Et sundt valg for miljøet

Udvikling af lyd til fremtidens generationer

Lydprodukter fra Sony er udviklet til enestående lyd og med miljøet i tankerne.
Under vores Green Management 2025-mål sigter vi mod at reducere forbruget af nyplast i alle vores produkt- og emballagedesigns.

Genbrugsmaterialer i produkter

Vi tager lyd og miljøet alvorligt

Produkter fra Sony til lyd i hjemmet som soundbars og højttalere bruger genbrugsplast for at reducere mængden af ny plast.
Valget af materiale påvirker især lydkvaliteten, så vi har brugt år på at udvikle en unik genbrugsplast, der både er miljøbevidst og bidrager til at skabe lydprodukter af høj kvalitet.

Udvikling af genbrugsplast

Vores genbrugsplast genvindes fra diske og vandkølerflasker.
Den genindvundne plast renses fra eventuelle folier eller belægninger og bruges derefter som basismateriale. For kompromisløs lydkvalitet testede vi mange kombinationer for at finde den bedst mulige løsning til lydprodukter.

[1] Diske  [2] Vandflasker  [3] Neddeling  [4] Genanvendt polycarbonatplast  [5]  Blanding af ny plast, andre tilsætningsstoffer  [6] Granulat

Illustration, der viser en soundbar over to søjlediagrammer, der viser et fald i brugen af ny plast med 45 %.
Reduktion af ny plast i soundbars

Vores nye soundbar bruger genbrugsplast til forskellige komponenter. Derfor bruger den cirka 45 % mindre ny plast end den tidligere model.

[1] forrige model [2] ny model

En fremtid med mere genbrugsplast

Vi bruger genbrugsplast i det udvendige og indvendige af en række af vores lydprodukter. Vi vil fortsætte med at forske i og udvikle nye måder at udnytte genbrugsplast på for at levere produkter med førsteklasses lyd og samtidig understøtte miljøindsatsen.

Billede af lydprodukter. Øverste billede viser en soundbar, midterste billede bærbare trådløse højttalere, nederste billede viser en AV-modtager.
Stof lavet af genanvendte materialer

Stoffet, der benyttes i HT-AX7, er genandvendt fra PET-flasker.
Materialet er blevet nøje udvalgt med henblik på optimal lydkvalitet, designtekstur og farve.

Miljøbevidst emballage

Vi arbejder på at reducere mængden af plast i emballagen ved at bruge genbrugspapirmaterialer som polstring og indsatser og ved at bruge papirbaserede håndtag.

Reduktion af ny plast i nye soundbar-æsker

Emballagen til vores nye soundbar bruger 65 % mindre ny plast end den tidligere model. Vi reducerede også mængden af udskrivning, og det gav i en reduktion på 65 % i mængden af brugt blæk. Målet er emballage, der er både miljøbevidst, holdbart og smukt designet uden at gå på kompromis med funktionaliteten.

[1] forrige model [2] ny model

Illustration, der viser en soundbar-æske og to søjlediagrammer, der viser et fald i brugen af ny plast med 65 %.
Billede af naturlige emballagematerialer til venstre og Sonys emballage til højre.
Sony Original Blended Material

Vi udvider løbende brugen af vores miljøbevidste papirmateriale, Original Blended Material, i emballagen til HT-AX7. Original Blended Material er et miljøvenligt papirmateriale fremstillet af bambus, sukkerrørsfibre og genbrugspapir.

Interview med udvikler

Portræt af en interviewperson, Yuko Fujihira.
Yuko Fujihira

Sony Corporation, Home Entertainment & Sound Products Business Group,
Acoustic Design Division, Design Dept. 2

Vi har arbejdet med brugen af genanvendt plast i lyd til hjemmet siden 2010. Samtidig med at vi forbedrede deres ydelse til et niveau, der svarer til ny plast, arbejdede vi på designaspekter for reelt at kunne bruge disse genanvendte plastmaterialer i produkter. I 2016 udviklede vi en genanvendt plast, som blev brugt til indvendige komponenter i vores produkter, og som også tager hensyn til lydkvaliteten.

 En yderligere udvidelse af brugen af genanvendt plast krævede imidlertid, at vi anvendte den på flere områder. Materialet, der blev udviklet ved denne lejlighed, er brandhæmmende. Under udviklingsprocessen forfulgte vi idéen om, hvor tæt vi kunne komme på lydkvaliteten i de materialer, vi brugte tidligere. Ved at undersøge mange konfigurationer, fremstille prototyper og teste holdbarheden var vi i stand til at skabe et materiale, der levede op til produktets lydmæssige og fysiske krav.