Landskab – konkurrencevinder: Ud af mørket

Med landskaber som tema i sidste runde af Sony Alpha Universe-konkurrencen på Instagram vidste vi, at konkurrencen ville være populær. Fotografer fra hele Europa deltog i konkurrencen, men vi så billeder fra stort set alle egne af verden. Fra sneklædte bjerge og solbeskinnede strande til græsklædte enge og ældgamle træer – der var virkelig stor variation. Vi var på udkig efter billeder, der ikke blot var teknisk perfekte, men også rummede noget, der fik os til at stoppe op og nyde landskabet på fotoet. Med så mange forskellige motiver var det måske ikke så overraskende, at det ofte var de mere enkle billeder, der skilte sig ud. Det var særligt tydeligt i vinderbilledet – Fabian Balints betagende billede af et ungt, frostklædt træ i et mørkt og diset skovområde.

fabian balint sony alpha 7R3 et ensomt, nøgent træ i en diset skov

© Fabian Balint | Sony α7 III + DT 135mm f/2 SAM | 1/320s @ f/2.0, ISO 200

En morgen i det sene efterår", forklarer Fabian, "gik jeg gennem det smukke skovområde tæt på min hjemby, Piatra Neamt, en lille, men smuk by i Rumænien. Alle træerne, buskene og de nedfaldne blade var dækket af et tykt lag frost og tåge. Da jeg så det lille træ, blev jeg fascineret af den måde, det trådte frem fra baggrunden på.

Fabians tanker deltes af dommerne fra Sony, som elskede det enkle, men iøjnefaldende billede. De udtalte: “Vi elskede den måde, træets skarphed står i kontrast til den blødt disede baggrund på. Man kan næsten mærke bladene knase og den frostdækkede jord”. Fabian tog billedet med Sony Alpha 7 III, som han bruger med flere forskellige objektiver, herunder et 135mm f/2-objektiv, der blev brugt til at tage vinderbilledet. Ud over dette objektiv bruger han Sony Sonnar T* FE 35mm f/2.8 ZA, Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA, FE 90mm f/2.8 Macro G OSS og FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS. Som vinder af konkurrencen kan Fabian nu vælge et nyt objektiv, han kan føje til sin samling. “Jeg har valgt FE 16-35mm f/2.8 GM,” forklarer Fabian, “på grund af dets alsidige brændvidde og fremragende billedkvalitet. Jeg har ikke så ofte brugt ultravidvinkelobjektiver tidligere, men jeg vil altid gerne udfordre mig selv i min fotografering, så derfor får jeg nu et helt andet perspektiv, når jeg fotograferer landskaber. I tillæg til min landskabsfotografering vil jeg rigtig gerne udforske astrofotografering. Det er helt nyt og ukendt land for mig, så jeg er sikker på, at det her objektiv vil hjælpe mig videre på min fotografiske rejse”. For at finde ud af, hvordan Fabian har det med sit nye objektiv, kan du følge ham på Instagram, @balintfabian. Hvis du vil have en chance for at vinde den næste Sony Alpha Universe-konkurrence på Instagram, skal du følge @alphauniversebysony.eu og holde øje med kommende konkurrencer.

Følg os på Instagram Følg Alpha Universe på Instagram

Følg α Universe på Instagram, og få de seneste tip, historier og konkurrenceinfo

dmytro korol sony nex 6 en imponerende bjergtinde i tusmørke, der oplyses med en varm glød af fuldmånen bag bjerget

© Dmytro Korol | Sony NEX 6 + E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS | 1/30s @ f/8.0, ISO 100

ciprian negura sony alpha 7M3 en frostklædt gren i en diset, mørk skov

© Ciprian Negură | Sony α7 III + 28-75mm f/2.8 | 1/10s @ f/10.0, ISO 100

janis palulis sony alpha 7RM2 solnedgang bag to små træer med oplyst forgrund

© Jānis Paļulis | Sony α7R II | ISO 100

Udvalgte produkter

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt