michael schaake sony alpha 7RIII træbygninger på pæle ved en frossen sø i bjergene

Udforskning af naturens dramatiske skønhed

Michael Schaake

Michael Schaake har rejst verden rundt for at fotografere dyrelivet, og det har ført ham til nogle af klodens mest fascinerende steder – det var på den måde, hans lidenskab for landskabsfotografering startede.

"Nysgerrighed er min drivkraft", siger han, "fordi den får mig til at gå ud og kigge på nye landskaber og udforske ting. Jeg ved godt, at jeg sandsynligvis ikke er den første, der udforsker et sted, men for mig er det første gang, og det gør det spændende".
michael schaake sony alpha 7RIII en blank sø med disede bjerge i det fjerne

© Michael Schaake | Sony α7R III | 18mm f/2.8 | 30s @ f/10, ISO 400

"Da jeg begyndte at fotografere som en hobby", fortæller Michael, "fokuserede jeg især på at tage billeder af dyrelivet, men på mine rejser i specielt det nordlige Europa og Skandinavien kom det gradvist til at handle mere og mere om landskaber. Det afhang dog helt af, hvor jeg befandt mig. I år har jeg planer om at rejse til Sydafrika, Namibia eller Botswana, og så kommer det igen til at dreje sig om billeder af dyrelivet – det hele afhænger af, hvor jeg rejser hen".

michael schaake sony alpha 7RIII to hjorte i silhuet mellem træerne ved daggry

© Michael Schaake | Sony α7R III | FE 70-300mm f/4.5-5.6 G OSS | 1/400s @ f/5.6, ISO 100

Uanset om Michael fotograferer dyr eller landskaber, er en del af hans motivation udforskningen af noget nyt og de spændende oplevelse, det medfører. "Jeg er altid på udkig efter afsidesliggende steder", siger han. "Jeg elsker at være et sted, hvor jeg ikke kan høre nogen uvedkommende støj, men kun vindens susen, og hvor jeg kan være heldig at opleve dyrelivet – det er stort for mig".

michael schaake sony alpha 7RIII dansende nordlys på himlen bag snedækkede bjerge

© Michael Schaake | Sony α7R III | FE 28mm f/2 | 13s @ f/2.8, ISO 1600

For Michael er det øjeblikke som disse, der har ændret den måde, han ser naturen på. "Det er virkelig utroligt", fortæller han. "Jeg ser ting i dag, som jeg ikke ville have set for 10 år siden, og jeg tænker tit på, hvor heldig jeg er, fordi jeg oplever disse øjeblikke. Men hvis man tilbringer meget tid udendørs og holder øjnene åbne, er det ikke blot held – man lægger mærke til alt".

michael schaake sony alpha 7RIII enlige træer i et efterårslandskab med bjerge i det fjerne

© Michael Schaake | Sony α7R III | FE 70-300mm f/4.5-5.6 G OSS | 1/1250s @ f/6.3, ISO 200

Et andet element i naturen, Michael elsker at indfange med kameraet, er de dramatiske skift, der skyldes vejrforholdene. Det opdagede han, da han rejste i det nordlige Europa. "Vejret ændrer sig utrolig hurtigt, og det er fantastisk at opleve – så jeg går ud uanset vejret, og der er altid noget særligt at kigge på. Selvom du har været det samme sted 20 gange, kan lyset og landskabet ændre sig fuldstændigt, og det er i de situationer, jeg har taget de billeder, jeg er mest stolt af".

michael schaake sony alpha 7RIII solitært træ i et fredfyldt landskab med en diset sol i baggrunden

© Michael Schaake | Sony α7R III | FE 24-105mm f/4 G OSS | 1/8000s @ f/8.0, ISO 100

Michael bruger en række forskellige Sony-objektiver i sit kamerakit, afhængigt af hvad han fotograferer, og han kombinerer dem med Sony α7R III eller α9.

"Til landskaber bruger jeg altid Sony α7R III på grund af den utrolige opløsning på 42,4 megapixel", forklarer han. "Jeg bruger det også sommetider, når jeg fotograferer græssende dyr, hvor der ikke er så meget bevægelse". Men hvis de bevæger sig", fortsætter han, "skifter jeg til α9. Alt går hurtigt på α9 – autofokus, kontinuerlig optagelse, skrivning til hukommelsen – alt. Så når det skal være hurtigt, vælger jeg altid mit α9".
michael schaake sony alpha 7RIII den glitrende mælkevej over en skov

© Michael Schaake | Sony α7R III | E 25mm f/2 | 15s @ f/2.0, ISO 8000

Hvad angår objektiver, vælger Michael dem, der er mest praktiske, når han rejser og vandrer. "Størrelse og vægt er det vigtigste for mig, når jeg er på farten, så jeg bruger oftest FE 24-105mm f/4 G OSS-objektivet", siger han, "og det er fantastisk, selv når det kombineres med mit α7R III med 42,4 megapixel".

Når Michael tager på længere vandreture på sine rejser, medbringer han også FE 70-300mm f/4.5-5.6 G OSS-objektivet, da de to objektiver er så lette, at han sagtens kan bære rundt på dem hele dagen, og de dækker alle behov. Indimellem medbringer han også FE 16-35mm f/4, som er alle tiders objektiv til landskaber, og ved f/8 er det ekstremt skarpt.

Men når han tager billeder af dyrelivet, er FE 100-400mm GM OSS bedst. "Jeg bruger det sammen med 1.4x-konverteren", forklarer han. "100-400mm-objektivet er større og tungere end de andre objektiver i mit kit, men uundværligt til dyrebilleder, og billedkvaliteten er utrolig".

michael schaake sony alpha 7RIII majestætisk dyr i et goldt landskab stirrer på fotografen

© Michael Schaake | Sony α7R III | FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS | 1/800s @ f/5.6, ISO 160

Vandreture i iskolde egne i det nordlige Europa eller i den intense hede på safari i Afrika for at tage billeder, er ikke noget, alle ville synes om, men det er lige noget for Michael, og eventyret er en del af billedets tilblivelse og historien bag det.

"Det, jeg rigtig godt kan lide ved landskabsfotografering, er at vise folk stedet og fortælle dem historien bag det", forklarer han, "jeg kan lide at dele mine oplevelser med andre, og de sociale medier har gjort det endnu nemmere. Det er derfor, de billeder, jeg holder mest af, er dem, hvor jeg husker historien bagved – det er det, der gør det til noget særligt for mig".

michael schaake sony alpha 7RIII træhytte ved en blank sø i det disede daggry

© Michael Schaake | Sony α7R III | FE 24-105mm f/4 G OSS | 1/2500s @ f/9.0, ISO 100

Udvalgte produkter

Michael Schaake

Michael Schaake | Germany

"Det kan være en ærefrygtindgydende og personlig oplevelse at være til stede i nuet og se naturens dramatiske skønhed omkring sig. Når jeg deler mine billeder, forsøger jeg at tage andre med på denne rejse sammen med mig"

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt