Gør verden til din legeplads

 Uroš Podlogar 

“Somme tider får jeg nogle skøre ideer! For eksempel at cykle på sneen eller klatre op ad et frossent vandfald”

 Ærefrygtindgydende landskaber er fint, men for Uroš Podlogar tager det at fotografere mennesker, der foretager sig utrolige ting på utrolige steder, hans billeder op på et højere niveau.

I hele sit liv har Uroš været tiltrukket af det fri, “Jeg elsker at vandre i naturen og på ekstreme steder. Jeg har altid været en sporty fyr, har altid kunnet lide at vandre og klatre, og så kombinerede jeg alting med min fotografering”. 

 

uros podoglar sony alpha 7RM2 klatrere, der står på en bjergside
© Uroš Podlogar | Sony α7R II + 24-70 mm f/2.8 GM | 1/640s @ f/5.0, ISO 50

Det er kombinationen af ekstreme landskaber og menneskelige anstrengelser, som har gjort Uroš’ fotografier så kraftigt virkende. Når man anbringer mennesker i miljøet, giver det tilskueren en fornemmelse af skala og tilføjer kraft og ærefrygt til et sted, det bliver til meget mere end blot et smukt landskab.

“Hvis jeg kun fotograferer naturen i sig selv, ser billederne tomme ud for mig” siger Uroš. Klatrere, skiløbere og mountain bikere optræder alle sammen jævnligt i hans arbejde, men pletskuddene sker ikke bare natten over, der kan gå måneders og somme tider års planlægning forud. 

uros podoglar sony alpha 7RM2 klatrer på siden af et isglat bjerg
© Uroš Podlogar | Sony α7R II + 16-35 mm f/4 ZA | 1/100s @ f/4.0, ISO 50

“Jeg ventede i tre år, før det vandfald var koldt nok til at fryse ordentligt. Jeg fandt en klatrer, som var rede til at klatre op ad det, og derpå havde vi kun to dage. Vi ventede og ventede og ventede på det rigtige øjeblik, og så tog vi endelig billedet”.

uros podoglar sony alpha 7RM2 klatrer på siden af et isglat bjerg

© Uroš Podlogar | Sony α7R II + 16-35 mm f/4 ZA | 1/125s @ f/4.0, ISO 125

Som sit vigtigste kamera bruger Uroš sit Sony α7R III og begrunder det med dets dynamiske rækkevidde, som han virkelig sætter pris på. Hvad angår objektiver, foretrækker han et FE 16-35 mm f/4 ZA til sit arbejde i vidvinkel.

“Jeg arbejder ofte tidligt om morgenen, og somme tider ved solnedgang. Selv under sådanne forhold med mindre lys hjælper mit kameras dynamiske rækkevidde mig med at indfange alle højdepunkterne og skyggedetaljerne i sceneriet”.

uros podoglar sony alpha 7RM2 cyklist på bjergvej
© Uroš Podlogar | Sony α7R II + 16-35 mm f/4 ZA | 1/1600s @ f/4.0, ISO 320

Til action-billeder siger det sig selv, at det andet nøgleelement er det hurtige kontinuerlige autofokus og 10fps bygeoptagelseshastighed. “Det kontinuerlige autofokus er altafgørende for min måde at arbejde på. Det sætter mig virkelig i stand til at opfange al den sport, jeg fotograferer”. 

uros podoglar sony alpha 7RM2 kamera, der hviler på en vandtæt kasse i en båd

© Uroš Podlogar | Sony α7R II + 16-35 mm f/4 ZA | 1/500s @ f/4.0, ISO 50

At være aktiv sportsudøver og forstå atleternes bevægelser samt landskabet giver Uroš en bedre indsigt i, hvordan han bedst kan indfange billedet.

“Det hjælper utrolig meget at være involveret i sporten. Det hjælper med at se ting eller forestille sig ting, før du allerede har været der, og du kan tænke dig til en historie i dit hoved; du ser tingene på en anden måde end en person, som ikke har været der eller ikke er involveret i sporten, en, der blot står der og tager billeder”

uros podoglar sony alpha 7RM2 kvinde i yogapositur på en bjergtop

© Uroš Podlogar | Sony α7R II + 16-35 mm f/4 ZA | 1/320s @ f/6.3, ISO 50

Hvordan bliver Uroš ved med at finde på nye ideer? ‘Jeg finder motivationen i usædvanlige ting, som kan findes i hverdagslivet’

 Produkter i denne artikel 
ILCE-7RM2
α7R II med bagbelyst fuldformatbilledsensor
SEL2470GM
E 24-70 mm F2.8 GM
SEL1635Z
Vario-Tessar T* FE 16–35 mm F4 ZA OSS
TEST
SEL2470Z
Vario-Tessar T* FE 24-70 mm F4 ZA OSS
Alejandro Ceresuela
Alpha Universe

Uroš Podlogar

Slovenien

"Det er ikke et arbejde. Det er en passion, faktisk kærlighed. Find de ting, der holder dig i live og får dit hjerte til at slå. Følg det så med hele hjertet."

x