simone cioe indholdsskaber sidder og ser på sit sony alpha-kamera

Bedre indhold på YouTube med Alpha 7C

Simone Cioè

Jeg hedder Simone Cioè og bor i Milano, hvor jeg arbejder som professionel film- og indholdsskaber. Mit speciale er kommercielle opgaver, produktvideoer og indhold på YouTube, hvor jeg anmelder foto- og videoudstyr og laver undervisningsindhold til filmentusiaster.

Jeg har lige afprøvet den nye Sony Alpha 7C og vil gerne dele mine tip til, hvordan du kan forbedre dit YouTube-indhold i dit hjemmestudie.

Førstehåndsindtrykket af Alpha 7C

Jeg har i de seneste to år brugt et Alpha 7III som mit primære kamera i studiet, men efter at have brugt Alpha 7C i nogle få dage, har jeg besluttet mig for at skifte! Der er tre hovedårsager til denne beslutning:

Oven i det har jeg – som vist på videoen – testet den nye Imaging Edge Webcam-app fra Sony, der forvandler dit Alpha-kamera til et webcam. Det er super til livestreams på Twitch/YouTube, da det er nemt at indstille. Den gratis app findes også til Alpha 7C, så livestreamingen bliver meget nemmere, hvis du ønsker et professionelt look fra fuldformat og noget nemt at optage med.

simone cioe indholdsskaber fjerner et 35 mm-objektiv fra sit alpha 7c

Udstyr og tilbehør til studiet

Udstyr

Som jeg nævnte... Nu bruger jeg Alpha 7C med FE 35mm F/1.8 som primært udstyr i mit studie. Jeg elsker denne brændvidde i et fuldformatkamera – den er helt fantastisk til mine billeder, og ved f/1.8 opnås en jævn baggrundssløring. Til B-optagelser bruger jeg andre objektiver, f.eks. FE 20mm f/1.8 G, en standard hurtig 24-70 mm og makroobjektiver til at give en filmisk fornemmelse. Jeg bruger også et simpelt stativ til at holde kameraet stabilt.

Lyd

Jeg kan lide at optage lyd med 2 mikrofoner (mikrofon nummer to giver lydbackup), så jeg bruger XLR-K3M-adapteren, der har flerkanalsindgange. Den er lille og nem at bruge og er fleksibel, hvis du optager et interview ansigt til ansigt. Jeg bruger også ofte den digitale ECM-B1M-mikrofon, der giver ekstremt skarpe resultater og kan bruges med digitale lydinterfacer på Alpha 7C.

Lys

Min lyssætning er ganske enkel – kun to softbokse og af og til en lysmodifier til at ændre billedets farvebalance.

simone cioe indholdsskaber filmer sig selv

Mit bedste råd til jer, der laver YouTube-indhold, er ganske enkelt: Forstå lyssætning og lyd.

Alpha 7C giver en fantastisk videokvalitet, men det bliver ikke fantastisk uden en balanceret lyssætning. Start med en stor softboks ved 45 grader over dit hoved, og placer en sekundær softboks bag dig for at skille dig ud fra baggrunden og skabe en atmosfære i opstillingen.

Hvad angår lyd, så prøv at se nærmere på rummet for at finde den bedste løsning. Jeg har f.eks. en del ekko og rumklang i mit studie, så en lille lavalier-mikrofon (lav-mikrofon) er perfekt til at isolere min stemme og giver fantastiske resultater. Hvis du vil skabe bedre indhold, er tydelig lyd lige så vigtigt, som det visuelle.

simone cioe sony alpha 7c monteret over en skærm med mikrofon påsat

Generelt tip til fantastisk YouTube-indhold

Alle mine videoer optages ud fra et manuskript, og det er vigtigt for mig at skrive alt ned, før jeg optager nye indhold – særligt ved anmeldelser. Der er en masse fakta, der skal huskes, og jeg skal være sikker på, at jeg ikke glemmer noget. Og oven i det, så er det praktisk at øve sig, så jeg er afslappet på optagelserne og med det, som jeg skal sige.

Jeg forsøger at få så meget med som muligt i videoen, men i forhold til redigering kan en B-optagelse virkelig forbedre variationen i videoen. Den kan give mere mening rent visuelt end at skulle beskrive nogle dele med ord.

Farvebalancen er også et vigtigt emne. Jeg anbefaler, at der bruges tid på at skabe det bedste billede via kameraet, fordi jeg ikke selv bruger s-log-profiler. Jeg ved, at det er en god mulighed, men mit workflow levner ikke tid til farveklassificering i YouTube. Jeg bruger primært HLG 2-profilen på alle mine Sony-kameraer, så det er nemmere at eksponere korrekt, og hudtonerne er allerede fantastiske, særligt på Alpha 7C.

Udvalgte produkter

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt