Objektiver

En mand i en isgrotte En mand i en isgrotte

Morgendagens objektiver, fra Sony

Standarden for objektiver er i forandring

Fremskridt inden for kameraydelse og tårnhøje kreative idealer kræver en ny tilgang til objektivteknologi. 

Objektiver skal udvikle sig for at være på forkant.

Med en klar vision om fremtidens kameraer har Sony omdefineret objektivet.

Høj opløsning og smuk bokeh mødes endelig – fra den førende inden for innovativ billedbehandling.

G Master-logo
Produktbillede af hele G Master-objektivsortimentet

 

Sony understøtter og lytter nøje til content creators for at skabe nye billedbehandlingsoplevelser sammen. Vi tackler mange udfordringer med de allernyeste teknologier for at levere løsninger på højt niveau i dette ultimative udvalg af objektiver. Der er en hel verden derude, som kun kan indfanges af G Master.

Filmeksempel

4 prøvebilleder taget med G Master-objektiver

Prøvebilleder

Vi løser tekniske udfordringer, så du kan levere et kreativt udtryk

G Master leverer en fantastisk opløsning med smukt smeltende bokeh. Fokuskontrol er både ultrahurtig og præcis, nem at bære og med stressfri optagelse. Alt sammen realiseret af kompakthed, lav vægt, høj pålidelighed og intuitiv betjening.

Eksempelbillede, der viser nærbillede af en ræv, med øjet i fokus og bokeh i forgrunden og baggrunden Eksempelbillede, der viser nærbillede af en ræv, med øjet i fokus og bokeh i forgrunden og baggrunden

Fantastisk opløsning med smuk bokeh

Fantastisk opløsning, lige hvor du vil have det

Maksimal udnyttelse af det stigende antal pixel i de nyeste fuldformat-kamerahuse kræver konstante forbedringer i objektivopløsningen. G Master-serien leverer den svære kombination af høj opløsning og blød bokeh.

G Master har banebrydende XA (ekstremt asfæriske) objektivelementer, der korrigerer forskellige geometriske og kromatiske afvigelser. Sony fortsætter med at forbedre vores præcisionsfremstilling og -simulering for at levere stadig smukkere billeder og funktionelle objektivdesign.
Produktbillede af et XA-objektivelement (ekstremt asfærisk)

XA-objektivets overflade er udformet med ekstraordinær præcision på 0,01 mikron for at opnå både en fantastisk opløsning fra midten til periferien og smuk blød bokeh, der går langt ud over det konventionelle objektiv og G Lens.

[1] Konventionel objektivoverflade

[2] XA-objektivoverflade

Illustrationer af overfladeruheden på et konventionelt objektiv og et G Master-objektiv

Høj opløsning

Siden introduktionen af vores G Master-brand har XA-objektivfremstillingsteknologien udviklet sig til at udvikle objektiver med ultravidvinkel og stor diameter med blænde med lille F-tal.

[1] Ekstrem asfærisk objektiv (XA-objektiv)

Illustrationer af XA-elementerne (ekstremt asfæriske) i FE 24-70 mm F2.8 GM- og FE 12-24 mm F2.8 GM-objektiver

Ud over større diametre har XA-elementer udviklet sig til mere komplekse former som FE 16-35 mm F2.8 GM II. Det har gjort det muligt at forbedre billedkvaliteten yderligere og samtidig bevare en kompakt størrelse.

(1) Objektivkonfiguration [1] Ekstrem asfærisk objektiv (XA-objektiv)

(2) MTF-oversigt [1] Kontrast (%)  [2] Afstand fra objektivets optiske centrum (mm)  [3] Ved 16 mm / Maks. blænde  [4] Ved 16 mm / F8-blænde  [5] Ved 35 mm / Maks. blænde  [6] Ved 35 mm / F8-blænde  [7] Rumlig frekvens  [8] 10 linjepar / mm  [9] 30 linjepar / mm  [10] Radiale værdier  [11] Tangentiale værdier 

Illustration af XA-elementerne (ekstremt asfæriske) i FE 16-35 mm F2.8 GM II-objektivet
MTF-oversigt
Eksempelbillede (L) med udskæring og udvidet område (R) fra periferien, der viser høj objektivopløsning, med billedteksten "SEL1635GM2"

 

G Master leverer en forbløffende opløsningsydelse, fra midten af billedet og helt ud til periferien.

Smuk bokeh

Sony bruger simuleringer sammen med empiri og akkumuleret knowhow for at optimere bokeh-kvaliteten, mens den undertrykker afvigelser og sikrer høj MTF-ydelse (opløsning).

Hvert objektiv kalibreres også individuelt under fremstillingsprocessen for at optimere bokeh-kvaliteten.

