Artikel-ID : S700023189 / Sidst ændret : 12-07-2018

How to make a backup of your data

Omfattede produkter og kategorier i denne artikel

Denne artikel indeholder nogle generelle retningslinjer for at sikre, at du ikke mister dine data.

sværhedsgrad Sværhedsgrad:
Mellemsvær
tidsbehov Tidsbehov:
Ikke relevant

En backup er en sikkerhedskopi, helst på et eksternt medie, af de vigtige data på din harddisk. Manglende backup af data er en kilde til mange frustrationer og tab af penge/data/tid, så vi anbefaler kraftigt, at du sørger for jævnligt at foretage backup af dine data.

Nogle eksempler på 'eksterne medier': ekstern USB-harddisk, optiske diske, USB-stik, flash-hukommelse.
Nogle websteder tilbyder også online-backupløsninger.

Muligheder for at foretage backup af dine data

Backup-værktøjer til Windows

Windows indeholder et forinstalleret værktøj til at oprette backup og gendannelse af data.

I Windows Vista findes Sikkerhedskopierings- og gendannelsescenter i Kontrolpanelet. Vista Sikkerhedskopierings- og gendannelsescenter indeholder en omfattende hjælp, der kan tilgås ved at klikke på spørgsmålstegnet i øverste højre hjørne.

I Windows XP og tidligere versioner kan denne backup tilgås via Start - (Alle) Programmer - Tilbehør - Systemværktøjer.
Bemærk, at Windows XP Home ikke har et forinstalleret backupværktøj.
I de fleste systemer kan du finde dette på den første genoprettelsesdisk i mappen \VALUEADD\MSFT\Ntbackup. På nogle diske mangler denne mappe; i så fald har du mulighed for at

• kontakte VAIO Link Support. Vi kan levere installationsprogrammet til dig.
  • Led efter installationsprogrammet online. Forskellige websteder leverer det.
  • Eftersom Ntbackup er et meget begrænset værktøj, ønsker du måske at benytte næste mulighed.

Backup-værktøjer fra tredjepart

Hvis du ønsker at undersøge andre muligheder for håndtering af dine sikkerhedskopier, er Wikipedia-artiklen om backup et godt sted at starte med at søge oplysninger http://en.wikipedia.org/wiki/Backup. Denne artikel indeholder et link til en liste over backup-software: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_backup_software.

Manuel backup

Kopier/indsæt vigtige filer på eksternt medie.
Denne mulighed er den mindst anbefalelsesværdige, da den kræver manuelt arbejde hver gang og er udsat for menneskelige fejl.

Hvis det går galt

a. Dit operativsystem er gået ned, og du har ikke en nyere backup af dine data.

Hvis du har en nogenlunde tidssvarende VAIO-model, indeholder VAIO-gendannelsescenter muligheden Red data. Denne funktion giver dig mulighed for at etablere forbindelse til en eksternt USB-harddisk og foretage backup af de filer, du fortsat har brug for.

Anvisninger for Red data:
Hvis gendannelsespartitionen stadig eksisterer, skal du trykke på F10 ved opstart. Red data bliver vist på listen. Hvis du har lavet gendannelsesdiske, kan du starte op fra disse, og muligheden vil blive vist i listen over gendannelsesmuligheder.
Bemærk: Hvis Red data ikke bliver vist, betyder det, at din VAIO ikke blev leveret med dette værktøj. Vi kan desværre ikke gøre det tilgængeligt separat.

b. Dit operativsystem er gået ned, og du har ikke adgang til funktionen Red data.

Denne situation er vanskelig, og vi kan ikke tilbyde en enkel og ligetil løsning på den. Her er nogle få muligheder, der muligvis virker, afhængig af problemets størrelse:
  • Brug gendannelsessoftware fra tredjepart, der også giver muligheder for at starte et program op fra cd og foretage backup på en ekstern harddisk. Vi kan ikke anbefale en bestemt type.
  • Du kan også overveje at prøve at installere et andet operativsystem på din computer. På denne måde kan du måske lokalisere og foretage backup af dine data, før du kører en fuldstændig systemgendannelse.
    Advarsel:  Vi kan desværre ikke yde hjælp til dette, og det kan vise sig at være ret kompliceret.
  • Hvis du har en model med en harddisk, der er nem at tage ud, kan du sætte disken i en ekstern USB-indkapsling og tilgå dataene fra en anden computer.
    Advarsel:  Vær opmærksom på, at hardware-ændringer kan ophæve garantien.
  • Mange computervirksomheder specialiserer sig i datagenopretning og er måske endda i stand til at gendanne data fra defekte diske.