FE 400 MM F2.8 GM OSS

Komplette specifikationer og funktioner

SEL400F28GM

Vejl. Udsalgspris

kr 95.000,00

(VAT)

Objektivspecifikationer

Montering
Sony E-montering
Format
35 mm fuldformat
Brændvidde (mm)
400
Brændvidde svarende til 35 mm (APS-C)
600
Objektivgrupper/elementer
17-23 *Inkl. et filter
Synsvinkel (35 mm)
6°10'
Synsvinkel (APS-C)
4°10'
Maksimal blænde (F)
2,8
Min. blændeåbning (F)
22
Blænde
11
Cirkulær blænde
Ja
Min. fokusafstand
2,7 m (8,86 ft)
Maks. forstørrelsesgrad (x)
0,16
Filterdiameter (mm)
40,5 (slot-in)
Billedstabilisering (SteadyShot)
Optisk SteadyShot
Telekonverterkompatibilitet (x1,4)
SEL14TC
Telekonverterkompatibilitet (x2,0)
SEL20TC
Modlysblændetype
Rund form

Størrelse og vægt

Mål (b x h x d)
158,1 x 359 mm
Vægt
2,895 g

Hvad er der i kassen

  • Modlysblænde (model): ALC-SH155
  • Objektivfordæksel: Medfølger
  • Objektivbagdæksel: ALC-R1EM
  • Hårdt etui
  • Objektivrem
  • Taskerem
Placeholder

Funktioner

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Innovativt G Master F2.8 superteleobjektiv

Sonys mest avancerede objektivteknologier er anvendt over alt i dette superteleobjektiv med stor blænde, hvilket sikrer ekstraordinær hastighed, fremragende G Master-opløsning og bokeh samt professionel kontrol og pålidelighed. Desuden er SEL400F28GM det bemærkelsesværdige lette superteleobjektiv, der giver fantastisk frihed til håndholdt fotografering.

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Nyudviklet XD (extreme dynamic) Linear Motor opnår ekstremt hurtig, præcis og lydsvag AF

XD Linear Motors, der bruges i SEL400F28GM, er blevet nyudviklet for levere større reaktionskraft og effektivitet end konventionelle typer for at få mest ud af hastigheden i nuværende og fremtidige kamerahuse. Den lineære motors design- og komponentlayout er blevet grundigt revideret for at opnå en betydeligt højere reaktionskraft. To af disse nye motorer bruges i SEL400F28GM, hvilket sikrer en forbedring på op til 5x ved registrering af motiver i bevægelse. Det betyder, at fuldhastighedsydeevnen i avancerede kamerahuse kan anvendes til at fotografere perfekte billeder under de fleste dynamiske sportsbegivenheder eller dyrelivsmotiver. XD-motorerne understøttes yderligere af nye algoritmer, der er udviklet specifikt til dem, hvilket forbedrer motorens reaktion på kontrolsignaler markant og minimerer forsinkelser og manglende stabilitet, der kan opstå, når der anvendes objektivfokusgrupper med en stor blænde til lydsvagt arbejde med lav vibration. 

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Ekstraordinær G Master-opløsning

Alle objektiver med G Master-brandet er designet med ekstremt høje standarder, hvilket sikrer, at enestående kontraster ved rumlige frekvenser opretholdes helt ud til billedets kanter. Det optiske design indeholder tre fluoritelementer, der hjælper med at minimere aksial kromatisk aberration, der kan være et problem i objektiver med stor blænde samt lateralt kromatisk aberration, der kan reducere opløsningen i billedets periferi. Udflydende farver undertrykkes effektivt og sikrer klar gengivelse af de fineste motivdetaljer.

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Naturlig og smuk G Master-bokeh

Ud over grundig regulering af sfærisk aberration i designfasen er hvert objektiv omhyggeligt testet og justeret under produktionsfasen for opnå den højest mulige bokeh-kvalitet. En 11-bladet cirkulær blændemekanisme bidrager yderligere til jævn og cirkulær bokeh. SEL400F28GM sikrer, at smal dybdeskarphed kan opnås med et 400 mm F2.8-objektiv, der kan bruges til at tage billeder med dybe, fyldige og slørede baggrunde.

