Portrætkonkurrencevinder: Et ansigt i mængden

Et godt portræt handler om mere end blot at indfange et billede af en person. Det rækker ud over at få personen til at fremstå tiltrækkende eller fra sin bedste side. Et godt portræt skal indfange noget af personligheden, det skal fortælle os om vedkommende, måske fortælle personens historie i et enkelt billede eller få beskueren til at undre sig og ønske at vide mere.

Ud over teknisk dygtighed var det denne magiske ekstra kvalitet, som vi kiggede efter, da vi bedømte Sony Alpha Universe-portrætkonkurrencen på Instagram. Blandt de tusindvis af bidrag var der mange imponerende eksempler, der skilte sig ud, men ét af dem tiltrak sig i særlig grad dommernes opmærksomhed. Det enkle, sort/hvide billede af en mand, der stirrer ind i kameraet, var perfekt udført, og intensiteten i motivets øjne løftede det fra et teknisk dygtigt studie til et billede med en utrolig personlighed.

Emilio Barrionuevo sony alpha 7RII iøjnefaldende sort/hvidt portræt af en mand med hagen hvilende på hånden

© Emilio Barrionuevo | Sony α7R II + FE 90mm f/2.8 Macro G OSS | 1/60s @ f/10, ISO 100

Billedet blev taget af den spanske fotograf Emilio Barrionuevo. Emilio har været professionel portrætfotograf i fire år, og gennem denne periode har han udviklet en personlig stil, som ses tydeligt på hans Instagram-konto (@emiliobarrionuev0).

“Jeg beskriver min stil som ‘portrætter med følelser’,” siger Emilio. “Det er taget i sort/hvid med høj kontrast, hvilket fremhæver personens træk og karakteristika, ikke kun udseendet, men også personens følelsesmæssige tilstand.

Emilio fotograferer i øjeblikket med Sony α7R II og makroobjektivet FE 90mm f/2.8 Macro G OSS, som hjælper med at indfange de små detaljer i motivernes ansigter og på den måde virkelig kan være med til at afdække deres historie.

"Vi har alle en skjult historie," uddyber Emilio, "og et portræt giver os mulighed for at fortælle den historie. Mennesket er vidunderligt og skal vises, som det er."

Men som vinder af konkurrencen er der et nyt objektiv på vej til Emilio.

“Jeg valgte objektivet FE 85mm f/1.4 G Master som min præmie,” forklarer Emilio. “Det er et perfekt objektiv for en portrætfotograf – det er utroligt skarpt med en lysstærk f/1.4-blænde. Jeg vil bruge det sammen med mit A7R II i mit næste projekt, som foregår i Kina”.

Vi er spændte på at se de billeder, Emilio frembringer med sit nye objektiv.

Husk at følge vores Instagram-konto for at se flere af bidragene fra konkurrencen og finde ud af, hvornår vores næste starter.

Følg os på Instagram Følg Alpha Universe på Instagram

Følg α Universe på Instagram, og få de seneste tip, historier og konkurrenceinfo

Opslag, der er værd at bemærke

Alejandro sony alpha 7II en kvinde ser gennem et metalgitter med kun øjet i fokus

© Alejandro Guerrero| Sony α7 II + FE 35mm f/1.4 ZA | 1/4000s @ f/4.4, ISO 400

fatma sony alpha 7II en far poserer med sine to børn gennem et bilvindue

© Fatma Demir | Sony α7 II + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 1/200s @ f/7.1, ISO 125

Mark Vyse sony alpha 7III portræt af en mand med skæg, som kigger væk fra kameraet

© Mark Vyse | Sony α7 III + 28-75mm f/2.8 | 1/200s @ f/11, ISO 100

Udvalgte produkter

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt