Bæredygtighed lyder fantastisk

Lyd fra Sony med tanke på miljøet

I forbindelse med vores Road to Zero og Green Management 2025 går Sony efter en reduktion på 10 % i mængden af ny plast, der bruges pr. produkt (ekskl. emballage), sammenlignet med FY2018. I mere end 10 år inden for lyd har vi forbedret ydelsen for genanvendte materialer og brugt dem i vores design.

Vores fortsatte arbejde for suveræn lyd og bæredygtighed

Akustiske udfordringer med genanvendte materialer

I starten var lydkvaliteten for genanvendt plast dårligere end for ny plast, og det tog flere års arbejde og innovation at opnå en ydelse, der levede op til vores høje standarder.

Vellykket fremstilling af en soundbar med genanvendte materialer

Ved at teste forskellige kombinationer af genanvendte materialer og additiver, og løbende evaluere prototyper, lykkedes det i 2016 at udvikle en genanvendt plast med en akustisk ydelse, der var på niveau med ny plast. Denne plast blev først brugt primært til indvendige komponenter i vores soundbars, f.eks. HT-XT2 og HT-NT5.

Genanvendte materialer i vores produktdesign

Efter mange forsøg og prototyper er denne genanvendte plast blevet brugt i mange forskellige produkter, herunder til indvendige dele i nogle af vores TV-produkter og højtydende lydsystemer som MHC-V13.

Ny og avanceret genanvendt plast

Vi fortsætter med at udvikle ny genanvendt plast for at øge ydelsen og brugbarheden af genanvendte materialer i vores produktdesign.

Vores seneste udviklingssucces er et nyt materiale af genanvendt plast, der opfylder kravene til brandhæmmende effekt, farvestabilitet og akustisk ydelse, hvilket gør det velegnet til endnu flere dele i vores fremtidige udvalg af lydprodukter.

Illustration, der forklarer brandhæmmende effekt
En ny brandhæmmende genbrugsplast

Brandhæmmende materiale, der kræves i elektriske produkter, udgør en stor udfordring for genanvendte materialer. Vores nye genanvendte plast giver både høj brandhæmmende effekt og betydelig brug af genbrugsmateriale.

Farvekonsistens og variation

Produktdesign skal være visuelt tiltalende uden at gå på kompromis med produktkvalitet og ydelse, men farvekonsistens er en stor udfordring i genanvendt plast. Vi udvikler den nye genanvendte plast fremstillet af homogent materiale, så det er nemt at opnå en ensartet farvetone og udvikle mange forskellige farvekombinationer i fremtidige produkter.

Billede af genanvendte materialer i petriskål
En billede af produktet, der bliver tændt ved hjælp af fjernbetjeningen
Lyddesign i høj kvalitet

Forskellige materialer "lyder" anderledes. Nøglen til at indføre nyudviklet genanvendt plast i nye produkter er, hvor tæt den kan komme på at lyde som de eksisterende materialer. Ved at udvikle akustikken og strukturen, mens vi evaluerede lydkvaliteten for forskellige materialer, var vi i stand til at opnå en lydkvalitet på samme niveau som eksisterende materialer.

Fremstilling af subwooferen til HT-S400

Det nye materiale af genanvendt plast blev anvendt i bagpanelet på subwooferen til HT-S400. Denne del skal være brandhæmmende, hvilket gør den ideel til anvendelse af det nye materiale.

Fremstilling af indre dele i SRS-XE200 og SRS-XE300

De nye trådløse højttalere, SRS-XE200 og SRS-XE300, anvender også genanvendt plast til indre dele.

Fremskyndelse af bæredygtig lyd fra Sony

Vi vil fortsat udvikle genavendt plast, der leverer lyd i høj kvalitet, og øge brugen af genanvendt plast i mange af vores lydprodukter til hjemmet og bærbare enheder. Vores vedvarende innovation giver dig produkter med den højeste ydeevne, der er designet med tanke på miljøet.

Interviews

Portrætbillede af Yuko Fujihira
Yuko Fujihira

Home Product Technology Department, Home Product Business Division, Home Entertainment & Sound Products Business Group, Sony Corporation

Vi har arbejdet med brugen af genanvendt plast i lyd til hjemmet siden 2010. Samtidig med at vi forbedrede deres ydelse til et niveau, der svarer til ny plast, arbejdede vi på designaspekter for reelt at kunne bruge disse genanvendte plastmaterialer i produkter. I 2016 udviklede vi en genanvendt plast, som blev brugt til indvendige komponenter i vores produkter, og som også tager hensyn til lydkvaliteten.

En yderligere udvidelse af brugen af genanvendt plast krævede imidlertid, at vi anvendte den på flere områder. Materialet, der blev udviklet ved denne lejlighed, er brandhæmmende. Under udviklingsprocessen forfulgte vi idéen om, hvor tæt vi kunne komme på lydkvaliteten i de materialer, vi brugte tidligere. Ved at undersøge mange konfigurationer, fremstille prototyper og teste holdbarheden var vi i stand til at skabe et materiale, der levede op til produktets lydmæssige og fysiske krav.

Tomoya Kato

Home Product Technology Department, Home Product Business Division, Home Entertainment & Sound Products Business Group, Sony Corporation

Portrætbillede af Tomoya Kato

Først udviklede vi en genanvendt plast, der fokuserede på lyden af selve materialet. For at opnå et materiale med god lyd og uden mudrede toner har vi gentagne gange testet lyden fra højttalere fremstillet af genanvendt plast, mens vi ændrede konfigurationerne.

Den færdige genanvendte plast har en tendens til at være mere støjsvag end ny plastik. Derfor var det også nødvendigt med en lang række designforanstaltninger efter fremstillingen af plasten for at kunne anvende den i produkter. For at opnå en passende lyd fra de støbte komponenter optimerer vi f.eks. tykkelsen af den støbte plade, strukturen og så videre for at kontrollere resonansen. Derudover er drivenheden designet til at give en let fornemmelse. Som et resultat af disse foranstaltninger kan individuelle lyde, der før blev undertrykt, nu høres, hvilket giver forhøjet lydopløsning.