Artikel-ID : 00190147 / Sidst ændret : 11-12-2017

Grå importvarer fra lande uden for EØS og Schweiz

  Sony er blevet gjort opmærksom på, at en række forhandlere importerer ægte Sony-varer fra lande uden for det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) og Schweiz mhp. salg til forbrugere i EØS og Schweiz.  Ofte er disse produkter beregnet til USA eller asiatiske markeder, der muligvis har andre krav til standarder og overholdelse af lovgivning.

  Hvis du er bosiddende i EØS eller Schweiz og køber et produkt fra en af disse detailhandlere, eller hvis du køber et produkt uden for EØS og Schweiz, skal du være opmærksom på, at der er risici forbundet med køb af såkaldte "grå importvarer". En grå importvare (eller parallelimporteret vare) kan beskrives som et ikke-forfalsket produkt, der kommer fra et land uden for EØS og Schweiz.

  Forbrugere i EØS og Schweiz kan opleve, at grå importvarer ikke opfylder deres forventninger, fordi produkterne ikke er konfigureret og skræddersyet til deres lokale marked. Eksempel:

  • De har muligvis ikke et CE-mærke, hvilket er påkrævet ifølge EU-lovgivning og blandt andet viser, at produktet lever op til de europæiske sikkerhedskrav og derfor kan sælges på det europæiske marked.
  • Grå importvarer er ikke omfattet af Sonys reparationspolitik for EØS og Schweiz, og servicesupport er således ikke dækket af producentgarantien fra Sony*. Dette betyder også, at der ikke er garantidækning ved brug af et reparationscenter i EØS eller Schweiz, selv ved defekte produkter. Du kan bruge følgende link for at få mere at vide om vores garantipolitik:     
   http://services.sony.dk/support/da/warranty/general.
  • Idet Sony ikke har til hensigt at placere grå importvarer på markedet i EØS og Schweiz, kan sådanne produkter ikke drage nytte af europæiske salgskampagner.
  • Æsken indeholder muligvis ikke en strømforsyning til EØS eller Schweiz (adapter/ledning), eller den indeholder muligvis en strømforsyning, der ikke er fra Sony, og Sony har derfor ikke kunnet foretage relevante kvalitetskontroller.
  • Produkter og tilbehør, som er beregnet til forskellige lande/områder, er muligvis ikke kompatible med hinanden.

  Du kan bruge følgende link for at finde en autoriseret Sony-forhandler i nærheden af dig:
  https://www.sony.dk/dealerlocator/search

  * Turistmodeller, som har et turistkort med begrænset garanti, er muligvis dækket af producentgarantien fra Sony, selvom de er købt uden for EØS og Schweiz.