Interview med Product Planner

Få mere at vide om LSPX-P1

Denne store skærmprojektor kan bæres rundt med én hånd og var inspireret af tanken om at skabe en imødekommende stemning i rummet.

 

TS Business Division, Consumer Experience Producer
Yusuke Murasawa

─ Fortæl os om ideerne og konceptet bag skabelsen af den bærbare LSPX-P1 til ultrakort projektion.

Murasawa: Life Space UX-konceptet, som omfatter denne bærbare projektor til ultrakort projektion, fokuserer på, hvordan vores hjem kan transformeres. 

Produktbillede af LSPX-P1.
Livsstilsbillede af LSPX-P1.

Prøv en gang at tænke på, hvor mange mennesker der bestemmer placeringen af deres sofa, spisebord eller spisebordsstole i stuen alt efter, hvor de placerer deres kæmpestore TV. Det er næsten, som om det er TV’et, der afgør, hvor møblerne skal placeres. Indretningen kommer til at samle fokus på TV'et og bestemme menneskers fokus i dagligdagen. På et tidspunkt begyndte vi at stille spørgsmålstegn ved det praktiske ved denne form for indretning. Vi ønskede at frigøre familier fra begrænsningerne ved konventionelle forbrugerelektronikenheder, som de lige nu uforvarende er underlagt, og vi vil give dem mulighed for frit at indrette deres hjem efter eget hoved, hvor de kan se film eller TV-serier sammen med familien. Disse ideer motiverede os til at fokusere på kompakte projektorer. En bærbar projekter ville gøre det muligt for folk at se videoindhold overalt i rummet, så det ville være muligt at placere møblerne hvor som helst og dermed give større frihed til at indrette sig, som man vil.

Livsstilsbillede af LSPX-P1.
Livsstilsbillede af LSPX-P1.

─ Hvad er den anbefalede måde at bruge LSPX-P1 på? 

Murasawa: LSPX-P1 er tilsluttet en ekstern inputenhed, så du kan nyde TV, film og spil, ligesom med en almindelig projektor. Den bruger også et objektiv til ultrakort projektion, så den ikke har brug for samme projektionsafstand, som normalt er nødvendigt for konventionelle projektorer, og det betyder, at den kan bruges mange forskellige steder.

Som noget nyt har vi tilføjet en "plakat"-funktion. Den gør det muligt for dig at projicere billeder og videoer lige derhen, hvor du vil, inklusive steder, der ikke har været tilgængelige før nu. Ud over indhold som f.eks. konventionelle TV-programmer eller film, der kan nydes "aktivt", kan du også se "passivt" indhold, som f.eks. videoer i forbindelse med det aktuelle vejr eller det aktuelle tidspunkt, hvilket kan være rart at se bestemte steder i rummet. Der er også blevet inkorporeret andre funktioner for at gøre det nemmere at bruge "Plakat"-funktionen, så du kan indstille ON/OFF-tiden eller få projektorkontakten til at gå på ON, når du nærmer dig den, og på OFF igen, når du går væk fra den. Vi ville elske at give vores kunder muligheden for at se denne form for "passivt" indhold.

Livsstilsbillede af LSPX-P1.
Produktbillede af LSPX-P1.

─ Var der noget, der gjorde særligt indtryk på dig under udviklingsprocessen?

Murasawa: En vigtig del af Life Space UX-konceptet er, at vi ikke kun fokuserer på selve produktet, men også på, hvordan produktet passer ind i de omgivelser, det er placeret i. Under planlægningen af selve produktet tager vi disse faktorer med i betragtning sammen med en lang række detaljer.

Konventionelle projektorer har f.eks. en tænd/sluk-knap på hovedkabinettet og flere andre knapper til fokus, lydstyrke og andre forskellige indstillinger. Da vi selvfølgelig fokuserede på enhedens brugervenlighed af hensyn til vores kunder, besluttede vi kun at placere tænd/sluk-knappen på kabinettet på LSPX-P1. Med hensyn til den ultrakorte projektion gik vi ud fra, at brugerne naturligt ville placere projektoren et stykke væk fra dem selv, så vi besluttede at samle alle de forskellige betjeningsknapper på en smartphone-app og derefter oprette en autofokusindstilling, der gør det muligt at justere fokus automatisk, hvis projektoren flyttes. Vi mener, at vi har formået at skabe et produkt, der kombinerer brugervenlighed med alle de andre koncepter, vi håbede at overføre til det.

Endnu en radikal nyskabelse var beslutningen om at ændre den konventionelle grønne farve for LED-lampen (som normalt bruges til at indikere, at en elektronisk enhed er blevet tændt) til hvid. Vi prøvede den grønne på LSPX-P1, men den var lidt for tydelig de forskellige steder. Vi sænkede også lysstyrken af det hvide lys, så brugerne stadig kan se, om enheden er tændt, uden at lyset er for stærkt. Det blev afgjort efter tests på forskellige placeringer. 

Livsstilsbillede af LSPX-P1.
Diagrambillede af LSPX-P1.

─ Det kompakte projektorkabinet har det hele, inklusive batteri og højttalere. Hvad var udfordringen under forsøget på at finde den ideelle størrelse? 

Murasawa: Vi kæmpede virkelig med at give projektoren en kompakt udformning, så den også var bærbar. Den bærbare projektor med ultrakort projektion er ca. 8 cm bred, fordi vi mente, det var den perfekte størrelse, når man skulle kunne holde om den med én hånd.

Den ønskede bredde på kompakte 8 cm var utroligt svær at opnå. Selvom laserlyskilden er kompakt og klar, genererer den en masse varme. For at bevare harmonien mellem det viste videoindhold og rummet har vi desuden skjult komponenter såsom ventilationsåbninger og videoterminaler, der ville få enheden til at minde om AV-enheder og elektroniske produkter, ved at pakke dem ind i perforeret metal. Denne proces reducerer varmetabet og dæmper samtidigt driftsstøj til niveauer på 22 dB eller mindre, hvilket nogenlunde svarer til lyden af raslende blade. 

Denne nye projektor er udstyret med en autofokusfunktion og kan prale af Sonys mindste objektiv til ultrakort projektion nogensinde* samt det nyudviklede "SXRD"-skærmpanel. Der er blevet indbygget en laserlyskilde, og ved efterfølgende eksperimenter med gentagne afprøvninger har en kombination af optimeret afkølet luft og ventilationsåbninger gjort det muligt for os at skabe en ny oplevelse af videoindhold i den ideelle størrelse.

* Aktuel fra januar 2016

Livsstilsbillede af LSPX-P1.
Produktbillede af LSPX-P1.

─ Ud over, at den bærbare projektor til ultrakort projektion kan projicere visninger på vægge, kan enheden placeres på siden i en 90 graders vinkel, så den kan projicere billeder på bordflader eller på gulvet. 

Murasawa: Den bærbare projektor til ultrakort projektion kan også tilsluttes en computer med henblik på at projicere skærmvisninger over på et skrivebord. Det betyder, at fotos og digital datakommunikation kan vises ved siden af papirdokumentation. Vi mener, at muligheden for at vise indhold steder, der indtil nu har været utilgængelige, vil åbne op for nye kreative måder at benytte ledige flader og ledig plads på. Desuden kan den bærbare projektor til ultrakort projektion bæres rundt med én hånd, så du kan sætte den der, hvor du helst vil, og derefter se indholdet med det samme uden behov for at justere fokus. Når du først finder et godt sted, vil du kunne se så meget indhold, som du har lyst til. Vi håber, at masser af mennesker finder ud af nye overraskende måder at benytte deres rum på.

LSPX-P1

Bærbar, ultrakort projektor

LSPX-P1

Projicer dine yndlingsfilm, billeder og meget mere på enhver væg eller gulv i huset.