Få mere at vide

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Understøttelse af 1.4x og 2.0x telekonverter med fremragende billedbehandling og AF-ydeevne

Højtydende 1.4x og 2.0x telekonvertere (ekstraudstyr) understøttes og kan give op til 800 mm brændvidde (svarende til 1200 mm på APS-C-huse) med en maksimal blænde på F5.6. Enestående billedbehandling og hurtig, præcis Af-funktion opretholdes, når disse fremragende telekonvertere bruges, hvilket sikrer, at objektivets uovertrufne G Master-billedkvalitet ikke kompromitteres.

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Fremragende modstandsdygtighed over for overstråling sikrer høj klarhed og kontrast

Sonys originale Nano AR-overflade påføres de indvendige objektivoverflader for effektivt at undertrykke refleksioner, der kan føre til overstråling og skygger, hvilket forbedrer billedklarheden og kontrasten markant. (1. Nano AR-overfladebelægning / 2. Glas / 3. Transmitteret lys)

Få mere at vide

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Bemærkelsesværdigt let med bare 2895 gram

Et innovativt optisk design med tre fluoritelementer, der reducerer antallet af elementer anvendt på forsiden af objektivtromlen, sikrer den utroligt lave vægt på dette fine objektiv. En anden faktor, der er med til at reducere vægten, er brugen af holdbare magnesiumlegeringskomponenter i tromlen. SEL400F28GM vejer kun 2,895 gram, hvilket sikrer både bærbarhed og håndholdt manøvredygtighed, som aktive fotografer vil sætte pris på. Gentagne test og professionelle fotografers evaluering har skabt et design, der ikke føles tungt foran, hvilket reducerer inertimomentet, som modstår rotationer med op til ca. 50 % sammenlignet med SAL500F40G. Hurtigere, mere præcis panorering sikres, uanset om der arbejdes håndholdt eller med et etbenet stativ. 

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Modstandsdygtighed over for støv og fugt sikrer pålidelig drift under vanskelige forhold

Støv- og fugtafvisende design sikrer den pålidelighed, der skal bruges til udendørs brug under vanskelige forhold.

Få mere at vide

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Generøs brug af magnesiumlegering

En slidstærk magnesiumlegering bruges ikke kun på den udvendige side af objektivtromlen og stativbeslaget, men også de til indvendige tromlekomponenter. Det sikrer solid holdbarhed til krævende og professionelle anvendelsesområder og minimerer samtidigt den samlede vægt.

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Fluorbelægning på det forreste element

Objektivelementet foran har en fluorbelægning, der forhindrer snavs og fingeraftryk i at sætte sig fast, og som gør det nemmere at tørre snavs og fingeraftryk af objektivets overflade.

Få mere at vide

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Robust og let modlysblænde i kulfiber

Den medfølgende modlysblænde er lavet af stærk og let kulfiber og udstyret med indvendig velourisering for optimal håndtering af lys.

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Forbedret beslagstyrke og pålidelighed

Antallet af beslagskruer er øget for at sikre maksimal stivhed og pålidelighed, der nemt kan holde til professionel brug.

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Dedikeret hård taske i kasseform medfølger

En dedikeret hård taske i kasseform medfølger for at beskytte objektivet mod stød og vibrationer under transport.

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Kontinuerlig DMF

Når FULL TIME DMF-knappen er sat til ON, aktiveres manuel fokus øjeblikkeligt ved blot at rotere fokusringen, selv under optagelser i AF-C-tilstanden. Hvis AF forårsager, at fokus skiftes til et andet motiv under optagelsen, kan fokusringen bruges til hurtigt at bringe fokus tilbage på det ønskede motiv. I situationer, hvor brugeren vil finjustere fokus manuelt efter først at have brugt AF, kan kamerahusets fokusfunktion med halvt tryk på lukkerknappen slås fra, og AF kan tildeles til en anden knap, hvilket gør det nemt at bruge fokusringen for at få fokus efter AF er opnået. Muligheden for øjeblikkeligt at skifte til fokus kan også være nyttigt, når det er nødvendigt at fokusere ud over en indstillet fokusområdebegrænser.