[1] Hård  [2] Blød

Illustration af bokeh-simulering
Bokeh simuleringsbilleder
Eksempelbillede af kosmosblomst

FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Eksempelbillede, der viser portræt forfra af en kvinde

FE 50mm F1.2 GM

Eksempelbillede af konkurrencemotorcykelrytter i bevægelse, i fokus mod skov i baggrundsbokeh Eksempelbillede af konkurrencemotorcykelrytter i bevægelse, i fokus mod skov i baggrundsbokeh

Hurtigt fokusobjektiv med høj nøjagtighed

Content creators opgraderer ofte kamerahuse flere gange gennem deres yndlingsobjektivers brugbare levetid. Sonys innovative objektivaktuatorer opnår højhastighedsfokusdrev med høj nøjagtighed, som fortsætter med at levere dine kreative visioner, i takt med at kamerahuse udvikler sig.

Høj hastighed

Sonys egenudviklede fokusaktuatorer er under løbende udvikling i jagten på stadig højere drivkraft og forbedret dynamisk sporing. Den seneste G Master-serie er udstyret med vores lineære XD-motor (ekstrem dynamisk), der giver overlegen styring.

Meget præcis fokusobjektivstyring

For at opnå et hurtigt og meget præcist fokusdrev har Sony udviklet den lineære XD-motor. Aktuatoren er lille, men giver stor drivkraft. Det muliggør hurtig drift for fokusgrupper i selv store objektiver.

Nærbillede af en kvindes ansigt

Klip af lineær XD-motor, der bevæger sig, mens driftspunktet på grafen for objektivets position versus tid også bevæger sig, og prøvebilledet kommer i skarpt fokus

Høj nøjagtighed

Den lineære XD-motor styrer selv en tung fokusobjektivgruppe i mikron-intervaller for høj hastighed og præcision. Banen er stille og jævn uden vibrationer eller støj, så content creators kan koncentrere sig om deres optagelser.

Nærbillede af en kvindes øje

Klip af lineær XD-motor, der bevæger sig lidt, mens grafens driftspunkt flyttes lidt for at justere fokus.

Sonys objektiver kan opnå maksimal ydeevne fra kameraer, fordi de er designet med en klar vision om fremtidens kameraer. De håndterer avancerede funktioner som AF/AE-sporing med hurtig kontinuerlig optagelse på 120 fps.
Kombinationsbillede af en kvinde, der dyrker gymnastik, og et billede af et kamera, der tager kontinuerlige højhastighedsbilleder
Produktbillede, der viser nærbillede af brugerens hænder, der betjener kameraet med monteret teleobjektiv Produktbillede, der viser nærbillede af brugerens hænder, der betjener kameraet med monteret teleobjektiv

Lav vægt og pålidelighed

Brugen af magnesiumlegering og solid plast blandet med kulstof og glasfiber opnår både stivhed og pålidelighed sammen med væsentlig lavere vægt, især for superteleobjektiver med stor blænde.

Ultralet

Illustration af objektiv lavet af magnesiumlegering
Magnesiumlegering bruges i vid udstrækning til dele, der er svære at støbe, men som kræver let vægt og stivhed. Det giver forbedret anvendelighed over både lange optagelsessessioner og mange års pålidelig ydeevne.
Illustration af objektiv af solid plast
Plast med høj styrke, der indeholder kul- og glasfiber, bidrager til at gøre objektiver lettere og ekstremt stærke.

Pålidelighed

Det lette design opnår pålidelighed til bekymringsfri brug i barske eller lave/høje temperaturer verden over og er støv- og fugtbestandig.

① * Kan ikke garanteres at være 100 % støv- og fugtbestandigt.

② *Billedet viser testmiljø, ikke et garanteret driftsmiljø.

Illustration af støv- og fugtafvisende design
Illustration af objektiv testet i miljøer med lav og høj temperatur
Anvendelsesbillede af en kvinde, der kigger igennem kameraets søger Anvendelsesbillede af en kvinde, der kigger igennem kameraets søger

Kompakt og brugervenlig

De forskellige betjeningsringe, knapper og kontakter er omhyggeligt designet og udformet til kompakthed og nem betjening, med en god klik- og betjeningsfornemmelse.

Kompakt

For at reducere objektivets størrelse og vægt er objektivets konfiguration og form, mekaniske komponenter og aktuatorerne, der driver fokus, blændeaktuatoren og anti-vibrationsmekanismerne, alle optimeret til det enkelte objektiv.
Illustration af den interne struktur af SEL70200GM2, der viser aktuatorplaceringer

Brugervenlighed

Produktbillede, der viser placeringen af fokus-, zoom- og blænderingene

For at give fremragende betjeningsmuligheder til både stillbilleder og film er der fokus-, zoom- og blænderinge, der er placeret i samme rækkefølge på alle objektiver. Det giver brugerne intuitiv betjening, så de kan koncentrere sig om at fotografere, uanset hvilket objektiv der er monteret.

[1] Fokusring  [2] Zoomring  [3] Blændering

Produktbillede af objektivet set fra siden, der viser knapper og kontakter
Drejningsmomentet og glatheden for hver ring, klikfornemmelsen og formen og letheden, når man trykker på knapper og kontakter er designet til at give høj brugervenlighed med en tilfredsstillende følelse, der passer til G Master-serien, baseret på feedback fra mange fagfolk.