Mens mange af os helst udforsker en ny by fra en bus med åbent tag og med et flersproget headset i ørene, foretrækker Guillaume Ruchon et kamera, et stativ og sine to fødder.
På sin seneste tur til Singapore, var det første, han gjorde, da han ankom, at bevæge sig ind i byens gader med sit kamera og sit stativ i hånden, forklarer han. "Jeg besluttede mig for at tage mit grej og mit stativ med rundt i byen om natten, så jeg kunne udforske den fuldt ud".
Guillaume blev især tiltrukket af marinaen med de moderne facader og klare lys – han følte, at det var det perfekte sted at stille sit stativ op og tage billeder.
"På andre ture har jeg ofte besøgt blogge eller brugt Instagram til at finde nogle af de bedste steder at tage billeder, men på denne tur, ville jeg bare gå rundt i gaderne og observere", forklarer han.
"Jeg opdagede hurtigt, at Singapores arkitektur er fantastisk", fortsætter han. "Det meste af tiden blev jeg i marinaen, fordi jeg ville tage billeder af områdets skyline, Marina Bay Sands, Supertree Grove og – selvfølgelig – lege med refleksionerne i vandet".
Selvom destinationen kan være udvalgt på baggrund af det ældgamle råd om at få de bedste billeder, handler det altid om at fange lyset, hvis du vil tage fantastiske billeder.
"lyset er altid det springende punkt, og du skal bruge et stativ til at holde kameraet stille, så du kan få den lange eksponering", forklarer han. "Der skal også træffes en beslutning, når det kommer til hvidbalancen, da forskellige lyskilder resulterer i forskellige farver lys."
For Guillaume er motivets farver en anden måde at udtrykke sig på – "når man skal fortælle en historie med et enkelt billede, kan man ændre følelsen i billedet med varme eller kolde farver, som man bruger ved justering af hvidbalancen".
Guillaumes følgesvend på hans rejse til Singapore var hans trofaste Sony α7R III samt FE 16-35mm f/2.8- og 24-105mm f/4 G OSS-objektiverne.
"FE 16-35 f/2.8 GM-objektivet er mit foretrukne objektiv til arkitektur og landskaber", siger Guillaume. Vidvinklen er ikke for stor, og det har en meget lille forvrængning. Når man zoomer ind til 35 mm, kan man stadig tage billeder med f/2.8 og opnå en fremragende skarphed og definition".
Lige som mange andre fotografer mener Guillaume, at den primære årsag til at vælge Sony α7R III er dens utrolige opløsning på 42,2 megapixel. "Jeg kan simpelthen ikke leve uden", fortæller han, "detaljerne er helt utrolige til redigering og også til beskæring". Med så mange detaljer kan det være fristende at indstille højlys og skygge til -100 og +100 for at få så meget som muligt. Men Guillaumes råd er, at du starter med at lære at bruge tonekurverne i redigeringssoftwaren til at justere lysstyrke og kontrast. "Det er meget mere kreativt end blot at justere højlys og skygger, men det er også sværere at lære at bruge med succes", fortsætter han.
Den høje opløsning og det dynamiske område er ikke de eneste funktioner i α7R III, der hjælper mig, når jeg tager billeder af cityscapes om natten. "Én ting, der virkelig hjalp mig, da jeg tog billeder i Singapore om natten, var forstørrelsen på 12.4x". For Guillaume betyder det, at han kan fokusere nøjagtigt ved svag belysning gennem den elektroniske søger. "Brug af forstørrelse sammen med Focus Peaking sikrer, at mine billeder er helt skarpe og fokuserede".
Alle byer giver Guillaume nye muligheder for at udforske og for at tage billeder om natten, men er der ikke en risiko for at komme til at kede sig? "Ha-ha, aldrig", siger han. "Vejret og årstiderne skifter hele tiden, og det er ofte også tilfældet med belysningen. Og selvfølgelig ændres mine billeder også, efterhånden som jeg udvikler mig og ændrer min stil. Der er altid noget nyt at opdage!"