Detaljerede historier i Alpha Universe
New York State of Mind

Ron Timehin

Ligesom med enestående landskabsfotografering handler fotografering i byen om mere end blot at være der. Man skal være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Det er sådan, Ron Timehins New York-projekt blev bragt til live. I løbet af fem dage fotograferede han en blanding af ikoniske og usete udsigter fra solopgang til solnedgang for et lokalt hotel, hvor han trak på både sin erfaring med landskabsfotografering og sine rejsefotos samt sit tidligere arbejde på lokationer for andre varemærker i London.

 

Ron Timehin sony alpha 7RM3 det amerikanske flag genspejlet i en bilrude om aftenen

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 35mm f/1.4 ZA | 1/125s @ f/6.3, ISO 125

"Hotel Indigo så min Instagram," siger Ron, "og den passede til det, de havde brug for – en kampagne for at fremme interessen og få folk til at besøge deres hotel på Lower Manhattan, hvor hotellet sammenflettes med byens historie."

Så hvordan bærer man sig ad med at finde de bedste lokationer, især i en by man ikke bor i?

 

Ron Timehin sony alpha 7RM3 en dyster tunnel i new york med graffiti på væggene

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 12-24mm f/4 G | 1/60s @ f/7.1, ISO 1000

"Man kan ikke helt undgå turiststederne," forklarer Ron, "men jeg forsøger at holde mig væk fra dem og kigge efter ting, der er lidt mere skjult. Jeg brugte blot de samme teknikker, som jeg gjorde i London – en blanding af at kigge efter fotos online, men også efter steder som barer på taget af en høj bygning. Uanset hvilken by jeg befinder mig i, er der altid enestående udsigter, og et af disse fotos er fra Indigos egen bar."

 

Ron Timehin sony alpha 7RM3 vinkelformet hjørnebygning i new york med en gul taxi kørende foran

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 35mm f/1.4 ZA | 1/160s @ f/8.0, ISO 640

Det hjælper selvfølgelig også at have lidt insiderviden. Han uddyber: "Via Instagram har jeg også forbindelser i New York, og som netværk deler vi gode lokationer. Jeg viser dem mine, og de viser mig deres!"

Da Ron kun havde én uge til at fotografere, blev han nødt til lægge mange timer i det. "Jeg foretrækker dog at arbejde på den måde," griner han, "at være i zonen og fokusere udelukkende på det, for når det er spredt over længere tid, kan man miste motivationen og fokusset. Den eneste ulempe var, at man ligesom med bybilleder er afhængig af vejret. Så jeg var udenfor det meste af tiden og fotograferede ved solopgang og solnedgang. Ligesom med naturbilleder forsøger jeg at undgå at fotografere midt på dagen, for der er lyset mindre interessant. Men idet jeg var meget udenfor, oplevede jeg mange forskellige vejrforhold, herunder tåge, som altid er velkommen. Jeg er stor fortaler for, at dårligt vejr giver gode fotos."

Ron Timehin sony alpha 7RM3 togspor i new york med brooklyn bridge synlig i disen

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 12-24mm f/4 G | 1/320s @ f/8.0, ISO 640

Ron har fotograferet med Sony-udstyr, siden han fik det oprindelige a7R i hænderne, og han syntes med det samme, at hans nye spejlfrie udstyr var bedre at have med ud at rejse end store, tunge DSLR-kameraer. Nu hvor han fotograferer med a7R III, siger han: "Detaljerne er helt fantastiske og for at sikre, at jeg får den skarphed, som sensoren tillader, vil jeg gerne fokusere manuelt. Derfor elsker jeg søgerens focus-peaking; jeg har indstillet min til gul, da jeg har fundet ud af, at det skiller sig flot ud i bybilledet."

 

Ron Timehin sony alpha 7RM3 et kig op ad fire skyskrabere i new york

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 12-24mm f/4 G | 1/250s @ f/8.0, ISO 100

"Jeg var ikke klar over, hvor meget brug af en elektronisk søger og en LCD-vippeskærm af høj kvalitet ville påvirke mit arbejde," fortsætter han, "men der er så mange funktioner, som jeg ikke kunne undvære nu." Han uddyber: "På mange af mine fotos kan jeg godt lide at fokusere på symmetri, og det hjælper brugen af gitrene til forhåndsvisningen mig med – både i søgeren og når skærmen er foldet ud. Men det helt store for mig er at fotografere med en forhåndsvisning af eksponeringen. Det sparer så meget tid, og det er helt essentielt, fordi man ellers kan gå glip af øjeblikket på travle steder og gader."

Ron Timehin sony alpha 7RM3 new york-taxier blandt damp, der stiger op fra sunway-udluftninger

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 50mm f/1.4 ZA | 1/400s @ f/4.0, ISO 100

Ron vil ofte også hellere arbejde med håndholdt kamera end med et stativ, men han siger dog, at han aldrig har haft et problem med at bruge et i New York – i modsætning til i London. "Et af billederne her er af et tog i bevægelse i undergrunden, hvilket jeg ikke kunne have taget lige så let i London, da stativer er forbudt i Tuben. Men fordi jeg står så meget, så prøver jeg for det meste at arbejde uden stativets ekstra vægt, og derfor er den indbyggede billedstabilisering i a7R III helt essentiel for mig."

Ron Timehin sony alpha 7RM3 lang eksponering af et undergrundstog, der kører igennem astor place station

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 12-24mm f/4 G | 6s @ f/18, ISO 50

Det brede udvalg af Alpha-objektiver er også helt essentielt i Rons byprojekt.

"Jeg har 12-24mm objektivet, men det bruger jeg primært til, når jeg befinder mig på toppen af arkitekturen eller indendørs," forklarer han, "fordi længere objektiver som 50mm eller 70-200mm i tætpakkede byer virkelig kan hjælpe med at forenkle miljøet og gøre kompositionen renere. På grund af vægten medbringer jeg sjældent 70-200mm objektivet, når jeg er ude og rekognoscere, men finder ud af, hvor det kan hjælpe mig og vender så tilbage dertil med det."

Ron Timehin sony alpha 7RM3 udsigt over manhattan om aftenen med brooklyn bridge synlig

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 35mm f/1.4 ZA | 30s @ f/10, ISO 100

Hvilket objektiv er hans foretrukne? "35mm," siger han begejstret og fortsætter, "det er simpelthen så alsidigt, og dets visning er så menneskelig – det er virkelig et historiefortællende objektiv til bybilledet, og sammen med a7R III gav det projektet liv."

Udvalgte produkter
ILCE-7RM3
Alpha 7R III 35mm fuldformatkamera med autofokus

ILCE-7RM3

SEL35F14Z
Distagon T* FE 35 mm F1,4 ZA

SEL35F14Z

SEL50F14Z
Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

SEL50F14Z

 

SEL1224G
FE 12-24mm F4 G

SEL1224G

 

Relaterede artikler
Ron Timehin
Alpha Universe

Ron Timehin

Storbritannien

"Fotografering gør det muligt at behandle, påskønne og fortolke verden omkring mig. Jeg kan udtrykke mig selv gennem et medie, der samtidig dokumenterer nutidige øjeblikke. Det er bund og grund min kreative, visuelle dagbog."

Se profil


x