Xperia er tilgængelig for alle

Hjælp til sanserne

Vores mål er at levere tilgængelighedsprodukter, så alle kan kommunikere frit, uanset deres udfordringer. Vi fokuserer på tre tilgængelighedsområder: Hjælp til syn – gør det nemmere at se eller konvertere indhold til lyd; Hjælpe til hørelse – gør det nemmere at høre eller konvertere indhold til tekst; Hjælp til mobilitet – gør det nemmere at betjene din Xperia.

En ung kvinde med briller, ansigtsmaske og Sony-hovedtelefoner ser meget indgående på en Xperia-skærm
Tilgængelighed for alle, uanset dine udfordringer

For at sikre, at vores produkter og tjenester kan bruges af så mange som muligt, beder vi personer med udfordringer om at hjælpe os med at skabe dem. Under planlægningen og udviklingen interviewer vi personer med handicap og giver dem brugsopgaver, og deres input og feedback afspejles i de færdige produkter.

Global Accessibility Awareness Day

Global Accessibility Awareness Day (GAAD), der finder sted den tredje torsdag i maj hvert år, er en dag, hvor du kan diskutere, tænke over og lære om tilgængelighed og inklusion for dem, der har brug for det

Billeder af tre personer med forskellige tilgængelighedsbehov
Hør, hvad der er på skærmen

Aktivér TalkBack, så din Xperia kan give dig talt feedback, læse tekst på skærmen højt og guide dine tryk, hvis du har svært ved at se skærmen.

Fra tale til tekst

Live transskription gør det nemmere for dig at deltage i samtaler. Funktionen viser tale som tekst på skærmen, advarer dig, når dit navn nævnes og lader dig skrive svar på skærmen, mens du ser transskriptionen. 

Vær opmærksom på vigtige lyde

Slå lydbeskeder til for at få telefonen til at give dig besked om vigtige lyde i hjemmet, f.eks. en brandalarm, ringeklokke eller et grædende barn.

Nem betjening

Tilgængelighedsmenuen er en stor, ikonbaseret skærmmenu, der gør det nemmere at låse din enhed, tilpasse lydstyrke og lysstyrke, tage skærmbilleder og meget mere.

Enhåndstilstand

Nutidens større smartphones kan være svære at betjene med én hånd. Enhåndstilstand løser problemet ved at flytte skærmen nedad, så du nemt kan nå den øverste del, der er svær at nå med tommelfingeren.

Aktivér funktionen i Indstillinger > Avancerede funktioner > Enhåndstilstand.

Sådan bruger du Enhåndstilstand

Brugere af Android™ 12 kan aktivere Enhåndstilstand på to måder: for navigation med tre knapper [A], tryk to gange på knappen Hjem; for bevægelsesnavigation [B], stryg bjælken Hjem nedad.

Hvis du bruger Android 11 eller tidligere, skal du trykke to gange på knappen Hjem.

Tryk øverst på skærmen for at anvende almindelig tilstand igen.


Logo for GARI, Global Accessibility Reporting Initiative
Find os på GARI

GARI-databasen (Global Accessibility Reporting Initiative) er en referenceguide til mobiltelefon- og tabletbrugere, der har udfordringer med hørelse, syn, fingerfærdigheder eller andre særlige behov. Den giver en hurtig og nem sammenligning af tilgængelighedsfunktioner på telefoner, herunder alle Xperia-enheder.

Android 12 og tilgængelighed

Android 12 er udviklet til at imødekomme større tilgængelighed, og de nye synsfunktioner hjælper med både at se og rulle gennem favoritindhold. Tilgængeligt på Xperia 1 IV Gaming Edition, Xperia 5 IV, Xperia 1 IV, Xperia 10 IV, Xperia PRO-I, Xperia 1 III og Xperia 5 III.

Logo for Android 12
Ikon for tilgængelighed
Hjælpeteknologi på Xperia

Vores smartphones har hjælpeteknologi til personer, der har problemer med at syn, hørelse og mobilitet.

Tilgængelighedsfunktioner kan variere, afhængigt af produktet.
Nogle funktioner kræver appinstallation fra Google Play™, afhængigt af produktet.