Detaljerede historier i Alpha Universe
Detaljerede historier i Alpha Universe
Væk fra rutinen 

Giovanni Auletta 

I de sidste 20 år har sportsfotograf Giovanni Auletta rejst over hele verden, hvor han har dækket næsten alle former for sportsbegivenheder, særligt inden for skiløb og cykling, der er hans speciale. Men med nedlukningen i forbindelse med COVID-19, som reducerede sportsudøvelse over hele kloden kraftigt, "ville det have været umuligt at fortsætte med at arbejde inden for disse to discipliner," siger han.

"I den første uge efter nedlukningen holdt jeg ferie," fortsætter Auletta, "og i den anden rengjorde jeg mine kameraer og justerede indstillingerne. I den tredje uge tog jeg ud tidligt om morgenen for at fotografere min øde by, og uden at jeg var klar over det, begyndte jeg praktisk talt at arbejde igen."

giovanni auletta sony alpha 9 en gruppe unge gymnaster strækker ud før en serie

© Giovanni Auletta | Sony α9 + FE 24-105mm f/4 G OSS | 1/250s @ f/4.0, ISO 3200

Idet Giovannis almindelige motiver stadig var sat på pause, brugte han begrænsningerne til at finde ny inspiration og valgte et projekt, der havde sin egen historie om robusthed og tilpasning. "Jeg ville gerne arbejde et sted, der havde en stærk identitet og historie, så jeg valgte at følge gymnasterne til S.D.G FORZA E CORAGGIO," forklarer han. "Det var den allerførste sportssammenslutning i Milano, som blev oprettet i 1870, og den overlevede to verdenskrige, så det er et sted, der ved, hvad det betyder at tilpasse sig og være robust."

I stedet for at fotografere de enkelte gymnaster valgte Giovanni at fokusere på hold, som efter deres lange isolation kunne mødes igen. Han valgte de rytmiske gymnastikhold som sit motiv, for han "ville gerne fremhæve en sport, der ikke altid er i spotlyset, men som har den samme dedikation og passion som mange andre berømte sportsgrene." 

giovanni auletta sony alpha 9M2 en gymnast bøjer sig forover, mens hun balancerer med en bold i sin hånd

© Giovanni Auletta | Sony α9 II + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS | 1/1250s @ f/2.8, ISO 1600

Selvom det ikke var noget nyt for Giovanni at fotografere gymnaster, havde han aldrig gjort det på "en sådan intim måde" før, og naturligvis var der mange forskelle sammenlignet med skiløbere. "For det første er gymnastik en indendørs sport, så der er meget mindre lys, men der er også den fysiske afstand", forklarer han. "I f.eks. skiløb er afstandene meget større, og timingen mere nøjagtig. Skiløb er en sport, hvor man kun har et skud til at få billedet i kassen, men til dette projekt havde jeg ikke travlt, og jeg kunne bevæge mig og vælge den rette plads i forhold til alle atleterne og dermed tilpasse mig lokationen og lyset."

En fotografs værktøj skal også kunne tilpasses, og som bruger af Sonys Alpha 9-flagskibsmodeller ved Giovanni, at han kan stole på, at hans kamera er lige så alsidigt, som han har brug for. "Indendørs eller udendørs," forklarer han, "når man fotograferer action, skal lukkerhastigheden normalt være virkelig hurtig. Og på trods af de store vinduer var gymnastiksalen stadig et miljø med lavt lys, så det var et godt sted at teste mit udstyr. Som sædvanlig bestod Alpha 9 II denne test uden problemer, hvilket gav mig mulighed for at arbejde med meget høje ISO'er uden at gå på kompromis med kvaliteten. Derfor kunne jeg stole på, at den automatiske ISO tilpassede sig lyset – og på et sted som dette, hvor lyset skiftede, var det altafgørende."

giovanni auletta sony alpha 9M2 en gymnast balancerer en bold på sine udstrakte arme

© Giovanni Auletta | Sony α9 II + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS | 1/1250s @ f/2.8, ISO 3200

Andre funktioner i Alpha 9 II bidrog også til Giovannis intime billedserie. "Jeg kan ikke længere undvære funktionen til autofokus på øjet i mit Sony-kamera," tilstår han. "Det fungerer fantastisk og holder fokus der, hvor jeg har brug for det, mens jeg koncentrerer mig om andre dele af billedet. Og det fungerer tilmed i stærkt modlys og med andre elementer, f.eks. når gymnastens vimpel flyver forbi – det bliver aldrig forvirret."

Den elektroniske søger i hans Alpha 9 II var også vigtig, "idet motivet konstant skiftede mellem at være i lys og skygge, men kameraet kunne altid følge med, da eksponeringen reagerede på lysforholdene. Den lydløse lukker har også givet mig mulighed for at være fuldstændig diskret, så jeg kan arbejde med atleterne, som om jeg slet ikke var det," tilføjer han.

giovanni auletta sony alpha 9M2 en gymnast ligger symmetrisk på gulvet

© Giovanni Auletta | Sony α9 II + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS | 1/640s @ f/2.8, ISO 3200

Om de 20 billeder i sekundet, Giovanni fotograferede, siger han: "Det er altid vigtigt at kende den sport, man fotograferer, så man kan forudse bevægelserne. I dette tilfælde, hvor jeg ikke var specialiseret i gymnastik, var serieoptagelsestilstanden med 20 billeder i sekundet i Alpha 9 II meget nyttig og gav mig mulighed for at vælge det perfekte billede."

Giovanni brugte 24-105mm f/4 G OSS til de brede billeder, men for det meste brugte han sin arbejdshest, nemlig 70-200mm f/2.8 GM OSS, og kunne dermed "have den rette afstand til atleterne – uden at være påtrængende, men også uden at være for langt væk fra scenen", mens blænden på f/2.8 gav ham mulighed for at arbejde med en lav dybdeskarphed, så han kunne fremhæve sine motiver i den mørke gymnastiksal. "Til mange af billederne ville jeg gerne koncentrere mig om atletens bevægelse, så jeg indstillede blænden til maksimum og isolerede deres kropsformer og positurer op imod miljøet," forklarer han.

giovanni auletta sony alpha 9M2 to gymnaster ligger ned i en kontrolleret position med et rør under sig

© Giovanni Auletta | Sony α9 II + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS | 1/500s @ f/2.8, ISO 3200

"Dette job har lært mig, at man aldrig stopper med at lære – både hvad angår teknik, men også om mennesker," afslutter Giovanni. "Ligesom atleter skal fotografer også holde sig aktive – både fysisk og psykisk – og læring og tilpasning er en stor del af dette. Jeg savner bjergene, og jeg kan næsten ikke vente på, at vintersæsonen starter igen, men jeg har lært, at gymnastik er en sport, der indeholder store mængder passion og kærlighed, så nu banker mit hjerte også for det."

Udvalgte produkter
ILCE-9M2
α9 II fuldformatkamera med professionelle egenskaber

ILCE-9M2

ILCE-9
α9 med stablet CMOS-sensor i fuldformat

ILCE-9

SEL24105G
FE 24-105mm F4 G OSS

SEL24105G

SEL70200GM

FE 70-200 mm F2.8 GM OSS

SEL70200GM

Relaterede artikler
Giovanni Auletta
alpha universe

Giovanni Auletta

Italien

Fotografering er den bedste måde at dele et øjeblik på med alle på samme tid.

Se profil


x