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Indbygget optisk billedstabilisering med ny Mode 3

Optisk billedstabilisering er indbygget, hvilket gør det nemt at tage skarpe billeder ved håndholdt fotografering. Ud over Mode 2-indstillingen til panoreringsoptagelser har SEL400F28GM en ny Mode 3-indstillinger med en avanceret algoritme, der sikrer nemmere indramning, når motiverne er i bevægelse. Mode 3 leverer optimal stabilisering under registrering og optagelse af dynamiske og uforudsigelige sportsbegivenheder. 5-akset billedstabilisering bliver tilgængelig, når SEL400F28GM bruges sammen med huse i α-serien med indbygget billedstabilisering.

Få mere at vide

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Linear Response MF

Fokusringen har Linear Response MF, der sikrer fin, responsiv og manuel fokuskontrol. Fokus ændres lineært som reaktion på rotation af fokusringen, hvilket giver dig øjeblikkelig kontrol, som du har brug for til hurtig og præcis manuel fokusering.

Få mere at vide

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Tilpasningsbare knapper til fokusfastholdelse på fire lokationer

Knapper til fokusfastholdelse findes på fire lokationer på objektivtromlen og sikrer nem adgang i optagesituationen. Knapperne kan tilpasses via en menu i huset, der gør det muligt at tildele knappen en funktion valgt af brugeren: f.eks. Eye AF.

Få mere at vide

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Funktionsring medfølger for første gang

SEL400F28GM indeholder en ny funktion med indstillinger for PRESET (forudindstillet fokus) og FUNCTION, der kan vælges via en knap. Funktioner som Power Focus kan tildeles tilstanden FUNCTION via en menu på kamerahuset. 

Power Focus

Når kontakten til valg af funktionsring er indstillet til FUNCTION, og funktionsringen er roteret, skiftes fokus nemt ved en hastighed, der er angivet af antallet af rotationer af funktionsringen. Det giver mulighed for jævn fokusskift under optagelse af film.

Forudindstillet fokus

SET-knappen bruges i første omgang til at huske det ønskede fokuspunkt. Hvis tilstandsknappen derpå indstilles til positionen PRESET, vil rotation af funktionsringen i den ene eller den anden retning øjeblikkeligt indstille fokus til det lagrede punkt. Det kan være en stor fordel under sportsbegivenheder eller andre situationer, der forandrer sig hurtigt, da fokus kan indstilles på forhånd og huskes øjeblikkeligt for at sikre, at det afgørende øjeblik optages korrekt. Denne funktion er tilgængelig under optagelser med AF eller MF og kan fokusere uden for et indstillet fokusområde.

APS-C/Full Frame Select

Når kontakten til valg af funktionsring er indstillet til FUNCTION, kan funktionsringen roteres til at skifte mellem APS-C og synsvinkler i fuldformat. 

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Drop-in filterindgang

SEL400F28GM har en filterindgang med plads til ø 40,5 mm ND og andre filtertyper samt VF-DCPL1 drop-in rundt polariseringsfilter (ekstraudstyr). Det runde polariseringsfilter VF-DCPL1 kan drejes, så du opnår den ønskede polarisering, når det anvendes sammen med objektivet.

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Alsidig og slidstærk stativbeslag

Stativringen har lejer, der sikrer jævn rotation samt høj pålidelighed. Stativringen har også 90 graders klikstop og en knap, der til- eller frakobler klikstoppene efter behov. Når klikstoppene er tilkoblede, er det nemt hurtigt at skifte mellem vandrette og lodrette kameraretninger. Klikstoppene kan frakobles, når der er brug for at arbejde jævnt med lav modstand.

Billede af FE 400 mm F2.8 GM OSS

Fokusområdebegrænser

Fokusområdebegrænserknappen giver mulighed for at vælge et begrænset fokusområde, når der er behov for den hurtigst mulige fokusering. Der er tre indstillinger: FULL, 7 m-2,7 m og ∞-7 m.

Få mere at vide