kunnet før, og opløsningen giver mig mulighed for alt fra beskæring tæt på til enorme forstørrelser. Alle disse funktioner giver mig en masse "tilfældige" øjeblikke, som jeg ellers var gået glip af. Det er et kamera med fantastiske muligheder."

De "tilfældige" øjeblikke er noget, som Frederic har lært at holde af i sin fotografering og fortæller, at han synes, at "det uperfekte er faktisk perfekt. Da jeg begyndte, skulle alt være perfekt, alt var planlagt. Alle elementer skulle belyses, kameraet var på stativ... Men nu synes jeg, at det naturlige ser endnu bedre ud, og det samme gælder lokaliteterne".

frederic schlosser sony alpha 7RM2 blå bil i dramatisk lys fra lyskegle

© Frederic Schlosser | Sony α7R II + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/1600s @ f/2.8, ISO 200

Et flot eksempel på dette ses på et af Frederics yndlingsbilleder af en blå BMW M2, der kører under en bro i Los Angeles. "Jeg havde en opgave i LA", fortæller han, "og jeg har en ven derovre, der ejer denne bil, og vi tog bare nogle billeder for sjovt under broen i omkring to timer. Lokaliteten giver en masse kontrast, hvor seeren trækker bilens form ud af skyggerne og ser, hvordan den nydes af føreren."

frederic schlosser sony alpha 7RM2 blå bil parkeret på vejen og oplyst af lyskegle

© Frederic Schlosser | Sony α7R II + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/800s @ f/5.6, ISO 800

Et andet sæt billeder viser en BMW i8, der er fotograferet om natten i regn. Utydelige dråber dækker objektivet og bryder bilens rene linjer, men de er med til at give følelsen af at køre om natten ind i et stormvejr. "Folk tror, at regndråberne er Photoshoppet, men de er alle enkeltoptagelser", fortæller han, "og alt lyset kommer fra biler bag os, fordi de tror, vi venter på grønt! Det var lidt hektisk, men ret sjovt".

frederic schlosser sony alpha 7R blå bil på en bro om aftenen i regn

© Frederic Schlosser | Sony α7R + 24-70mm f/2.8 ZA SSM | 10s @ f/10, ISO 160

For Frederic er α7R-serien altafgørende for billeder som disse. "Når jeg har en situation som den med BMW i8 på broen, vil jeg ikke skulle tænke på, om kameraet kan tåle regn – billedet skal tages. Kameraet skal bare fungere, og der har aldrig været problemer med Alphas vejrbeskyttelse."

frederic schlosser sony alpha 7RM3 mercedes parkeret i skoven ved daggry

© Frederic Schlosser | Sony α7R III + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/100s @ f/3.2, ISO 320

En anden af hans yndlingsoptagelser er en Mercedes-Benz EQC i solopgangen ved en kyst i Sverige. Igen passer stemningen i billedet perfekt med kampagnen. "Dette var den første fuldt elektriske bil fra Mercedes, og signalet var "Vi står på kanten af en ny æra". Så vi optog mod lyset og mod uret for at få den rigtige stemning... Og med 10 eller 15 minutter med det perfekte lys, så kan du ikke spilde tid på kameraet. Men med Alpha 7R-serien spildes der ingen tid – det fungerer i alle situationer."

Udvalgte produkter

Frederic Schlosser

Frederic Schlosser | Germany

"Drevet af det perfekte øjeblik"

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt