Optag film alene på Xperia med Cinematography Pro 

Skab film og video i biografkvalitet alene med din Xperia-smartphone med Cinematography Pro – den professionelle instruktørs valg.

Billede viser brugergrænsefladen til Cinematography Pro i Xperia og viser en kvinde, der danser i havet
Cinematography Pro

Cinematography Pro på din Xperia er udstyret med ekspertisen fra vores Digital Cinema Camera-ingeniører og giver dig alle nødvendige værktøjer til at lave en film i studiekvalitet. Med Look-farveindstillinger til filmoptagelse i 21:9-format, 4K HDR med 24, 25, 30, 60 og 120 b/sek. og Intelligent vindfilter har du nu chancen for at være kreativ og optage film, som selv de professionelle ville være stolte af.

Stardust Children

Se Stardust Children, en kortfilm af den anerkendte instruktør Eiji Uchida.

Fotoportræt af instruktør Eiji Uchida
Mød instruktøren Eiji Uchida

Eiji Uchida er født i Rio de Janeiro og startede sin karriere som journalist, før han i 2005 rettede sine talenter mod filmskrivning og -instruktion. Siden da har han nydt udbredt succes. I 2016 blev hans film "Lowlife Love" et kæmpe hit i Teatro i Shinjuku og blev vist i hele verden på over 30 filmfestivaler. I 2019 skrev og instruerede han Tokyo tv-dramaet "I Turn" og to episoder af det populære Netflix-show "The Naked Director". Og i 2021 vandt han prisen for Best Screenplay, Best Director og Best Film ved den 44. udgave af Japan Academy Film for sin film "Midnight Swan".

Xperia leverer en autentisk biografoplevelse 

Instruktør Eiji Uchida om at filme med Xperia:

Hvis du ved, hvad du optager... Det er for mig det samme med en VENICE (Sonys VENICE CineAlta digital cinema-kamera) eller en Xperia. Xperia har potentialet til at kunne gøre dit arbejde bedre. 

Nærbillede viser brugergrænsefladen og indstillingerne i Cinematography på en Xperia-smartphone
Optagelse ved 24 b/sek. – standard for film

Det sidste, jeg ønskede, var at lave en film, der mindede om en hjemmevideo bare, fordi den blev optaget med en smartphone. Videohastigheden på 24 b/sek. gør en kæmpe forskel. Tidligere knoklede jeg virkelig hårdt for at opnå det der "filmlook". Kameraer, der kan give et sådan filmlook, er så dyre. Det ville have været så fantastisk, hvis jeg kunne have optaget en film med filmlook på min smartphone særligt, fordi jeg startede med Indie-film.

21:9-format – lavet til film 

Tv med 16:9-format Og selv, da det var 4:3, var jeg vild med film og ville lave film og optage i filmformat, men kunne ikke. Vi prøvede at sætte sorte bjælker øverst og nederst på skærmen – vi gjorde alt, hvad vi kunne for at gøre det "filmagtigt". Helt ærligt, Kudos til Sony for at installere en widescreen, som du kun ser i biograferne.

Filminstruktør Eiji Uchida ser indhold på en Xperia-smartphone
Billede af en maskeret person med hætte med standard farvegraduering
RAW-OPTAGELSE MED VENICE CS-LOOK
Billede af en maskeret person med hætte med tilpasset farvegraduering
ENDELIG OPTAGELSE FRA "STARDUST CHILDREN"
Farvegraduering til det biografagtige look

Jeg kan lide idéen med, at en bestemt farve skiller sig ud. I denne film var det rød og blå. Vi har snakket om at lægge en slags sidste hånd på med farvegraduering. Grundlæggende filmer jeg på en måde, der kan gå begge veje. I denne film skabte jeg en atmosfære ved at lade bestemte farver skille sig ud.

120 b/sek. til dramatisk optagelse i slowmotion

Funktionen med høj hastighed er fantastisk. Faldet i sidste scene er skudt ved høj hastighed og derefter reduceret i hastighed. Vi havde altid store problemer med at optage ved høj hastighed. Så jeg tænkte... "Du kan optage i slowmotion på en smartphone?!". Og det er rigtig høj hastighed. Gad vide, hvordan de har gjort det.

Bemærk: Videoen er uden lyd.

En ny slags film

Jeg tror, at mange filminstruktører kunne tænke sig at optage med en smartphone og opleve, at det er lige så sjovt – det gælder også mig selv. Jeg har set klippet på sættet og den færdige film. Min ærlige følelse var, "Wauw, det er virkelig muligt at optage en film med Xperia".

Filmholdet sætter en hjelm med en påmonteret Xperia på en skuespiller, så der kan laves POV-optagelser
POV-optagelser

I starten og slutningen er der en POV-optagelse – den er optaget med en Xperia, der er sat på skuespillerens hoved. Det kan du ikke gøre med et stort apparat, så det var nyt og spændende og sjovt at se.

Det perfekte værktøj til håbefulde filmskabere

Hvis jeg var ung i dag og skulle lave en Indie-film, ville den være så cool. Vi har virkelig kæmpet med slowmotion og format for at få det der "filmlook". Jeg misunder det faktum, at du virkelig kan gøre det på en smartphone – at du rent faktisk kan optage en spillefilm på den. 

En smartphone med funktioner til professionel filmoptagelse

Sony laver selvfølgelig stadig cinema-kameraer – jeg har selv brugt dem. Jeg er sikker på, at de har fået idéen netop, fordi de laver professionelle kameraer. Ingen anden virksomhed kunne gøre dette. Når du er ung, har du ingen penge, og filmudstyr udgør en stor del af budgettet – lyssætning og kameraer. Denne forhindring kan nu overvindes. Det skræmmende er, at selv elever i skolen kan bruge Xperia til at skabe et mesterværk.

Logo for Cinematography Pro Powered by CineAlta
Se interviewet med Eiji Uchida
Kortfilmen blev redigeret ved hjælp af Adobe Premiere Pro CC 2020 og Blackmagic Design DaVinci Resolve med optagelser, der er optaget med Xperias Cinematography Pro-funktion. Ikke al redigeringssoftware tillader redigering af optagelser, der er optaget på Cinematography Pro. Xperia-softwaren blev delvist modificeret til denne produktion.

Fremvisning af den næste generations skabere

Sony leverer ikke alene teknologien til de kommende cinematografer, så de kan skabe film og video i professionel kvalitet, men giver dem også mulighed for at fremvise deres arbejde.

Logo for Short Shorts Film Festival & Asia 2021
Short Shorts Film Festival & Asia 2021

Som kreativ underholdningsvirksomhed med solid fundering i teknologi er Sony stolt af at støtte Short Shorts Film Festival & Asia 2021. Short Shots er anerkendt af Academy Awards® og er én af de største internationale kortfilmsfestivaler i Asien. Den gør det muligt for næste generation at blive eksponeret og hjælper også med at definere fremtidens filmkultur.

Smartphone Film Competition

Sony er en del af Short Shorts Film Festival & Asia og støtter Smartphone Film Competition, der inviterer deltagere til at skubbe grænserne for kreativitet og udtryk med deres mobilenheder. Smartphone-teknologien udvikler sig hele tiden, og konkurrencen er den ideelle platform til at udforske og promovere denne spændende, nye stil inden for filmoptagelse.

Logo for Smartphone Film Competition supported by Sony


Eyes af Anonymouz

Se Eyes by Anonymouz – en musikvideo, der kun er optaget med Xperia af den professionelle instruktør Kanji Suto. Som gådefuld sanger og sangskriver slog Anonymouz først i gennem på den japanske YouTube-scene, før hun fik resten af verdens opmærksomhed. Denne musikvideo viser ikke alene hendes naturlige sangtalent, men demonstrerer også de fantastiske resultater, der kan opnås med de nyeste smartphones.Udendørsbillede af Kanji Suto
Mød instruktøren Kanji Suto

Faktisk er Kanji Suto computergrafikdesigner og grafisk designer, og han har oparbejdet sine færdigheder via sit arbejde med musikvideoer og reklamer under kyndigt ekspertopsyn af filminstruktør Shuichi Tan. Nu er han selv uafhængig instruktør, og hans ekspertise dækker en bred vifte af teknikker, herunder live action, computergrafik og virtual reality. Hans arbejde er anerkendt med et hav af priser, herunder 2015 Space Shower TV Music Video Awards og The One Show 2017/Moving Image Craft/Visual Innovation.

"Dette kamera kunne udvide arbejdet med videooptagelse"

Suto:
Lige fra første optagelse kunne jeg fornemme, hvor fantastisk det er. En smartphone har en stor fordel – den er lille. Dette ville jeg gerne udnytte. Vi kunne optage nedefra eller placere den på steder, der ellers er umulige. Det var spændende at afprøve nye idéer. Jeg følte virkelig, at dette kamera kunne udvide arbejdsområdet for videooptagelse.

Billede af en pige med pandebånd, der kigger på et akvarium, der filmens med Xperia
Kanji Suto filmer et akvarium udendørs med Xperia 5 II
"Vi kunne tydeligt se alle detaljerne... Skærmen er virkelig flot"

Det er i sig selv innovativt, at mobilenheden bruger CinemaScope (skærm i 21:9-format). Eksempelvisningen var nyttig, og jeg var overrasket over, hvor imponerende den var. Jeg kan se, hvad jeg optager inden for samme brugergrænseflade. At kunne se videokvaliteten med det samme er en enorm fordel. Denne optagelse blev til udenfor på en solrig dag. Hvis vi brugte den lyseste indstilling, kunne vi tydeligt se alle detaljer, når vi tjekkede dem i solen. Det var virkelig en stor hjælp. Skærmen er utrolig flot.

"Optagelserne i høj hastighed ved 120 b/sek. var både flydende og skarpe."

Vi havde scener med en guldfisk, der synger og snakker. Dette blev optaget over et længere stykke tid med slowmotion i høj hastighed, hvor variabler eller beskæring blev udført under redigeringen. Vi ville bruge slowmotion til at få det til at se ud som om, guldfisken talte og sang. High-speed-optagelser ved 120 b/sek. blev flydende og skarpe.

Billede af fisk i akvarium
Billede af brugergrænsefladens indstillinger under filmoptagelse på Xperia 5 II
"Det er samme brugergrænseflade som på et almindeligt kamera og virkelig enkel at bruge."

Professionelt kameraudstyr kan indstilles på et utal af måder – så brugergrænsefladen kan være kompliceret at finde ud af. Men Xperia er lavet til alle, så den kan betjenes intuitivt, og det er godt. Samtidig er den nem at betjene for en professionel. Det er samme brugergrænseflade som på et almindeligt kamera, og den er virkelig enkel at bruge. 

"VENICE CS giver med det samme en filmagtig kvalitet"

Når tonerne finpudses efter optagelsen, bevares farveområdet, og VENICE CS giver med det sammen en filmagtig kvalitet, der ligner alt andet end en smagløs video. Jeg var overrasket.

Venice Colour Settings (CS) er de forudindstillede standardfarveindstillinger i Cinematography Pro, der også kaldes "LOOK"-indstillinger. De giver en jævn farveovergang, en blød tonekurve med lav kontrast og 10-bit-indstillinger, der egner sig til biograf- og dramaproduktioner. Disse er baseret på s709 Look-indstillingerne fra vores CineAlta VENICE-kamera. 

Billed af fisk i akvarium på en mark
Filmhold stiller et akvarium op til optagelse
"Mobilitet er det stærkeste argument for at optage med Xperia"

Når vi skal flytte et kamera, kræver det en kran eller, at det er monteret på skinner, der kaldes en dolly. Med Xperia kan vi bare skyde, sådan her! Jeg brugte en lille kardan til små bevægelser. At kunne optage med så høj kvalitet sparede en masse tid. Det var fantastisk. Og vi monterede et makroobjektiv fra en 100-yen-butik til nærbilleder af guldfisken og glaskuglerne. Det gav en spændende effekt.

Grundlaget er helt sikkert en smartphone, så med dette lille kamerahus, som alle har, kan vi optage på samme måde, som alle andre kan. Hvis nogen er interesserede i at lave video, kan de nemt optage i professionel kvalitet. Jeg synes, at det er et meget attraktivt kamera.

Se interviewet med Kanji SutoOplev mere Xperia Cinematography

Eiji Uchida og Kanji Suto er ikke alene – et voksende antal anerkendte, professionelle video- og filmskabere ser mulighederne i at optage med Xperia, som du kan se i kortfilmene nedenfor.

After Dark 

Optaget med Xperia 5 II af Liam Wong

Filmskaber Liam Wong indfanger London under lockdown med Xperia og Cinematography Pro "powered by CineAlta".

TASTE

En kortfilm optaget på Xperia

Forkæl dine sanser med TASTE – en kortfilm af Shep Films i samarbejde med Sony Innovation Studios.

Twin Palms

En kortfilm optaget på Xperia

Den professionelle cinematograf Jeff Berlin tester Xperia 5 II for at skabe sin fortryllende kortfilm med dansetema.