Artikel-ID : 00173010 / Sidst ændret : 10-10-2017

Sådan overfører du DV- eller Digital8-videoer til din Mac

Omfattede produkter og kategorier i denne artikel

Du kan bruge Apples iMovie-software til at overføre video fra et båndbaseret Handycam til din Mac til redigering, lagring og deling.
Hvis du bruger Windows, kan du læse vores vejledning til overførsel af videoklip fra et videokamera til din pc.

iMovie kan importere fra

• DV
  • DVCAM
  • DVCPRO
  • HDV

For de fleste Handycam-videokameraer med bånd kan du overføre video til din Mac via iMovie. Besøg Apples websted for at se, om dit kamera er iMovie-kompatibelt.

Før du starter overførslen, kan du se dine bånd på iMovie for at beslutte, hvilke klip du vil importere.

1. Tilslut dit Handycam til din computer med kameraets kabel. Du skal muligvis justere indstillingerne på kameraet. Hvis din computer ikke har en FireWire-port, kan du tilslutte det til Thunderbolt-porten i stedet for. Du skal have en Apple Thunderbolt til FireWire-adapter eller en Apple Thunderbolt-skærm for at gøre dette
  2. Tænd dit Handycam, og indstil det til VCR eller VTR
  3. Klik på din computer på Import (Importér) på værktøjslinjen

Import button on toolbar
  4. Vælg dit Handycam i kameraets sidepanel på computerskærmen.
  5. Der vises et billede fra det aktuelle punkt på båndet.
  6. Du kan nu se din video på skærmen. Placer musemarkøren over eksempelvisningen øverst i vinduet Import. Brug kontrollerne på skærmen til at afspille, pause eller spole tilbage. (Du kan også bruge mellemrumstasten til at afspille).

Image
  7. Nu er du klar til at importere. Du kan oprette en ny begivenhed, som klippene skal placeres i, eller du kan føje dem til en eksisterende. Vælg eller opret din begivenhed ved brug af pop op-boksen Import to (Importer til).

Choosing event to import
  8. Find det sted på båndet, som du vil starte overførslen fra, og klik på Import (Importér).
  9. iMovie overfører nu videoen, indtil du stopper den ved at klikke på Stop Import (Stop import) eller Close (Luk). Hvis du ikke gør noget, fortsætter importen, indtil båndet stopper, eller til der ikke er mere plads på din harddisk. Videoen overføres ved normal afspilningshastighed.
  10. Du kan ændre på, hvilke dele af båndet du vil importere, ved at stoppe og starte importen. Når importen er stoppet, kan du bruge afspilningskontrollerne til at spole hurtigt frem eller tilbage til de dele af videoen, du vil beholde.