brudepar står i en murstensbuegang

Autencitet i bryllupsportrætter

Kate Kirkman

"Mine billeder bliver minder", forklarer fotograf Kate Kirkman. "En bryllupsdag er den vigtigste dag i parrets liv, og når du tænker tilbage på denne dag, så tænker du på øjeblikke i billederne og genoplever dem. Du husker lydene, duftene, følelserne. Uden billeder kan minderne blive utydelige. Billederne er mindernes visuelle udløsere, og på den måde lægger en brud og brudgom en enorm mængde tillid over på deres fotograf."

brud og brudgom holder i hånd på en mark © Kate Kirkman | Sony α9 II + FE 85mm f/1.8 | 1/320s @ f/3.5, ISO 64

For Kate er hendes pålidelige Sony Alpha 9 II det perfekte udstyr til at hjælpe hende med at fange alle disse minder. "Det er et fantastisk kamera til bryllupper", fortæller hun. "Jeg kombinerer det med FE 24-70mm f/2.8-, FE 135mm f/1.8- og FE 70-200mm f/2.8 G Master-objektiverne, og jeg har også et FE 85mm f/1.8-objektiv og et FE 50mm f/2.8-makroobjektiv, der er super til alle de små detaljer."

nærbillede af brudepar, der holder i hånd © Kate Kirkman | Sony α9 II + FE 85mm f/1.8 | 1/320s @ f/3.5, ISO 125

"Det, parrene ønsker på deres bryllupsbilleder, er autencitet", fortæller Kate, "de vil vise, hvor meget de elsker hinanden, og de vil have, at det skal føles ægte. Så jeg taler med parret om to ting; det første er det fysiske. Jeg siger ofte til brudgommen, at "det skal være tydeligt, at hun ikke er din søster!". Den anden ting er udtrykket – at man skal kunne se udenpå, hvordan de har det indeni. Og så skal parret selvfølgelig være nærværende i øjeblikket – brudgommen skal ikke stå og tænke på, hvad han skal sige i sin tale!"

brudepar omfavner hinanden på en balkon © Kate Kirkman | Sony α9 II + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/250s @ f/6.3, ISO 5000

Når du kun har omkring 20 minutter til at tage billeder i, så skal du være hurtig, og Kate er så hurtig og fleksibel som mulig. Hun laver optagelserne med sin mand, Brent, og sammen arbejder de så flydende som muligt for at få så mange billeder som muligt. "Alpha 9 II hjælper mig helt sikkert med at gøre mit arbejde hurtigere og på en mere rolig måde", fortæller Kate. "Jeg opfordrer helt sikkert parrene til at bevæge sig en smule mere, end da jeg brugte DSLR; og uanset om det gælder brug af Eye AF, der er fantastisk god, eller almindelig kontinuerlig fokussporing, så er kameraet utroligt effektiv i sin sporing. Det giver både parret og mig mere frihed og hjælper med at gøre billederne mere naturlige. Jeg kan være kreativ med brændvidder og blænder og behøver ikke tænke på, om billederne er i fokus; den bekymring er væk."

brudepar sidder ved en havn © Kate Kirkman | Sony α9 II + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/2000s @ f/3.5, ISO 80

Gode billeder kræver selvfølgelig godt lys, så Kate er altid på udkig efter steder indenfor og udenfor på bryllupsstedet. "Et smukt lys føjer uden tvivl et ekstra lag af skønhed til billederne", fortæller hun, "og de føles automatisk mere romantiske, men vi kan ikke stole på det. Hvis lyset er dårligt, må vi medbringe vores eget i form af blitz. Men vi skal arbejde så hurtigt som muligt og stadig lave noget, der er værdigt til brudeparrets væg. De forventer noget ekstraordinært smukt, og det skal vi levere".

"Vi forsøger at spare tid ved at bruge forskellige brændvidder ved samme vinkel eller forskellige vinkler med samme brændvidde", fortsætter Kate. "Vidvinkelbilleder fortæller mere af historien på den måde, at de også viser stedet og begivenheden, da dette også er en vigtig del af dagen. Det er måske ikke, fordi vi fotografer er så vilde med baggrunde, men de er en del af deres dag. Vi bruger længere brændvidder til det mere kreative og de mere nærværende billeder af parret, og her bruger jeg FE 135mm f/1.8-objektivet."

silhuet af et brudepar ved skumringstid © Kate Kirkman | Sony α9 II + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/1000s @ f/3.5, ISO 80

Det er den frihed at kunne fotografere mere kreativt, der giver Kate mulighed for at tage de mere intime billeder. "Det er fantastisk at vide, at jeg kan være kreativ og tage billeder af silhuetter", afslutter hun, "og at vide, at jeg har nok dynamisk område til at trække detaljerne i skyggerne ud, hvis jeg kommer på en helt anden stil under redigeringen – det er fantastisk at kunne gøre dette, særligt da bryllupper er i højt tempo og tiden knap!"

Udvalgte produkter

Kate Kirkman

Kate Kirkman | UK

"Jeg jagter altid lyset. Lys gør det almindelige til det magiske" – Trent Parke
Brent Kirkman

Brent Kirkman | UK

"Jeg jagter altid lyset. Lys gør det almindelige til det magiske" – Trent Parke

Relaterede historier

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt