Xperia: lavet til musik

Fra hyggelytteren til den seriøse lydentusiast – oplev dét, der gør Xperia til det perfekte valg for musikelskeren.


Udviklet til lyd

Oplev nogle af de vigtigste funktioner og teknologier bag den exceptionelle Xperia-lytteoplevelse.

Verdens første smartphone, der afspiller og gengiver 360 Reality Audio i sine stereohøjttalere

Engang krævede det kompatible høretelefoner at kunne få en 360 Reality Audio-oplevelse på din smartphone – men nu kan du få oplevelsen på de nyeste Xperia-modeller via deres indbyggede full-stage stereohøjttalere. Så du kan fordybe dig i lyden omkring dig, næsten som var du til en livekoncert eller sammen med kunstneren til indspilning i studiet.

Uovertruffen hardware

De seneste forbedringer af hardwaren på Xperia-enhederne har i betydelig grad forbedret den overordnede lydkvalitet, uanset om du hører lyden via de indbyggede højttalere eller dine foretrukne høretelefoner.

Xperia-smartphone, der viser brugergrænsefladen for musikafspilleren. Stilfulde, blå lydbølger sendes ud fra telefonens indbyggede højttalere.
Lyt via de indbyggede højttalere

De indbyggede full-stage stereohøjttalere på forsiden af Xperia er designet til at øge lydtrykket og eliminere vibration. Lydens styrke er forbedret med ca. 40 %, og klarheden er også forbedret. 

Lyt med hovedtelefoner

3,5 mm-lydstikket er en kendt egenskab ved Xperia-smartphones og giver en uovertruffen lydkvalitet. Lydens styrke via kabeltilsluttede høretelefoner er øget med ca. 40 %, og lydforvrængningen er reduceret. 

Billede af to Xperia-smartphones – den ene viser brugergrænsefladen for musikafspilleren, og den anden ligger med forsiden nedad ved siden af et 3,5 mm-lydstik
Lav din stereomusik om til 360 graders rumlig lyd

Vil du have højere lydkvalitet, når du streamer musik? Den nye 360 Spatial Sound gør det muligt for Xperia at upmixe komprimerede filer og 2-kanals stereospor til en fantastisk lydoplevelse i realtid. Teknologien kan bruges med lokale lydfiler og streamingtjenester, så din lytteoplevelse forbedres endnu mere.

Indstilling til 360 Spatial Sound

Det kan ikke blive nemmere at indstille 360 Spatial Sound på Xperia. Du skal bare gå til Lyd, vælge Lydindstillinger og slå 360 Spatial Sound til med kontakten.

Hvordan fungerer 360 Spatial Sound?

Se videoen for at lære, hvordan 360 Spatial Sound forbedrer din lytteoplevelse.Kunstnerens reaktioner – lyt med Xperia

Hvem er bedre til at vurdere musikafspilningen på Xperia end de kunstnere, der indspiller musikken? Vi har bedt nogle af dem om deres vurdering.

Citizen Queen sætter Xperia på prøve

Se, hvad den amerikanske pigegruppe Citizen Queen fik ud af Xperia-musikoplevelsen.

idom sampler lyd på Xperia

Se videoen for at finde ud af, hvad idom siger om lyden på Xperia.Udviklet sammen med Sony Music Entertainment

For at kunne gengive den lyd, som kunstneren havde til hensigt, kontaktede vi Mark Wilder, der er mastering-lydtekniker hos Sony Music Entertainments Battery Studios, og bad ham finindstille og bedømme kvaliteten af Xperias højttaler og høretelefoner.

Billede af Mark Wilder ved en mixerpult i et lydstudie
Mød lydlegenden Mark Wilder

Mark Wilder er en sand legende inden for lyd – han er desuden senior mastering-lydtekniker hos Battery Studios, der er en del af Sony Music Entertainment i New York. I sin karriere på over tre årtier har han arbejdet på over 3.000 album og været nomineret til 11 Grammy-priser, hvoraf han har vundet hele 6 af dem. Ingen er bedre kvalificeret til at kommentere på Xperias lytteoplevelse.

"Lyden har farve, dimension og føles forbundet."

Hvad er dit overordnede indtryk af lyden på Xperia?


Mark:
Først og fremmest, så har lyden farve, dimension og føles forbundet (solid og naturlig). Detaljerne i rumklang, forsinkelser og andre effekter står frem og fylder rummet. Dynamikken i de enkelte lyde i mixet kommer mere til sin ret. De rytmiske elementer føles som om, at de arbejder sammen, så musikken bliver mere spændende. Det er en meget musikalsk telefon, og højttaleroplevelsen er fantastisk.

Der er taget et stort skridt fremad i forhold til lydkvaliteten. Højttalerafspilningen er meget naturlig og solid med de klareste toner hidtil. Det er en fornøjelse at høre musik via højttalerne. Outputtet fra høretelefonerne er også meget imponerende. Dynamisk med et komplet lydbillede – jeg kunne næsten ikke stoppe med at lytte.

Nærbillede af en person ved en mixerpult, der sætter et høretelefonstik i 3,5 mm-stikket på en Xperia-smartphone
Billede af Mark Wilder, der undersøger en Xperia 1 II-smartphone

Så, hvordan lyder højttaleren?


Mark:
Det, jeg især har bemærket ved denne Xperia, er, at den har en meget klar stemme. Detaljerne, den auditive kvalitet og rummene mellem instrumenterne er meget klarere end noget, jeg tidligere har hørt fra andre mobiltelefoner. Den har mere styrke og gennemslagskraft, den er mere spændende. Den dynamiske bevægelse, lige fra de små ændringer i dynamikken til de mere dramatiske, svarer til dem, der kommer ud af en større højttaler med fuldt frekvensområde. Det er imponerende, fordi denne lyd giver en meget større lytteoplevelse.

Hvad så, når du lytter med hovedtelefoner?


Mark:
Første gang jeg lyttede med kabeltilsluttede høretelefoner, blev jeg enormt overrasket over Xperias soniske gennemslagskraft. Lydens kvalitet, rummet, klarheden, lydstyrken – alt ved den virker mere gennemført, end jeg har oplevet på nogen anden mobiltelefon. Jeg er typen, der rejser med en Walkman®, og jeg har glædet mig til den dag, jeg kunne vælge, om jeg ville lytte til musik på min Walkman eller min smartphone, når jeg er på farten. Den dag mener jeg er kommet.

Tanker om 3,5 mm-lydstikket?


Mark:
Jeg kan lide den kabeltilsluttede høretelefonoplevelse. På en underlig måde føler jeg mig mere forbundet. Jeg vil rigtig gerne have, at telefonen fungerer som forstærker, og jeg blev super glad, da jeg så, at telefonen havde et hovedtelefonstik!

Perfektionering af Xperias akustiske oplevelse

Se, hvordan Mark Wilder og Kenichi Matsumoto, lydtekniker, Sony Corporation, arbejdede sammen om Xperia-lyden.