Detaljerede historier i Alpha Universe
Kun de hurtigste overlever

Will Burrard-Lucas

"Der var et helt særligt billede, som jeg var på jagt efter på min seneste tur til Antarktis," begynder den professionelle dyrefotograf, Will Burrard-Lucas, "og det er den slags, som RX10 IV er perfekt til."

Mens Will sejlede langs Den Antarktiske Halvø og ind imellem lagde til land for at føre grupper af heldige fotografer ud på en rundtur blandt kontinentets utrolige landskaber og dyreliv, var han på udkig efter en komposition, der kunne forene de to ting. "Jeg ville gerne formidle stedets enorme og trøstesløse vidder, samtidig med at jeg viste det dyreliv, der har hjemme her – hvordan de kan overleve i så barske omgivelser," fortæller han os.

will burrard lucas sony alpha rx10IV en flok pingviner står på et isudhæng og ser bittesmå ud i forhold til en kæmpestor gletsjer

© Will Burrard-Lucas | Sony RX10 IV | 1/1600s @ f/4.0, ISO 100

Billedet, som inkluderede bittesmå pingviner, der virkede så små i forhold til islandskabet, blev muliggjort af RX10 IV's hurtighed – et kamera, der kan være parat på få sekunder og bruges til en lang række motiver med resultater af høj kvalitet. Det er den diametrale modsætning til gletsjerens hastighed. "Jeg gik ud på bådens dæk," forklarer han, "og i det øjeblik viste scenen sig lige foran mig. Heldigvis havde jeg kameraet om halsen, så jeg kunne reagere hurtigt."

"Det er et uovertruffent kamera til det formål," fortsætter han, "det er så let, at man kan have det med rundt og altid være parat, og når man fotograferer dyr, ved man aldrig, hvad der kan opstå. Med et større system er man ofte nødt til at hente det, når man får brug for det. Og så kan man gå glip af billedet."

will burrard lucas sony alpha rx10IV en sæl ligger på siden på isen

© Will Burrard-Lucas | Sony RX10 IV | 1/2000s @ f/4.0, ISO 100

Ud over den lave vægt er rækkevidden den mest værdsatte egenskab ved RX10 IV, siger Will. "På en tur som denne fotograferede jeg ofte med fuld 600 mm-indstilling, og det er perfekt til situationer, hvor man ikke kan komme tæt på, fordi man risikerer at skræmme dyrene væk."

will burrard lucas sony alpha rx10IV en fugl svæver hen over en klippeafsats med sneklædte bjergtinder i baggrunden

© Will Burrard-Lucas | Sony RX10 IV | 1/2000s @ f/4.0, ISO 100

Bådsejladsen fremhævede også en anden fordel ved RX10 IV. "Båden gyngede kraftigt på grund af blæsten og bølgerne, så det var ret udfordrende!" griner han. "Der opdagede jeg for alvor fordelen ved at bruge et lille, let alt-i-ét kamera. Det mere fleksible arrangement gjorde det muligt at reagere og indfange billeder, som jeg helt sikkert ville være gået glip af med et større system, og kameraets vejrbestandige forsegling klarede også masser af saltvandssprøjt, sne og is."

will burrard lucas sony alpha rx10IV en flok pingviner slapper af ved kysten

© Will Burrard-Lucas | Sony RX10 IV | 1/1600s @ f/4.0, ISO 640

Og hvad med AF-funktionen? "Den seneste firmwareopdatering forbedrede AF-ydeevnen markant," forklarer han, "så jeg kunne virkelig gå langt med motiver som f.eks. flyvende fugle. AF-ydeevnen er meget imponerende for et alt-i-et-kamera, især med disse udfordrende motiver, som fløj hen over himlen og forsvandt i horisonten. Men det låste sig fast som et rovdyr og blev ikke forvirret af bølger eller andre forstyrrende elementer."

will burrard lucas sony alpha rx10IV en enlig fugl svæver hen over havet

© Will Burrard-Lucas | Sony RX10 IV | 1/1000s @ f/4.0, ISO 640

Da han fotograferede disse hurtige motiver, brugte Will også Auto ISO-tilstanden på RX10 IV og brugte derudover den mindste lukkerhastighed. "Til hurtigtflyvende fugle indstillede jeg den til 1/1600 sek. eller 1/2000 sek. og åbnede objektivet helt," forklarer han. "Jeg indstiller normalt ISO så højt, som der er behov for, for man kan fjerne støj, men man kan aldrig rette op på et foto med bevægelsesslør. Jeg er aldrig bange for at bruge de høje ISO-indstillinger, fordi kvaliteten er så høj med RX10 IV."

Om RX10 IV siger han til slut, at "med alle disse nyttige funktioner er det ganske enkelt det perfekte supplement til mit primære Alpha-udstyr fra Sony."

Udvalgte produkter
DSC-RX10M4
RX10 IV med 0,03 s. AF/25x optisk zoom

DSC-RX10M4

Relaterede artikler
Will Burrard-Lucas
Alpha Universe

Will Burrard-Lucas

Storbritannien

Afrika er det sted, hvor jeg kan leve fuldt ud, føle mig forbundet med naturen, finde eventyr, leve som en familie og være fri til bare at være mig selv. Det er der, jeg føler mig mest i live og mærker følelser mest intenst – undren, glæde, ro, ensomhed, frygt og begejstring.

Se profil


x