Artikel-ID : 00242577 / Sidst ændret : 27-03-2020

Min Xperia-smartphone lader ikke op

Hvis batteriet er afladet, kan det tage op til 30 minutter, før enheden reagerer på opladningen. I dette tidsrum er skærmen muligvis mørk hele tiden, og opladningsikonet vises ikke. Bemærk også, at det kan tage op til 4 timer for et fuldstændigt afladet batteri at blive fuldt opladet.

• Prøv at udføre disse trin for at finde ud af, om problemet er relateret til opladeren.
      • Kontrollér, at du bruger en original Sony-oplader, der er beregnet til at oplade din enhed.
      • Brug en original Sony-oplader, der er tilsluttet en stikkontakt, til at oplade din enhed. Din enhed oplader meget langsommere, når du oplader den ved hjælp af en computer og USB-kablet.
      • Træk USB-kablet ud af din enhed, og sæt derefter kablet i USB-porten på enheden igen. Kontrollér, at opladerkablet sidder korrekt i USB-porten på din enhed, og at der ikke er forhindringer, f.eks. et beskyttelsesetui. Kontrollér, at opladeren sidder korrekt i stikkontakten med en aktiv strømkilde.
      • Kontrollér, at der ikke er fnuller, støv og fugt i opladerporten. En blokeret port kan forhindre USB-stikket i at sidde korrekt og dermed forhindre opladning. Kontrollér, at USB-porten er helt tør, og fjern forsigtigt fnuller eller støv f.eks. ved hjælp af en træ- eller plastiktandstik eller en tandbørste.
      • Prøv at oplade enheden ved at slutte et andet USB-kabel til USB-porten på en computer. Hvis enheden går i gang med at oplade, kan det være et tegn på, at opladeren ikke fungerer korrekt. Udskift opladeren med en original Sony-oplader, der er beregnet til at oplade din enhed.
    • Sluk enheden, og tænd den igen. Derved lukker du alle åbne programmer og frigør hukommelse, hvilket undertiden kan løse problemet.
    • Du kan tvinge enheden til at genstarte eller lukke ned i situationer, hvor den holder op med at reagere, eller hvor du ikke kan genstarte den på normal vis. Hverken indstillinger eller personlige oplysninger slettes under en tvungen genstart.

Sådan tvinger du enheden til at genstarte eller lukke ned

Sådan starter du din enhed

• Hvis det ikke lykkes at gennemtvinge genstart, skal du prøve at udføre proceduren for genstart efter to minutter.

Sådan gennemtvinger du en 2-minutters genstart

• Hvis din enhed har funktionen Batteripleje, og den er slået til, vil du muligvis opdage, at enheden ikke er fuldt opladet, også selvom den har opladet i flere timer. Funktionen Batteripleje er designet til at øge batteriets levetid og ydelse.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du Batteripleje

• Opdater enheden for at sikre, at du har optimal ydeevne og de nyeste forbedringer.
    • Det anbefales at tage backup og synkronisere dine vigtige data med en Google-konto.
    • Brug Xperia Companion-computerprogrammet til at udføre en softwarereparation for at nulstille din enhed. Bemærk, at alle data slettes fra enhedens interne lager, når du udfører en softwarereparation. Indhold, som du har gemt på et eksternt SD-kort, f.eks. fotos, videoer og musik, slettes ikke.

Sådan sikkerhedskopierer du dine data ved hjælp af en computer

Sådan sikkerhedskopierer og synkroniserer du apps, telefonindstillinger og opkaldshistorik

Sådan reparerer du enhedens software ved hjælp af Xperia Companion